'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΕΣΚΑΣΕ ΚΑΙ Η “ΦΟΥΣΚΑ” ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ


Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 κατέθεσε σήμερα η εταιρία ALAPIS ενώ την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μπαίνει σε νέες δικαστικές περιπέτειες καθώς ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης αρνείται να υπογράψει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης της PROTON BANK. Όπως αναφέρεται σε σε ανακοίνωση της ALAPIS, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις κυριότερες πιστώτριες τράπεζες και λοιπούς πιστωτές και η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στο να μπορέσει η εταιρεία να συμφωνήσει μαζί τους και να υλοποιήσει σε σύντομο χρόνο πρόγραμμα άμεσης εξυγίανσης και περαιτέρω ανάπτυξής της.

Σε ότι αφορά την υπόθεση της PROTON BANK, o κ. Πεπόνης διαφωνεί να μπει στο αρχείο παρά την επιστροφή των 51 εκατομμυρίων ευρώ εξαιτίας του περιεχομένου της δήλωσης της τράπεζας με την οποία αποδέχεται τα χρήματα και συναινεί στο να πάψει η ποινική δίωξη εναντίον του κ. Λαυρεντιάδη.

Ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει 51 εκατομμύρια στην Proton Bank (όσα ανέφερε το πόρισμα της Αρχής), η τράπεζα συμφώνησε μαζί του, το ίδιο και ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης που είχε κάνει την σχετική έρευνα. Σε αντίθεση όμως με την τράπεζα και τον δικαστικό λειτουργό, ο προϊστάμενος του, εισαγγελέας Πεπόνης, δεν υπογράφει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Το βασικό επιχείρημα είναι πιθανόν ότι η διαδικασία αυτή οδηγεί σε αθώωση ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου και βέβαια και μάλιστα επί της ουσίας δεν δίνει δυνατότητα ούτε καν άσκησης δίωξης σε βάρος του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από στελέχη των δικαστηρίων ήδη ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, βασιζόμενος στο πόρισμα της ΤτΕ, οδηγείται, στην άσκηση δίωξης για απιστία σε βάρος του κ. Λαυρεντιάδη και του Δ.Σ. της Proton Bank για τη χορήγηση δανείων που μπορεί να φτάνουν τα 800 εκατ. ευρώ με υψηλό πιστωτικό κίνδυνο.
Τα δάνεια δόθηκαν την περίοδο που υπήρχε στην τράπεζα ο επιχειρηματίας σε κύκλο εταιριών του και το αδίκημα αφορά αυτούς που «ενώ είχαν ως αποστολή τη διαχείριση χρημάτων της τράπεζας , έδιναν επισφαλή δάνεια». Ως παράδειγμα μάλιστα αναφέρεται η αύξηση εκείνο το διάστημα της χορήγησης δανείων κατά περίπου 69% όταν το σύνολο των τραπεζών είχε συρρίκνωση κατά περίπου κατά 5%. Η δίωξη αυτή, εκ μέρους του κ. Δραγάτση θα είναι ανεξάρτητη από τον κυοφορούμενο συμβιβασμό και μπορεί να οδηγήσει είτε σε νέο συμβιβασμό, είτε σε ένα δικαστική περιπέτεια για τον κ. Λαυρεντιάδη.
πηγή:parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου