'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ "ΜΑΪΜΟΥ" ΤΟΥ Π. ΚΑΨΗ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ  EBU 
ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΣ!
Η κυβέρνηση Σαμαρά, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα και να βάλει ταφόπλακα στον ηρωικό και πολύμηνο αγώνα των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ, έδωσε την εντολή και το νέο κυβερνητικό μόρφωμα – φερέφωνο, που φέρει τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Δημόσια Τηλεόραση» ξεκίνησε την εκπομπή ζωντανού προγράμματος από το πρωί της Τετάρτης (21/8).

Οι αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στο θέμα της ΕΡΤ (από το πραξικοπηματικό «λουκέτο» στα μέσα Ιουνίου μέχρι σήμερα) έχουν προδιαγράψει το ρόλο που θα διαδραματίσει ο νέος φορέας, ο οποίος δεν θα είναι άλλος παρά η χειραγώγηση της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση αλλά και τα μεγάλα εγχώρια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα
Ο νέος ραδιοτηλεοπτικός φορέας – μαϊμού, με την ετικέτα του «Δημοσίου» στον τίτλο, είναι πλήρως απονομιμοποιημένος στη συνείδηση των εργαζομένων και δεν μπορεί να έχει την οποιαδήποτε σχέση με την έγκυρη ενημέρωση και την προαγωγή υψηλού επιπέδου πολιτιστικών αγαθών, που τόσο ανάγκη έχει σήμερα ο ελληνικός λαός.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αγωνίζονται δυναμικά και αταλάντευτα εναντίον της κυβέρνησης που προσπαθεί να επιβάλει την φίμωση, κόντρα σε αυτή την πολιτική που καταρρακώνει το δικαίωμα στην εργασία και όλα τα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα, που με τόσες θυσίες κατακτήθηκαν.  
Αυτός ο αγώνας θα είναι νικηφόρος!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ

Με χτεσινή ανακοίνωσή τους, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ διατύπωσαν σοβαρές καταγγελίες για "μαύρη και ανασφάλιστη εργασία" στη "ΔΤ" και για τις πρωτοφανείς διαδικασίες και την παραβίαση της νομιμότητας που ακολουθούνται, προκειμένου να στηθεί το νέο σκηνικό της παράνομης "ΔΤ".
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ
Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών διαδικασιών και συστηματικής παραβίασης της νομιμότητας στη διαδικασία στησίματος του σκηνικού που ονομάζεται μεταβατικός φορέας ή για τους λίγους ακόμη ανυποψίαστους ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ :
Απασχολούνται ήδη  υπάλληλοί της :
  • Ενώ δεν έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας !
  • Ενώ δεν έχει εκδοθεί οριστικός Πίνακας Αποτελεσμάτων (προσληφθέντων) της περίφημης δημόσιας ανακοίνωσης .
  • Ενώ έχει εκδοθεί μόνο ο Πίνακας Επιτυχόντων για λίγους (και πόσους εκλεκτούς?) Ερωτάμε : Που είναι η δέσμευση Σαμαρά – Βενιζέλου για 2.000 εργαζομένους της ΕΡΤ?
  • Οι οποίοι είναι το αναγκαίο προσωπικό της Απόφασης της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ? Και οι υπόλοιποι γιατί αργούν να ανακοινωθούν ? Μήπως δεν είναι πλέον και τόσο αναγκαίοι
Τι είναι οι δεκάδες ακυρώσεις αιτήσεων που χθες απεστάλησαν με mail Και ζητάνε από τους παραλήπτες τους να επαναλάβουν (εκπρόθεσμα ?) την αίτηση σε νέα φόρμα και για τη δεύτερη φάση της διαδικασίας ? Τι λέει ο Εισαγγελέας και το ΑΣΕΠ γι ατή τη παρωδία διαδικασίας επιλογής και πρόσληψης ? (μέχρι στιγμής επιλογή έγινε και όχι αντικειμενική/αξιοκρατική αλλά καμία πρόσληψη πλην … εθελοντών και προθύμων που δεν κρατιούνταν να δουλέψουν)
Πως ξέρει ο κ. Μάναλης και η ομάδα του (στην οποία είναι επικεφαλής μη επιτυχόντες στο διαγωνισμό – που ελέγχουν !) ότι τα βιογραφικά και οι αιτήσεις έχουν παραλήψεις και είναι άκυρες ?
Γιατί δεν ανακοινώνετε αυτή η επιτροπή ?
Το mail στάλθηκε επιλεκτικά ή σε όλους ?
Οι καινούριες  αιτήσεις  που θα κατατεθούν 20-21/08/2013 θα αλλάξουν τη σειρά κατάταξης?
Πότε πρόλαβαν και ελέγχθηκαν τόσες χιλιάδες αιτήσεις ?    ελέγχθηκαν όλες ή των ημετέρων ?  κατ’ εντολή ή όχι ?
Γιατί δεν μας έχει κοινοποιήσει ακόμη ο αρμόδιος Υπουργός παρά τη σχετική δέσμευσή του (ευτυχώς πολλές φορές και μπροστά σε πολλούς) την υπεύθυνη δήλωση και την ατομική σύμβαση εργασίας που θα υπογράψουν οι επιλεγέντες ? Τι φοβάται ? Τους όρους περί παραίτησης από κάθε δικαίωμα ή άλλες απαιτήσεις των απολυμένων εργαζομένων ? Την ανακοίνωση του μισθολογίου των προσληφθέντων συμβασιούχων ? Θα είναι με το ίδιο νομικό και οικονομικό καθεστώς για όλους άραγε ? Ή κάποιοι θα έχουν πιο ενιαίο (βλ. ποσοστό μείωσης αποδοχών  μισθολόγιο από κάποιους άλλους ? Και ποια θα είναι η δικαιολογία για τους κωπηλάτες της γαλέρας : συμβασιούχοι είναι όσο θέλουμε θα τους πληρώνουμε ή τους προετοιμάζουμε για το μισθολόγιο της ΝΕΡΙΤ να συνηθίζουν από    τώρα ?
Που χάθηκαν στο δρόμο το προσωρινό οργανόγραμμα και ο κανονιστικές διατάξεις για τους  όρους εργασίας ?
Τι γίνεται με αυτόν τον περίφημο και μάλλον αναχρονιστικό και ξεπερασμένο για τους κ.κ. Καψή και Μάναλη θεσμό της αποζημίωσης απόλυσης ?  Εξαρτάται ακόμη από τις εξελίξεις στα ραδιομέγαρα?  Σε ποιες τιμές διαμορφώνεται αυτή τη βδομάδα το πλαφόν της ? Είναι χαμηλότερο αν έκανες τρείς αιτήσεις (μέχρι τώρα) για την ίδια προκήρυξη ? Και γιατί μια προκήρυξη που εγκλωβίζει χιλιάδες υποψήφιους και υπόσχεται προσωρινή απασχόληση δεν εξαρτάται ?
Ποιοι παραλαμβάνουν τα  δικαιολογητικά που καταθέτουν οι επιλεγέντες υποψήφιοι? Ποιος τους προσέλαβε και με ποια πράξη ορίστηκαν υπεύθυνοι προς τούτο  ? Έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο ? Και πότε αφού ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψής τους ? Τα δικά τους τα δικαιολογητικά ελέγχθηκαν και από ποιους? Γι αυτό δεν δίδουν αριθμό πρωτοκόλλου στην κατάθεση της πληθώρας των δικαιολογητικών? Και αν κάποια χαθούν? Ή εξυπηρετεί να χαθούν κάποια για να μην ελεγχθούν οι προϋποθέσεις μοριοδότησης? Μήπως για να «κοπούν» οι μη αρεστοί για να προσληφθούν «οι έχοντες μπάρμπα στην Κορώνη» ?
Πως υπολογίστηκαν τα μόρια? Με ή χωρίς διακοπές των συμβάσεων? Με 24 μηνη   με κάτι σαν 24 μηνη αδιάκοπη προϋπηρεσία ?
Μετά την 24μηνη υπηρεσία σαν ΣΟΧ επιτρέπετε να συναφθεί καινούρια σύμβαση ?
Πότε θα ολοκληρωθεί το χρονοδιάγραμμα της πρόσληψης μέσω ανακοίνωσης? Θα δοθεί στη  δημοσιότητα ο τελικός (οριστικός) Πίνακας με ονοματεπώνυμα και μόρια? Θα υπάρξει δυνατότητα / δικαίωμα υποβολής ενστάσεων από κάθε ένα που έχει έννομο συμφέρον ?
Θα ανακοινωθούν και πότε οι λοιποί επιτυχόντες ? Και πότε θα κληθούν αν αναλάβουν υπηρεσία ? (Δεν αναφερόμαστε σε κάποιους επίορκους που ήδη το κάνουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ από ότι φαίνεται (!)
Πότε θα βγει η προκήρυξη για τη ΝΕΡΙΤ ? αφού αυτή θα λειτουργήσει εντός 2 – 3 μηνών όπως λέει ο κ. Καψής  ?  οι προσλήψεις που θα γίνουν μέσο ΑΣΕΠ δεν απαιτούν αυτό το διάστημα ίσως και μεγαλύτερο? Μήπως επειδή στην ΝΕΡΙΤ θα προληφθούν 650 άτομα περίπου με αορίστου χρόνου και δεν θέλουν να γίνει αυτό γνωστό μέχρι να «στήσουν» την παράνομη  ΔΤ  ώστε να έχουν παγιδευμένους τους αφελείς που πίστεψαν στα ταξίματα ?
Οι «προσλήψεις» στα κέντρα εκπομπής γίνονται για την συντήρηση και την επέκταση δικτύου μετάδοσης  της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης  ή θα είναι  ο προπομπός ώστε τα Κ.Ε να δοθούν δωράκι στην  DIGEA ? θα υπάρχει κάλυψη της ελληνικής επικράτειας και της διασποράς?  Μήπως προετοιμάζεται το έδαφος ώστε να δοθούν 50εκ ευρώ περίπου στον πάροχο  δικτύου μέσο των ΟΤΑ για ακριτικές και δύσκολες περιοχές ?
Για όλα τα ανωτέρω τα έγγραφα στοιχεία  θα τεθούν στη διάθεση των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.  Ήδη σήμερα η ΠΟΣΠΕΡΤ προέβη σε έγγραφες καταγγελίες όσο στην Κεντρική Υπηρεσία του ΣΕΠΕ και την υπηρεσία ελέγχων του ΙΚΑ/ ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ . Αλήθεια ο Υπουργός Εργασίας θα τολμήσει να εφαρμόσει τη ρύθμισή  του για τα ακριβά πρόστιμα σε όσους εργοδότες απασχολούν εργαζόμενους με καθεστώς ΜΑΥΡΗΣ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ;
Υπενθυμίζουμε σε κάθε υπεύθυνο ότι η μη τήρηση των νόμων είναι παράβαση καθήκοντος με όλες τις συνέπειες που απορρέουν απ αυτές τις πράξεις.
Το δρόμο για τον εισαγγελέα τον ξέρουμε και το έχουμε αποδείξει.
ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ EBU
Με απαράδεκτη, μεροληπτική και αιφνιδιαστική απόφαση η EBU, υποκύπτοντας στις κυβερνητικές πιέσεις,ανακοίνωσε ότι θα διακόψει το σήμα της ΕΡΤ από Τετάρτη 21 Αυγούστου , με διάτρητο άλλοθι την έναρξη των δελτίων - μαιμού ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ.
Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός εξέδωσε σχετικά την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η EBU θα διακόψει την ροή της μετάδοσης της πρώην υπηρεσίας Ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης μέσω των δορυφορικών της δυνατοτήτων και του ιστοτόπου της την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 9 πμ.
Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την είδηση πως η προσωρινή διάδοχος της ΕΡΤ, η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση (ΕΔΤ) θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα την εκπομπή ειδησεογραφικών εκπομπών.
Από τις 12 Ιουνίου όταν η Ελληνική κυβέρνηση, διέκοψε αιφνιδιαστικά την λειτουργία της ΕΡΤ η EBU έχει μεταδώσει 8,5 εκατομμύρια ζωντανές ροές εκπομπών, συνολικά 4,4 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης σε 2,5 εκατομμύρια διακριτούς χρήστες και δεν έπαψε να καλεί για την αποκατάσταση των δημόσιων υπηρεσιων ΜΜΕ στην Ελλάδα, που είναι κρίσιμες για τον πολιτισμό, την δημοκρατία και την ίδια την κοινωνία.
Η ηγεσία της EBU έχει επίσης στείλει επιστολή στην Ελληνική κυβέρνηση προσφέροντας την υποστήριξη και την τεχνογνωσία της ώστε να βοηθήσει τον σχεδιαζόμενο διάδοχο της ΕΡΤ, γνωστό ως Νέο Ελληνικό Ραδιώφωνο, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ) να πραγματώσει τις δυνατότητές της για ανεξαρτησία και χρηστή διοίκηση...
ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η EBU ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ προσκαλούν όλους τους πολίτες να συνυπογράψουν ώστε να μην σταματήσει η διακοπή μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ από τους δορυφόρους της EBU, ώστε η ΕΡΤ να μπορέσει να μείνει ζωντανή και να συνεχίσει να προσφέρει τις υψηλού επιπέδου υπηρσίες της.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Σήμερα 19/8/2013, στις 8.30 μ.μ.  με το που πληροφορηθήκαμε από το επίσημο siteτης ΕBU, ότι επίκειται η διακοπή της μετάδοσης του σήματος της ERTαπό  τους δορυφόρους της EBU, προχωρήσαμε στη συλλογή υπογραφών μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου www.avaaz.org με το παρακάτω κείμενο σε  αγγλικά και ελληνικά. Παρακαλούμε να συνυπογράψετε και να κοινοποιήσετε την πρωτοβουλία μας αυτή.
Εργαζόμενες/οι και αλληλέγγυοι/ες  στην ΕΡΤ
Εμείς, ως  υπεύθυνοι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αλλά και ολόκληρου του κόσμου) είμαστε βαθειά σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι από την σημερινή ανακοίνωση της ΕΒU μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/2013/08/ert-streaming-to-end-as-interim.html, με την οποία ανακοινώνει τη διακοπή της μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ.
Για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εχουν αποδείξει την αποφασιστικότητά και την αφοσίωσή τους παράγοντας και μεταδίδοντας 24ωρο Ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα. Και μάλιστα υψηλού επιπέδου!
Από την άλλη πλευρά, η αποκαλούμενη, Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ) είναι ένας παράνομος "φορέας- φάντασμα", μια ενδιάμεση τηλεόραση που το μόνο που κάνει είναι να τροφοδοτείται "παρασιτικά" από το αρχείο της ΕΡΤ.

Κάνουμε επείγουσα έκκληση σε εσάς, ως Πρόεδρο της EBU να μην σταματήσετε τη μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ και να την κρατήσετε ζωντανή μέσα από τους δορυφόρους της EBU, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Ραδιομέγαρο με καθημερινή και μεγάλη συμμετοχή των αλληλέγγυων καθώς και πλήθος κόσμου, που παρά το κλίμα των αυγουστιάτικων ημερών, συνεχίζουν να προσφέρουν τη στήριξη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Έναν αγώνα ανυποχώρητο που στέκει όρθιος εδώ και δύο μήνες και εννέα ημέρες!
Η παρουσία των αλληλέγγυων τόσο κάθε βράδυ όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι απαραίτητη για να αποτρέψει τις κυβερνητικές και ενεδεχόμενως τις αστυνομικές επιβουλές. Είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντικό να ανταποκριθούμε θετικά όλοι και ολες στο κάλεσμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ για αλληλεγγύη και συμπαράσταση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ
Και στο Ραδιομέγαρο FULL MOON PARTY
Γεφυρώνουμε το φεγγάρι με τον ήλιο… και ο χορός ορατό αποτέλεσμα του αόρατου ήχου! Στα desk o captain( Γιώργος Παπαζαχαρίου). 
Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου