'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΠΟ ΣΚΑΤΑ


kartesios130514
Κάποιες απλώνουν στο πρόσωπό τους μάσκα από αβοκάντο και μέλι. Κάποιοι απλώνουν αγγούρι. Κάποιοι φτιάχνουν μάσκα από γιαούρτι και ελαιόλαδο. Ο Πάγκαλος είναι γνωστό ότι περιποιείται την ύπαρξή του με μάσκα από σκατά. Γι’ αυτό και υπάρχει. Για να βρωμάει και να ζέχνει.
Αυτή η μάσκα από σκατά είναι αρκετά διαδεδομένη και στους θαυμαστές του. Ναι, έχει θαυμαστές ο Πάγκαλος. Ανθρώπους που θεωρούν ότι ο λόγος του διαθέτει χιούμορ και ντoμπροσύνη. Είναι οι γνωστοί σκατομαλάκες. Και δεν είναι λίγοι. Γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και αναζητούμε ακόμη το αυτονόητο. Εξ αιτίας τους. Κι εγώ, λοιπόν, έχω χιούμορ και ντόμπρο λόγο, οπότε δεν πιστεύω να παρεξηγηθεί κάποιος από αυτούς επειδή τους αποκαλώ σκατομαλάκες.
Αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια. Υπήρχαν και εξαιρέσεις. Τις περισσότερες τις θυμόμαστε όταν αρχίζουμε τα «Θεός σχωρέσ’ τον». Αυτοί που έζησαν και άντεξαν μέχρι σήμερα να είναι ΠΑΣΟΚ και Ελιά είναι όσοι βρωμάνε τόσο πολύ σκατίλα που δεν αντέχει κανένα κόμμα την απορρόφησή τους.
Γι’ αυτό και υπάρχει ο Βενιζέλος. Μόνο αυτός θα μπορούσε να παραμείνει αρχηγός σ’ένα κόμμα που θυμίζει συμμορία σε παρακμή. Βασικά δεν πιστεύω ότι πλέον υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει ο Βενιζέλος ως χαρακτηριστικό δείγμα των κομματικών δυναστειών που βιώσαμε μεταπολιτευτικά και υπάρχει ο Πάγκαλος ως χαρακτηριστικό δείγμα  των ανθρώπων που μας κυβέρνησαν.
Στις ευρωεκλογές, υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Ελιά δεν θα έπρεπε να πάρει ούτε 0,5%. Όμως οι συνθήκες δεν είναι φυσιολογικές. Ούτε οι κομματικές δυναστείες έχουν τελειώσει. Η κρίση τις ενδυνάμωσε. Οι καχεκτικές άμυνες που διαθέτει η πλειοψηφία του κοινού των ψηφοφόρων λεηλατήθηκαν ευκολότατα από τον φόβο.

Η κρίση και τα μνημόνια, εκτός από την καταστροφή έφεραν και την αποκάλυψη του τεράστιου μεγέθους της ηλιθιότητας. Ακούνε ατάραχοι οι αποχαυνωμένοι τον Σαμαρά να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετέτρεψε τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα την ίδια ώρα που ο Σαμαράς ανακοινώνει ότι οι ευρωεκλογές είναι ένα δημοψήφισμα μεταξύ της σταθερότητας και της αποσταθεροποίησης.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το πρώτο βήμα που θα έκανε το κοινό των ψηφοφόρων ύστερα από όλα όσα έχουν συμβεί είναι να μη δώσει ούτε μία ψήφο στην Ελιά. Όχι για να δούμε αν θα υλοποιήσει τον εκβιασμό του ο Βενιζέλος. Δεν θα τον πραγματοποιήσει. Αυτός ζει για να εκβιάζει. Αυτό ξέρει να κάνει. Η Ελιά του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να μην εκλέξει ευρωβουλευτή για να θαφτεί βαθιά στο χώμα η σκατίλα του.
Όχι ότι θα σωθούμε. Ούτως ή άλλως η μάσκα προσώπου από σκατά  δήλωσε «Θα ψηφίσω Νέα Δημοκρατία ή Ποτάμι. Δεν θα ψηφίσω Ελιά γιατί δεν με θέλουν», οπότε ήδη έχει εξασφαλίσει παρουσία και ΒΗΜΑ ακόμη και μετά τον θάνατο του ΠΑΣΟΚ. Όμως τουλάχιστον θα ξεκαθαρίσει περισσότερο η κατάσταση και ίσως καταλάβουν κάποιοι ακόμη ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα το ίδιο πράγμα, εξυπηρετούσαν τα ίδια συμφέροντα και αποτελούσαν μέρη του ίδιου στημένου παιχνιδιού.  Ήταν από πάντα εντελώς ίδια αυτά τα δύο κόμματα και γι’ αυτό χρησιμοποιούν την ίδια μάσκα από σκατά. Καλοφάγωτη.
http://kartesios.com/?cat=28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου