'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Δικαστική δικαίωση Καμμένου για CDS-Ξαφά-Μάκκα


Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε στο σύνολό της κι επί της ουσίας την αγωγή που είχαν υποβάλει εναντίον του Πάνου Καμμένου η πρώην αναπληρώτρια εκτελεστική διευθύντρια στο ΔΝΤ και στη συνέχεια υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας IJ Partners, Μιράντα Ξαφά και το επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της ίδιας εταιρίας Χάρης Μάκκας, ο οποίος σήμερα είναι διορισμένος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε κατηγορήσει την κα Ξαφά και τον κ. Μάκκα πως ως στελέχη της ελβετικής εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων IJ PARTNERS εκμεταλλεύτηκαν εσωτερική πληροφόρηση από το περιβάλλον του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και το ενδεχόμενο λήψης δανείου από το ΔΝΤ και πέτυχαν να αγοράσει η εταιρία στην οποία εργάζονταν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ασφάλιστρα κινδύνου του ελληνικού χρέους (CDS) σε χαμηλή τιμή, τα οποία μεταπώλησαν στη συνέχεια σε πολύ υψηλότερη, αποκομίζοντας τεράστιο οικονομικό όφελος.
Ο κ. Καμμένος περνά, πλέον, στην αντεπίθεση αφού προμηνύει πως η κα Ξαφά κι ο κ. Μάκκας θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποινική και την αστική Δικαιοσύνη για απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω σε βαθμό κακουργήματος και για προσβολή της προσωπικότητάς του, ως πολιτικού αρχηγού και μέλους του ελληνικού Κοινοβουλίου. Επίσης, στην αστική Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει κι ο Ανδρίκος Παπανδρέου για προσβολή της προσωπικότητας του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η ποινική διερεύνηση, άλλωστε, για το πρόσωπο του Ανδρίκου Παπανδρέου εκκρεμεί ενώπιον των αρμόδιων Οικονομικών Εισαγγελέων (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ του www.koutipandoras.gr της 7ης Ιουνίου).
Αντιμέτωποι με την ποινική Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία μάρτυρα θα βρεθούν και οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Παπαδημητρίου, του ΣΚΑΪ, και Ηλίας Κανέλλης, των «ΝΕΩΝ», «οι μόνοι που έσπευσαν να υπερασπιστούν, ανεπιτυχώς και ψευδορκώντας όπως κρίθηκε από το δικαστήριο, τις απόψεις των “εντολέων” τους, στο ίδιο δικαστήριο», όπως επισημαίνει ο κ. Καμμένος.

Σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζουν πως ο κ. Καμμένος τα τελευταία τρία χρόνια και μέχρι σήμερα επέλεξε το δρόμο της ευθείας σύγκρουσης με τα συμφέροντα που οδήγησαν την Ελλάδα στον όλεθρο. Διαβάστε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ανακοίνωσης:

«Την ώρα που κάποιοι έκαναν μπίζνες με τους οικονομικούς δολοφόνους της χώρας, ο κ. Καμμένος δεσμεύθηκε ότι θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για την παραδειγματική τους τιμωρία. Απέναντι στην αποφασιστικότητα και την προσήλωση στο καθήκον του, διάφορα συμφέροντα κατέφυγαν στην συστηματική απόπειρα πολιτικής τρομοκρατίας μέσω καταιγισμού αγωγών, προκειμένου να τον φιμώσουν. Τόσο η αγωγή της Μιράντας Ξαφά και του Χάρη Μάκκα, όσο και οι δύο αγωγές του Ανδρίκου Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου, οι οποίες αφορούσαν ακριβώς τις ίδιες καταγγελίες και είχαν επομένως το ίδιο αντικείμενο, απορρίφθηκαν στο σύνολό τους και επί της ουσίας, καθώς κατέρρευσε ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης η προσπάθεια και των τριών να παρουσιάσουν τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ως κοινό συκοφάντη.
Έτσι άλλωστε απορρίφθηκε στο σύνολό της και επί της ουσίας και η αγωγή του Θόδωρου Τσουκάτου κατά του Πάνου Καμμένου, σχετικά με τις αποκαλύψεις του τελευταίου για τα “μαύρα” ταμεία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τότε το δικαστήριο έκρινε πως όλες οι καταγγελίες του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την αποδοχή χορηγίας 1.000.000 γερμανικών μάρκων από τα ταμεία της SIEMENS προς τα “μαύρα” ταμεία του ΠΑΣΟΚ, είναι αληθείς.
Η προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού του Πάνου Καμμένου από τον Ανδρίκο Παπανδρέου και τους “φίλους” του, Ξαφά και Μάκκα, προκειμένου να σταματήσει να αποκαλύπτει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τα σκάνδαλα τα οποία έχουν διαπραχθεί σε βάρος του, έπεσε για μια ακόμη φορά στο κενό.
Μετά και από αυτήν τη νεώτερη εξέλιξη, η ελληνική δικαιοσύνη αποδεικνύει ότι όχι μόνον δεν εκβιάζεται από οικονομικά, εκδοτικά ή άλλα συμφέροντα, αλλά θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρις ότου και η πολιτική πλειοψηφία αποδεχθεί το προφανές: Ότι η επίθεση εις βάρος της χώρας ήταν στοχευμένη, από συγκεκριμένα κέντρα και όσοι λειτούργησαν ως ντίλερ των διεθνών τοκογλύφων θα τιμωρηθούν παραδειγματικά».
 http://www.koutipandoras.gr/41876/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου