'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ρωτήστε και τον Μουρούτη: Η συνέχεια του κράτους συνεχίζεται


Γράφει ο Θανάσης Καρτερός
Και μόνο στο Κουτί της Πανδώρας να ρίξεις μια ματιά, ηρεμείς και χαλαρώνεις. Διότι διαπιστώνεις ότι το ελληνικό κράτος λειτουργεί, η συνέχειά του είναι εξασφαλισμένη και αντέχει όλες τις δοκιμασίες -απολύσεις, απεργίες και λουκέτα.
Να, παραδείγματος χάρη, οι κυρίες των κυρίων εξακολουθούν να διορίζονται στα υπουργεία, ή να παίρνουν δουλειές από το δημόσιο, χωρίς το αφτί κανενός να ιδρώνει ακόμα κι όταν τα κρούσματα καταγγέλλονται.
Η υπόθεση της ΕΡΤ που για μια στιγμή έδωσε την εντύπωση ότι απειλεί τη λειτουργία του κράτους στο χώρο των ΜΜΕ, οδηγείται σε καλό τέλος και η συνέχεια του κράτους μας θριαμβεύει κι εκεί. Διότι και η Δημόσια Τηλεόραση άρχισε να δείχνει επιτέλους ντοκιμαντέρ για την άγρια και την ήμερη φύση, και από ιδιωτικό στούντιο μεγάλου καναλιού εκπέμπει και το νομοσχέδιο είναι έτοιμο, και ο Παντελής Καψής εμφανίζεται αισιόδοξος.
Επίσης απόδειξη της συνέχειας του κράτους είναι αυτό που αποκαλύφθηκε, ότι ο Βενιζέλος και ο Αβραμόπουλος θα ταξιδεύουν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Ιδιαίτερα η μεταφορά του Βενιζέλου αποδεικνύει όχι μόνο ότι το κράτος λειτουργεί, αλλά και ότι η ανάπτυξη είναι επί θύραις και υπάρχουν λεφτά για ξόδεμα, μιας και ο προκάτοχός του ήταν υποχρεωμένος να ταξιδεύει με αεροπλάνο της γραμμής -η λιτότητα βλέπετε.

Υπάρχουν βέβαια μερικές ακόμα χιλιάδες απολυμένοι, μερικές χιλιάδες απεργοί και μερικές χιλιάδες διαδηλωτές, που επιμένουν ανιστόρητα να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας. Και απειλούν ότι θα κατεβάσουν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους. Κι αυτό όμως δεν αποτελεί επίσης μια απόδειξη της συνέχειας του κράτους;
Τέλος, η πιο απτή απόδειξη του ισχυρισμού μας ότι δεν έχει διασπαστεί η συνέχεια του κράτους είναι η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ξένη εφημερίδα ότι δεν κοιμάται τις νύχτες επειδή υπογράφει αθρόες απολύσεις. Μπορεί δηλαδή κανείς να πει ότι και το κράτος παραμένει άγρυπνο, και η συνέχειά του όχι μόνο στις απολύσεις, αλλά και στα ψέματα που τις συνοδεύουν, παραμένει αδιατάραχτη.
Η Ελλάδα συνεπώς του κράτους, για να μη μιλήσουμε και για το παρακράτος, ποτέ δεν πεθαίνει. Ρωτήστε και τον Μουρούτη.
 http://www.koutipandoras.gr/39701

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου