'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σιωπή Γιουνκέρ για το παρασκήνιο στις Κάννες

Απέφυγε να δώσει απαντήσεις ο Ζαν Κλον Γιούνκερ στα ερωτήματα που του απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στο ντιμπέιτ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με το παρασκήνιο στη σύνοδο των Καννών.
Στο θέμα για την εξήγηση της μεγάλης αποχής στις ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το μεγαλύτερο έλλειμμα στην Ευρώπη είναι το έλλειμμα δημοκρατίας: "Οι πολίτες απέχουν γιατί θεωρούν ότι δεν μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής. Η Σύνοδος Κορυφής είναι μία σύνοδος που συμμετέχουν 28 ηγέτες και τελικά αποφασίζουν ό,τι θέλει η Μέρκελ. Με την ευκαιρία να ρωτήσω τον κ. Γιούνκερ τι συνέβη στις Κάννες; Με ποιο δικαίωμα αποφασίζετε εσείς τι δημοψήφισμα θα κάνουν σε ένα κράτος-μέλος;".
Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην πορεία του ντιμπέιτ δεν χρησιμοποίησε κάποια ευκαιρία για να απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και επανήλθε στο ερώτημα. «Φοβούνται τη δημοκρατία, την αντίδραση των λαών. Πέτυχαν τα προγράμματα; Τι έγινε στις Κάννες; Μπορώ να σας δώσω το τζόκερ μου (επιπλέον χρόνος) να απαντήσετε κύριε Γιούνκερ» είπε. Ο κ. Γιούνκερ, όμως και πάλι δεν έκανε κανένα σχόλιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες της ΕΕ να ψηφίσουν αριστερά για την δημοκρατία και την αλληλεγγύη και σημείωσε: "Θέλουμε μια Ευρώπη των λαών για την ενίσχυση της δημοκρατίας, όπου το κοινοβούλιο θα παίρνει τις σημαντικές αποφάσεις και οι πολίτες θα αποφασίζουν με δημοψηφίσματα. Δεύτερον θα διώξουμε άμεσα την τρόικα από τους ευρωπαϊκούς λαούς και τρίτον θα επιχειρήσουμε μια διαδικασία ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος προκειμένου να βγούμε από την κρίση".

O μοναδικός τρόπος για να σταματήσει η Ευρώπη να ζει την "παράνοια" του χρέους και να καταπολεμήσει την ανεργία είναι να προβεί σε ένα "ευρωπαϊκό new deal" υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως "αν δεν αντιμετωπιστεί με λογική και αλληλεγγύη το πρόβλημα του χρέους, δεν θα ξεφύγουμε από την ύφεση και την καταστροφή".
Αναφορικά με την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι υπαίτιος για την αμφισβήτηση της Ευρώπης είναι η ίδια η ηγεσία της. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "οι υπαίτιοι είναι οι τρεις πολιτικές οικογένειες που διοικούν την Ευρώπη, εννοώντας τα κόμματα των κκ Juncker, Schulz και Verhofstadt. Ερωτηθείς για την Ουκρανία, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι " Η Ευρώπη πειραματίζεται με τα υλικά του ψυχρού πολέμου" και εξέφρασε την άποψη ότι η λύση δεν πρόκειται να δοθεί "ούτε με απειλές, ούτε με κυρώσεις". Παράλληλα ζήτησε να μην αναγνωριστεί η Κυβέρνηση της Ουκρανίας στην οποία συμμετέχουν νεοναζί, ενώ ζητώντας να δοθεί "μια ευκαιρία στην ειρήνη" επεσήμανε ότι θα πρέπει να απαιητηθεί διάλογος στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ, χωρίς την παρέμβαση του ΝΑΤΟ και χωρίς την επέμβαση του ρωσικού στρατού. 
 
 http://www.koutipandoras.gr/article/113843

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου