'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ολοκληρώθηκε ο "γάμος" Σάλλα-Βγενόπουλου στις πλάτες των καταθετών

Συμπληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το παζλ της εκποίησης των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, προς την τράπεζα Πειραιώς, η οποία ανακοίνωσε την εξαγορά του 17,7% της MIG.
Οι σχέσεις αγάπης της Marfin με τον επικεφαλής της τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, είναι όμως γνωστές εδώ και καιρό.
Άλλωστε, όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc πριν από περίπου έναν χρόνο, η τράπεζα του Ανδρέα Βγενόπουλου, είχε χορηγήσει στην οικογένεια Σάλλα, συγκεκριμένα στα παιδιά του, δάνεια ύψους 150 εκατ. ευρώ, τα οποία οδήγησαν, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, στην καταστροφή της Marfin Λαϊκής, ενώ η τράπεζα Πειραιώς εξαγόρασε τα υποκαταστήματα της Λαϊκής στην Ελλάδα, έναντι μικρότερου ποσού απ’ όσα η οικογένεια Σάλλα χρωστούσε στην υπό διάλυση τράπεζα.
Παράλληλα, η κυπριακή Οικονομία οδηγήθηκε στην καταστροφή, ενώ οι καταθέτες υπέστησαν «κούρεμα» πάνω 3,5 δισ. ευρώ.
Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου δήλωσε σχετικά με την εξαγορά ποσοστού της MIG από την Πειραιώς: «η Marfin Λαϊκή επί εποχής του κ. Βγενόπουλου χορήγησε στον κ. Σάλλα, στα παιδιά του και σε σημαίνοντα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς δάνεια για απόκτηση μετοχών της Πειραιώς πέραν των 150 εκατ. ευρώ Αυτά τα  δάνεια  δόθηκαν από τα λεφτά των καταθετών της Marfin Λαϊκής. Δάνεια  τα οποία, όπως και πολλά άλλα, οδήγησαν σε καθοριστικές προβλέψεις στη Marfin  Λαϊκή και στην εκτόξευση του ELA. 
Σε αυτά τα επίπεδα μακροπρόθεσμων  σχεδιασμών στον τραπεζικό και επιχειρηματικό χάρτη της Ελλάδας,  η Κυβέρνηση ήταν πλήρως αμελέτητη και απροετοίμαστη,  ζημιώνοντας τις κυπριακές τράπεζες και ιδιαίτερα τους καταθέτες οι οποίοι  κουρεύτηκαν  πάνω από 3,5 δισ. ευρώ».
«Μήπως το επόμενο που θα δούμε είναι η Marfin Investment Group να αποκτά από την Τράπεζα Πειραιώς  τα υποκαταστήματα των Κυπριακών τραπεζών;» διερωτάται η κ. Χαραλαμπίδου, ενώ επισημαίνει ότι «ο υπουργός Οικονομικών (της Κύπρου)  όταν αναφέρεται  σε εφαρμογή του ιρλανδικού μοντέλου, εσκεμμένα παραλείπει να σημειώσει ότι στο ιρλανδικό μοντέλο δεν ‘κουρεύτηκαν’ καταθέτες.

Η δική μας περίπτωση», καταλήγει η βουλευτής του ΑΚΕΛ «είναι ακόμα χειρότερη γιατί ‘κούρεψαν’  τους καταθέτες   προς  όφελος της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου η τελευταία να ολοκληρώσει κινήσεις όπως την εξαγορά της Marfin Investment Group - μιας εταιρίας ο ρόλος της οποίας ήταν καθοριστικός  στην κατάρρευση του τραπεζικού και οικονομικού μας συστήματος».
 http://www.koutipandoras.gr/article/113817

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου