'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ MINTIA

mme-mikrofona1MEGA - STAR - ΝΕΟΣ «902» ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ
ΜΙΝΤΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΝΟΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ
Εισερχόμαστε σε ένα φθινόπωρο που φέρνει, σχεδόν, μετά βεβαιότητας, πυκνές, ριζικές και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Τίποτα, ίσως, δεν συνηγορεί υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής από τις μεγάλες ανακατατάξεις, που σημειώνονται στο χώρο των μίντια, τα νέα μπλοκ που διαμορφώνονται και τους νέους ανταγωνισμούς που προμηνύουν.
Είναι πολύ χαρακτηριστική σε αυτήν την κατεύθυνση η παραίτηση του Γιώργου Βαρδινογιάννη από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ», η οποία έχει υπό τον έλεγχο της το MEGA.
Η παραίτηση αυτή, μάλλον, σηματοδοτεί την αποστασιοποίηση του ομίλου Βαρδινογιάννη από την «μεγάλη συμμαχία» του MEGA και τη δέσμευσή του στο τηλεοπτικό κανάλι STAR, το οποίο εσχάτως ανακαινίζεται, αναβαθμίζεται και αναπροσανατολίζεται πολιτικά σε μια νέα κατεύθυνση, η οποία, όπως λένε κάποιοι κύκλοι, δεν είναι και τόσο φανατικά φιλομνημονιακή-τροϊκανή, ενώ θα τείνει χείρα φιλίας περισσότερο προς την πλευρά των ΗΠΑ, σε σχέση με τη Γερμανία.
Σε αυτό το νέο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο αντανακλά νέες διαιρέσεις και ανταγωνισμούς στο χώρο του μεγάλου αστικού κατεστημένου μπροστά στα οικονομικά αδιέξοδα της χώρας, δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι έσκασε με πάταγο η είδηση της πώλησης του ραδιοτηλεοπτικού «902».
Η αγορά, σε αυτή τη συγκυρία, του «902» συνιστά μια κατεξοχήν πολιτική κίνηση με βαθύτερες πολιτικές επιδιώξεις από ισχυρά συμφέροντα, που θέλουν να επηρεάσουν το πολιτικό τοπίο ενόψει οικονομικών και πολιτικών ανακατατάξεων στο χώρο των μεγάλων αστικών συμφερόντων και της διαπλοκής.
Είναι, μάλλον, προφανές ότι ο ραδιοτηλεοπτικός «902» αγοράσθηκε από ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα, που επιδιώκουν εξίσου ισχυρή μιντιακή παρέμβαση με ένα καινούριο πρόγραμμα και ένα νέο όνομα του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, τα οποία θα εγκαινιασθούν περί τα μέσα Σεπτέμβρη και με προσωπικό το οποίο ήδη βολιδοσκοπείται από την αγορά και λέγεται ότι περιλαμβάνει και ηχηρά ονόματα.

Οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο ότι η νέα ιδιοκτησία του «902» και ο νέος του προσανατολισμός θα βρίσκεται εγγύς του Α. Σαμαρά, αν και οι σχετικές πληροφορίες είναι ακόμα ασαφείς και ανεπιβεβαίωτες.
Το νέο φθινοπωρινό τοπίο, που τείνει να διαμορφωθεί στα μίντια, είναι σαφές ότι από τη μία θα επιχειρεί μέσω ισχυρότατων μιντιακών μερίδων τη συνέχιση του κυβερνητικού - τροϊκανού - μνημονιακού δρόμου της χώρας, με διάφορες παραλλαγές και από την άλλη εξίσου ισχυρά ιδιωτικά και μιντιακά συμφέροντα θα επιχειρούν, κινούμενα σε διαφορετική κατεύθυνση, να ελέγξουν τις «αναπότρεπτες» ανατρεπτικές εξελίξεις και να τις εγκλωβίσουν στα όρια και τα πλαίσια του συστήματος ή το πολύ να τις διαχειριστούν ως θνησιγενή «αριστερή παρένθεση».
Το καθήκον όλων των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι η συμπαράταξή τους, η απόρριψη των διλημμάτων του συστήματος και των μιντιακών εκδοχών του και ο συμπαραταγμένος αγώνας τους για να μετατρέψουν το ερχόμενο φθινόπωρο σε φθινόπωρο μιας αριστερής επικοινωνιακής Άνοιξης και λαϊκής κινητοποίησης για την ανατροπή της κυβέρνησης και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΡΟΝΑΣ
Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου