'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ο πρωθυπουργός κοιμάται τον ύπνο του δικαίου


Μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται την κατάσταση γύρω του και βεβαίως να ξεχνάει τις δεσμεύσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Ο Αντώνης Σαμαράς, σε μια συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, δηλώνει, μεταξύ πολλών άλλων, ότι «η συνολική πορεία της οικονομίας δεν αμφισβητείτε από πουθενά», υπεραμύνεται της πολιτικής της κυβέρνησής του και διαμηνύει -για πολλοστή ομολογουμένως φορά- ότι δεν προβλέπεται το Σεπτέμβριο να υπάρξουν νέα μέτρα.
«Σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%. Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι. Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο», λέει ο πρωθυπουργός και διερωτάται αν οι πολίτες προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία. Ο πρωθυπουργός μιλάει για αξιοκρατικές διαδικασίες πρόσληψης, τη στιγμή που ο ίδιος, όπως έχει καταγγελθεί στο παρελθόν, ως υπουργός πολιτισμού είχε διορίσει στο μουσείο της Ακρόπολης τη μισή Μεσσηνία, ενώ όπως μπορείτε να διαβάσετε στο τρέχον τεύχος του HOT DOC, ακόμη παλαιότερα -στα πρώτα χρόνια της πολιτικής του καριέρας, όταν ακόμη δεν είχε κλείσει τα 30 του χρόνια- είχε παραδεχθεί πως «το ρουσφέτι υπάρχει στην Ελλάδα» περιγράφοντας μάλιστα και μια προσωπική του ιστορία.
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης στη δέσμευση των Ευρωπαίων για επιπλέον βοήθεια εάν η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων το Σεπτέμβριο. «Γενικώς, το προβλέπουν – μερικοί, μάλιστα, το εύχονται- κάθε φορά. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους διαψεύδουμε» αναφέρει, όμως ποιος είναι εκείνος που μπορεί να αποκλείσει νέες απειλές για καταστροφή της Ελλάδας και πιέσεις των ευρωπαίων ηγετών για λήψη μέτρων, όταν το έργο έχει επαναληφθεί ουκ ολίγες φορές; (Διαβάστε σχετικό άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη).

Τέλος, ο κ. Σαμαράς επιτίθεται στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι είναι διακηρυγμένοι νεοναζί και διασύρουν τη χώρα ως «λαθρέμποροι του πατριωτισμού διότι θαυμάζουν τους χειρότερους δυνάστες που γνώρισε ποτέ αυτή η πατρίδα». Σημειώνει ότι «κηρύσσουν το μίσος σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη ενότητας για να ξεπεράσει την κρίση και δεν προτείνουν τίποτα. Η εκλογική τους δύναμη είναι αδυναμία για τη χώρα και τα εθνικά της συμφέροντα. Απομονώνουν την Ελλάδα τη στιγμή που χρειάζεται όλα τα διεθνή στηρίγματα» προσθέτει ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως οι νεοναζί είναι ό,τι πιο μισητό για τους Ευρωπαίους και ξεχνώντας φυσικά τα ανοίγματα της δικής του παράταξης στην άκρα δεξιά και τα πολλά στελέχη του με φιλοδικτατορικό και άκρως εθνικιστικό παρελθόν.
«Σαμαρά, σύντομα τελειώνεις»
Τη δική του άποψη για τη συνέντευξη Σαμαράς εξέφρασε μέσω twitter ο Γιάννης Μανώλης γράφοντας: «Σαμαράς: Αποκλείω νέα μέτρα το φθινόπωρο! Πήρες & παίρνεις τόσα σήμερα, που τότε δεν θα υπάρχει Ευρώ για να μας πάρεις! Άλλωστε σύντομα τελειώνεις».
 http://www.koutipandoras.gr/39734/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου