'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

«Είμαστε ακόμα ζωντανοί», φωνάζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, προβάλλοντας το «Ασανσέρ για δολοφόνους» την Δευτέρα 26/8



Μετά τις πρώτες τέσσερις άκρως επιτυχημένες προβολές εξαιρετικών ταινιών από το ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΙΝΕΜΑ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΕΡΤ3, σειρά έχει το «Ασανσέρ για δολοφόνους» του Λουί Μαλ με την εκπληκτική, μουσική Jazz επένδυση του Μάιλς Ντέιβις, την προσεχή Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013, όπως πάντα στις 9 το βράδυ, στον πεζόδρομο μπροστά από το κτίριο της αυτοδιαχειριζόμενης και αντιστεκόμενης Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3, στην οδό Αγγελάκη 14.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 φαίνεται πως δεν πτοήθηκαν από τον ισχυρισμό του Ουμπέρτο Έκο ότι «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις» και κατάφεραν να μετατρέψουν τον «θερινό μήνα των διακοπών» σε επίμονο παραγωγό και μεταδότη υψηλού πολιτιστικού προϊόντος με αποδέκτη την κοινωνία που αγκάλιασε με θέρμη το εγχείρημα. Κατάφεραν, έτσι, να μην ξεθωριάσει το όνειρό τους κάτω από τον καυτό ήλιο και να κρατηθούν όρθιοι για την επόμενη φάση του «σκληρού φθινοπώρου» που αναμένεται να ενώσει πλέον όλες τις πληττόμενες κοινωνικές ομάδες και κλάδους εργαζομένων σε έναν κοινό αγώνα μέχρι την ανατροπή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής.
Άλλωστε, εξʼ αιτίας αυτής της πολιτικής έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι, ιδιαιτέρως αυτοί που άντεξαν στους εκβιασμούς και δεν τσίμπησαν στα αισχρά «μεταβατικά» τυράκια της κυβέρνησης, απαιτούν την επαναλειτουργία της μόνης πραγματικής ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ της χώρας, μη αποδεχόμενοι τις πραξικοπηματικές αποφάσεις και τις παράνομες απολύσεις.

Όμως, ακόμα κι αυτοί που παραπλανήθηκαν από τους ψευδεπίγραφους «διαγωνισμούς» και έκαναν τα «χαρτιά» τους για το «μεταβατικό», φαίνεται να συνειδητοποιούν σε μεγάλο ποσοστό το ατόπημά τους: οι αισχρές συμβάσεις που τους καλούν να υπογράψουν, περιλαμβάνουν την αποδοχή της απόλυσής τους από την ΕΡΤ!
Τους ζητούν, δηλαδή, να γίνουν οι «δηλωσίες» της νέας εποχής, αποποιούμενοι ολόκληρη την ιστορία της ΕΡΤ, την προσωπική τους αξιοπρέπεια, τα ίδια τους τα δικαιώματα. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία: Είτε θα τους αλέσει η κρεατομηχανή του συστήματος, είτε θα αναπνεύσουν καθαρό αέρα ελευθερίας στην πορεία του αγώνα για πραγματική δημοκρατία και ενημέρωση στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι της κάθε εξουσίας. Η αυτοδιαχείριση δυόμιση μηνών της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ), τούς έχει διδάξει τον τρόπο.
 
 http://www.ertopen.com./eidiseis/item/3710-%C2%ABeimaste-akoma-zwntanoi%C2%BB,-fwnazoyn-oi-ergazomenoi-ths-ert3,-proballontas-to-%C2%ABasanser-gia-dolofonoys%C2%BB-thn-deytera-26-8#.UhuX9H__k6g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου