'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ "ΔΤ"

ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΣ!
Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ3, στη διάρκεια των οποίων έλαβαν διαβεβαίωση ότι η αντιπολίτευση δεν νομιμοποιεί και έχει κηρύξει εμπάργκο στη λεγόμενη «ΔΤ».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.Καμμένος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης και ο γγ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Σε ό,τι αφορά την πρακτική πολιτική τους στήριξη, οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι αφενός δεν αναγνωρίζουν τη ΔΤ, αφετέρου δεν πρόκειται να συμμετέχουν εκπρόσωποι των κομμάτων στα τηλεοπτικά πάνελ του καναλιού.
Με την απόφασή της αυτή, η αντιπολίτευση επιχειρεί να απομονώσει τη μεταβατική ΔΤ ως αυταρχική κυβερνητική επιλογή μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται ότι στη "ΔΤ" έχουν αρχίσει να μεταδίδονται ζωντανές ενημερωτικές εκπομές, ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συνεχίζουν να παράγουν και να εκπέμπουν μέσω Διαδικτύου πλήρες ενημερωτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα.
Η ΕΡΤ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ετοιμάζουν μεγάλη δημοσιογραφική κάλυψη της πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας γύρω από τη ΔΕΘ.
Στο μεταξύ, μιλώντας με δημοσιογράφους άλλων ΜΜΕ, εργαζόμενοι της ΕΡΤ μεταφέρουν ότι η διοίκηση της ΔΤ έχει κάνει κρούσεις για συνεργασία σε συναδέλφους τους οι οποίοι δεν υπάγονται στη λίστα με τα επιλεγμένα ονόματα για τη σύνθεση της μεταβατικής δημόσιας τηλεόρασης.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι έχουν δοθεί υποσχέσεις σε εργαζόμενους της ΕΡΤ πως αν συμμετάσχουν στο εγχείρημα της ΔΤ, ακόμη και τώρα, θα διασφαλίσουν τη συμμετοχή τους και στη μόνιμη ΝΕΡΙΤ. 

Σημειώνεται πως την Τρίτη εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση που φέρει τις υπογραφές των Παντελή Καψή και Σίμου Κεδίκογλου με την οποία συγκροτείται «Ειδική Επιτροπή για την Επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης». 
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, «έργο της επιτροπής θα είναι η παροχή γνωμοδοτήσεων και προτάσεων όσον αφορά στη σειρά των απαραίτητων ενεργειών για την επαναλειτουργία της "Δημόσιας Τηλεόρασης".
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ "ΔΤ"
Ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κλείσιμο της ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου. Ο επικεφαλής του κόμματος επανέλαβε στους εργαζομένους της ΕΡΤ3 την ανυποχώρητη επιλογή να επανέλθει το θεσμικό πλαίσιο της ΕΡΤ, όταν αναλάβει την διακύβερνηση της χώρας. Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε, ακόμη, τη θέση του κόμματός του, ότι κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δε θα συμμετάσχει στις εκπομπές της «ΔΤ».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, επανέλαβε την ειλημμένη απόφαση να απέχουν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις εκπομπές της «ΔΤ» ενώ επαναβεβαίωσε τη στήριξή του προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ οι οποίοι, όπως τόνισε «κέρδισαν το στοίχημα να παράγουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα και να διαμορφώσουν ευνοϊκό κλίμα στην κοινή γνώμη».
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΣΤΗ ΔΕΘ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ "ΔΤ"
Στήριξη από τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΤ3 ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στα γραφεία της ΕΤ3, ώστε να μεταδοθεί η συνέντευξη Τύπου του κόμματος από το Βελλίδειο, στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Καμμένος τόνισε πως οι απολύσεις στην ΕΡΤ είναι παράνομες, διότι “δεν έχουν επιδοθεί ως όφειλαν”, και πρόσθεσε ότι “αυτό το μόρφωμα το οποίο παρουσιάζεται ως Δημόσια Τηλεόραση από εμάς τουλάχιστον, δεν είναι νόμιμο”.
“Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα δεχθούν τη μετάδοση από το μόρφωμα της Δημόσιας Τηλεόρασης που λειτουργεί ουσιαστικά σαν ένας μηχανισμός του κλεισίματος του ματιού προς εργαζόμενους στην ΕΡΤ να κάνουν αίτηση μετάνοιας, αίτηση μετάνοιας που προβλέπεται μόνο από ολοκληρωτικά καθεστώτα σαν το σημερινό”, ξεκαθάρισε ακόμα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Η ΔΗΜΑΡ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ "ΔΤ"
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, επανέλαβε για μία ακόμη φορά την κατηγορηματική του εναντίωση στο κλείσιμο της ΕΡΤ και δημοσιοποίησε, για πρώτη φορά, την απόφασή του να μην εκπροσωπείται η ΔΗΜΑΡ στο μόρφωμα της μεταβατικής «ΔΤ».
Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα Τρίτη στην έδρα του Κόμματος στον Περισσό, με αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΤ3. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ο πολύμηνος αγώνας των εργαζομένων, στο φόντο των τελευταίων εξελίξεων με τη λειτουργία του μεταβατικού σχήματος, ενώ εκ μέρους του ΚΚΕ εκφράστηκε για μία ακόμη φορά η συμπαράσταση και αλληλεγγύη του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
Στη δήλωσή του, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:
«Μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, στους απολυμένους της ΕΤ3. Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους. Η θέση του ΚΚΕ για την κρατική ραδιοτηλεόραση είναι ξεκάθαρη απ’ την πρώτη στιγμή, αλλά και πριν.
Σας θυμίζω ότι για πολλά χρόνια ασκούσαμε κριτική, κάναμε διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις προκειμένου να μπορέσει να εκφράζεται και μέσα από την κρατική ραδιοτηλεόραση η φωνή του ΚΚΕ, η φωνή των αγώνων των εργαζομένων. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι διστάσαμε, ούτε μια στιγμή, να βρεθούμε, απ’ την πρώτη στιγμή, όταν έπεσε το μαύρο στις οθόνες, στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ και εδώ στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σε όλη τη χώρα, και βεβαίως να δώσουμε τη μάχη και μέσα στη βουλή και έξω απ’ αυτή να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα που δημιουργούσε τη νέα ραδιοτηλεόραση που βλέπουμε και αυτές τις μέρες στις οθόνες μας, βέβαια με αυτό το μεταβατικό σχήμα.
Ανεξάρτητα από το σχήμα που έχει ή που θα έχει μια κρατική ραδιοτηλεόραση, αυτό που χρειάζεται είναι να τηρούνται απαρέγκλιτα συγκεκριμένοι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας στην ενημέρωση του λαού, γιατί μπαίνει σε κάθε λαϊκό σπίτι, να μπορεί να προβάλλει τους αγώνες των εργαζομένων, να μπορεί να ασκεί πολύπλευρη ενημέρωση και βεβαίως να μπορεί – όσο αυτό είναι δυνατό στις συγκεκριμένες συνθήκες αυτού του συστήματος που ζούμε – να προβάλλει ισότιμα τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων. Και βεβαίως ειδικά θέλουμε να αναφερθούμε στο ρόλο, στις θέσεις του ΚΚΕ, στους αγώνες του λαϊκού κινήματος και οπωσδήποτε να μην ασκεί αντικομμουνισμό, να συμβάλλει στην πρόοδο και στην αγωνιστική διαπαιδαγώγηση του λαού και της νεολαίας».
Σε ερώτηση «τη συγκεκριμένη συγκυρία που υπάρχει πιστεύετε ότι έχει νόημα να συνεχιστεί ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ;», η Δ. Κουτσούμπας ανέφερε:
«Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Νομίζουμε ότι πρέπει οι αγώνες να συνεχίζονται εφόσον οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, εφόσον οι ίδιοι οι απολυμένοι συμμετέχουν καθημερινά, ενεργά από το πρωί ως το βράδυ σε αυτούς και εφόσον, μέσα από συλλογικές, δημοκρατικές, λαϊκές διαδικασίες και συνελεύσεις αποφασίζουν για το μέλλον του αγώνα τους».
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ «ΔΤ» ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Να διερευνηθεί η μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΣΠΕΡΤ, στην οποία γίνεται λόγος για αδήλωτη εργασία στη "Δημόσια Τηλεόραση", ζητεί από τους υφιστάμενους της εισαγγελίας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διαβίβασε την Τρίτη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας μηνυτήρια αναφορά - καταγγελία του πρόεδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και του πρόεδρου της ΠΟΕΣΥ Γιώργου Σαββίδη, σύμφωνα με την οποία στον μεταβατικό φορέα της "ΔΤ" τις τελευταίες μέρες γίνεται «κατάφωρη παραβίαση της εργασιακής και ασφαλιστικής νομιμότητας, με την απασχόληση υπό καθεστώς αδήλωτης και μαύρης εργασίας εργαζομένων - κατ' επιλογή προσληφθέντων».
Μάλιστα, οι καταγγελίες συνοδεύονταν και με αποδεικτικά στοιχεία που κατατέθηκαν στην Κεντρική Υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και στην Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ. Οι καταγγελίες αφορούν στην απασχόληση εργαζομένων ακόμη και για τη μετάδοση του δίωρου προγράμματος.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 28/8 ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
22.00: Ο μοναδικός ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ συμπαραστέκεται με τη μουσική του και το πιάνο του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και στον αγώνα τους.
Αυτοσχεδιάζει στο πιάνο και δεν ξεχνά πόσο πολύ η ΕΡΤ  στήριξε και αγκάλιασε τον πολιτισμό και την τέχνη!
23.00  : Οι "first cousins" Γιώργος και Δημήτρης Αγγελόπουλος από τη Ναύπακτο, με τις  κιθάρες τους και το τραγούδι τους θα μας χαρίσουν όμορφες ροκ στιγμές!
Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου