'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Κωνσταντοπούλου: Μήνυμα απονομιμοποίησης των ιδιωτικοποιήσεων η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ

"Χαστούκι στη μνημονιακή πολιτική εκποίησης των πάντων" χαρακτήρισε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ από το ΤΑΙΠΕΔ η βουλευτής Α’ Αθηνών και υπεύθυνη για θέματα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Παράλληλα, επανέλαβε ότι μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις.
Όπως ανέφερε η κ. Κωνσταντονπούλου, η "αυτονόητη δικαστική κρίση ότι το νερό, ως δημόσιο αγαθό, και η δημόσια επιχείρηση διαχείρισής του (ΕΥΔΑΠ), δεν επιτρέπεται να μεταβιβασθούν σε ιδιώτες, αποτελεί χαστούκι στη μνημονιακή πολιτική εκποίησης των πάντων (και των πιο πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων και ζωτικών αγαθών του λαού μας) από το μνημονιακό έκτρωμα που ονομάζεται ΤΑΙΠΕΔ («Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου») και διορίζεται από τις μνημονιακές κυβερνήσεις".
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως "η δικαστική κρίση συνιστά ισχυρό και ηχηρό μήνυμα απονομιμοποίησης των ιδιωτικοποιήσεων που διενεργούνται από μια δράκα διορισμένων, από τον υπουργό Οικονομικών, προσώπων, εκλεκτών μιας κυβέρνησης που ήδη βρίσκεται σε τροχιά αποχώρησης και ήδη καταψηφίσθηκε στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση".
Και η κ. Κωνσταντοπούλου καταλήγει ως εξής:

"Οι κύριοι του ΤΑΙΠΕΔ, που κατά δήλωσιν του προέδρου του μορφώματος είναι εντεταλμένοι (8/4/2014, Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, Κ. Μανιατόπουλος, πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: «Εμείς έχουμε εντολές, δεν εκφράζουμε πολιτική βούληση, ούτε μπορούμε να πάρουμε πολιτική πρωτοβουλία. Εμείς είμαστε δοτοί. Το ξέρουμε») ας έχουν υπ’ όψιν ότι η εντέλλουσα αυτούς κυβέρνηση δεν έλαβε ανανέωση της εντολής της. Και η κυβέρνηση ας γνωρίζει ότι τυχόν εντολές για ιδιωτικοποιήσεις κατά τη σκανδαλώδη μέχρι σήμερα πορεία ξεπουλήματος των ιματίων της πατρίδας μας, προσκρούουν όχι μόνον στο Σύνταγμα, αλλά και στην κρίση της Δικαιοσύνης και στην εκπεφρασμένη και νωπή λαϊκή βούληση".
http://www.koutipandoras.gr/article/114618

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου