'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ψηφίστε γυναίκες! 14 Μάι, ’14 10:59 ΜΜ


Σε αυτές τις εκλογές, έχω αποφασίσει να ψηφίσω γυναίκες. Ναι, ξέρω, είναι ταξικό και πολιτικό το ζήτημα -και όχι ζήτημα φύλου-, αλλά εγώ έχω αποφασίσει να ψηφίσω γυναίκες. Ένας λόγος που θα ψηφίσω γυναίκες είναι επειδή με αυτό τον τρόπο την σπας σε εκείνους τους άνδρες – είναι πολλοί- που μια ζωή κάνουν διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Αφού κάνουν αυτοί διακρίσεις, θα κάνω κι εγώ διακρίσεις σε βάρος τους.
Ένα πολύ θετικό στοιχείο των γυναικών είναι πως, όταν λένε «θα κάνω αυτό», συνήθως το κάνουν.
Για παράδειγμα, όλοι έχουμε έναν φίλο που μας λέει επί τριάντα χρόνια πόσο γαμάτα μαγειρεύει αλλά δεν μας μαγείρεψε ποτέ τίποτα.
Οι γυναίκες δεν σου λένε «θα σου μαγειρέψω αυτό». Το μαγειρεύουν και δεν το κάνουν και θέμα.
Ούτε κάνουν θέμα πως σε τάισαν.
Επίσης, οι γυναίκες, αν συμβεί κάτι άσχημο σε εσένα ή στην οικογένειά σου, δεν αρχίζουν τον θρήνο -όπως οι άνδρες- αλλά λένε «τι θέλεις να κάνω για σένα;».
Πολλές φορές δεν σε ρωτάνε καν. Ξεκινούν μόνες τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να σε βοηθήσουν.
Όποιος είχε δικό του άνθρωπο σε νοσοκομείο το ξέρει πολύ καλά: οι γυναίκες κάνουν τα πάντα, ενώ οι άνδρες είναι άχρηστοι και λιγόψυχοι.
Άρα, οι γυναίκες είναι πρακτικές και μπορεί να λύσουν κάνα θέμα αμέσως, ενώ οι άνδρες θα το συζητάνε για καμιά πενταετία.
Θα ψηφίσω γυναίκες και για λόγους αισθητικής. Για να σπάει η μονοτονία των κοστουμιών και της γραβάτας.

Επίσης, ο άνδρας δήμαρχος, μόλις εκλεγεί, την βλέπει γαμπρός και γαμίκουλας -και θέλει να πηδήσει όλα τα θηλυκά του δήμου του-, ενώ η γυναίκα δεν έχει τέτοιο θέμα, εκτός, βέβαια, αν πέσεις σε καμιά μητρομανή.
Ένας ακόμα λόγος που πρέπει να ψηφίσετε γυναίκες είναι πως οι γυναίκες που κατεβαίνουν στις εκλογές, συνήθως, δεν είναι πλούσιες.
Οι πλούσιες δεν βάζουν υποψηφιότητα γιατί φοβούνται την απόρριψη.
Γενικά, οι πλούσιες φοβούνται την απόρριψη. Σου την έχει πέσει ποτέ εφοπλιστίνα ή κόρη εφοπλιστή;
Όχι. Γιατί; Επειδή φοβάται πως θα την απορρίψεις.
Είναι σίγουρο πως θα βρεθεί ο μαλάκας που -για να αντικρούσει την απόφασή μου να ψηφίσω γυναίκες- θα πει «ρε πιτσιρίκο, και η τάδε βουλευτής γυναίκα είναι», και θα αναφέρει μια υστερική βουλευτίνα που θα έπρεπε να είναι στο ψυχιατρείο.
Για να τον αποστομώσω, θα του απαντήσω πως δεν κρίναμε ποτέ όλους τους άνδρες από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Ψηφίστε γυναίκες.
Ιδιαίτερα, απευθύνομαι στις γυναίκες που είναι πιο δύσκολο να τις πείσεις να ψηφίσουν γυναίκες.
(Όντως, θα ψηφίσω γυναίκες αλλά η μαύρη αλήθεια είναι πως έγραψα αυτό το κείμενο επειδή η Μ. και η Α. -που είναι αυτή τη στιγμή στο σαλόνι- μου είπαν πως, για να φάω το σουφλέ που μαγείρεψε η Μ., θα πρέπει να πάω να γράψω στο μπλογκ μου πως θα ψηφίσω γυναίκες. Το έγραψα. Μια ακόμα νίκη των γυναικών. Πάω να φάω το σουφλέ.)
 http://pitsirikos.net/2014/05

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου