'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΥΠ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: ΣΠΑΝΕ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΔΕΗ!

Η ΣΤΥΓΝΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΡΟΪΚΑΣ - ΕΥΡΩ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗΣ ΜΟΡΦΗΣ!
Την ολοκληρωτική παράδοση της ΔΕΗ και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα δρομολογεί η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, υπογράφοντας, σήμερα Τετάρτη (24/7), την πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία τεμαχίζεται σε 3 κομμάτια η επιχείρηση και ορίζεται το χρονοδιάγραμμα του ξεπουλήματος της!
Η κυβέρνηση, απο κοινού με τους δανειστές της χώρας, μετατρέπει γρήγορα την Ελλάδα σε "μπανανία" και "ελ ντοράντο" προς άγραν κερδών των μεγάλων ντόπιων και ξένων κεφαλαίων. Η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου προβλέπει ότι εντός δύο ετών θα έχει ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η ιδιωτικοποίηση του (ΑΔΜΗΕ) ως το τα μέσα του 2014 και η διάσπαση της ΔΕΗ σε «μικρή» και «μεγάλη», με την πρώτη να αποκρατικοποιείται έως το 2015 και τη δεύτερη να πωλείται σε επενδυτές έως το 2015.
ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ειδικότερα, για τον ΑΔΜΗΕ, η πραξικοπηματική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου προβλέπει την παράδοσή του στα ιδιωτικά συμφέροντα σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση, η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους, προβλέπει την είσοδο "επενδυτή" μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, στον οποίο θα περάσει το 49% του ΑΔΜΗΕ αλλά και το μάνατζμεντ του οργανισμού.
Η δεύτερη φάση, η οποία θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2014, θα οδηγήσει στην πώληση ποσοστού έως και 51% του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ.
Η Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών με τον επενδυτή που θα επιλεγεί στη πρώτη φάση προβλέπει την διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων η ΔΕΗ θα πωλήσει το επιπλέον ποσοστό και για τον πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό.
Στόχος είναι το Δημόσιο να συμμετέχει στην εταιρεία με ποσοστό που θα εξασφαλίζει καταστατική μειοψηφία υπό την προϋπόθεση ότι οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ θα τύχουν ξεχωριστής διαχείρισης από εκείνες της ΔΕΗ, οι τρέχοντες στόχοι εσόδων από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης που αναλογούν στη γενική κυβέρνηση δεν θα αποκλίνουν και η διαδικασία απόκτησης των μετοχών δεν θα έχει φορολογικές ή οικονομικές επιπτώσεις για την κυβέρνηση.
Η «ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ»
Επίσης, το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία νέας καθετοποιημένης «μικρής ΔΕΗ», που θα είναι βιώσιμη, ανταγωνιστική και στην οποία θα δοθεί το 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη την απόσυρση παλαιών μονάδων, αλλά και νέων μονάδων, στον βαθμό που υφίσταται ρεαλιστική πιθανότητα δημιουργίας τους.
Ακόμη, θα έχει αναλογικό ποσοστό της δραστηριότητας της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ, του παραγωγικού μείγματος και της πελατειακής βάσης της νέας εταιρείας.
Το σχέδιο θα περιλαμβάνει προβλέψεις για την αποεπένδυση λιγνιτικών, υδροηλεκτρικών και μονάδων φυσικού αερίου που σήμερα λειτουργεί η ΔΕΗ, καθώς και για την πρόσβαση της νέας εταιρείας σε αποθέματα και ορυχεία λιγνίτη. Συνολικά, η «μικρή ΔΕΗ» θα δεχθεί από τη ΔΕΗ 1.400 MW μονάδων με καύσιμο λιγνίτη, 500 MW υδροηλεκτρικού δυναμικού και 500 MW δυναμικού φυσικού αερίου.

Επίσης, θα εξασφαλιστεί σε όλους η πρόσβαση σε λιγνιτικά πεδία που δεν έχουν παραχωρηθεί στη ΔΕΗ, ενώ όπου αυτή απουσιάζει, θα μπορούν να δοθούν προς εκμετάλλευση σε τρίτους. Παράλληλα, θα επέλθει απελευθέρωση της χονδρεμπορικής αγοράς, η οποία θα συνδεθεί με την αντίστοιχη απελευθέρωση της λιανικής, όμως «παραμένει υπό εξέταση επί του παρόντος ο τρόπος με τον οποίο η νέα εταιρεία θα προσελκύσει πελάτες, κατ' αναλογία, από την πελατειακή βάση της ΔΕΗ».
Ένα μέρος των υποχρεώσεων της ΔΕΗ θα μεταφερθεί μαζί με τα στοιχεία ενεργητικού στη «μικρή ΔΕΗ», ενώ το τίμημα που θα επιτευχθεί, δεν θα πρέπει να δημιουργεί ζημία στη ΔΕΗ. «Ιδιαίτερη μνεία γίνεται σε θέματα προσωπικού, καθώς η νέα εταιρεία θα πρέπει να στελεχωθεί με το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στις συγκεκριμένες παραγωγικές μονάδες και ορυχεία και από το ανάλογο ανθρώπινο δυναμικό των λοιπών διευθύνσεων της ΔΕΗ» σημειώνεται.
Στόχος είναι έναρξη των δραστηριοτήτων της νέας εταιρείας το 2015. Η προετοιμασία εκτιμάται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2014, οι επαφές με επενδυτές θα γίνουν το θέρος του ίδιου έτους και η εκτέλεση της συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τρίμηνου του 2015.
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ 17% ΤΗΣ ΔΕΗ
Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την πώληση των μετοχών που διαθέτει το Δημόσιο στη ΔΕΗ και αντιπροσωπεύουν το 17% της εταιρείας, κατά προτίμηση μέσω της προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή.
Η προεργασία θα αρχίσει αμέσως μετά την οριστικοποίηση του καταλόγου παγίων που θα περιλαμβάνονται στη νέα εταιρεία. Η διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να αρχίσει εντός του τρίτου τριμήνου του 2015 όποτε και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το τέλος του 2015.
Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τους τελικούς όρους της συναλλαγής πώλησης της νέας εταιρείας.
Η διαδικασία αυτή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015 ή εντός του πρώτου τριμήνου του 2016.

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι υπεύθυνοι του τομέα Ενέργειας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου, αναφορικά με την πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία στρώνει το δρόμο για τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΑ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗ ΔΕΗ 
Η κυβέρνηση με την σημερινή Πραξικοπηματική Πράξη Υπουργικού Συμβούλιου ολοκληρώνει το σχέδιο για τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Η ακραία αυτή νεοφιλελεύθερη απόφαση συνιστά έγκλημα που, αν γίνει πράξη, θα καταφέρει καίριο πλήγμα στο λαϊκό εισόδημα, στην εθνική ανεξαρτησία της χώρας, στην εγχώρια παραγωγή και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, θα υπονομεύσει τον ασφαλή ενεργειακό εφοδιασμό και θα στερήσει τη χώρα από ένα από τα σημαντικότερα στηρίγματα για την εφαρμογή μιας φιλολαϊκής κοινωνικής πολιτικής εξόδου από την κρίση.
Η πράξη αυτή Υπουργικού Συμβουλίου είναι απόρροια των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων επιλογών που υλοποιούνται στην Ε.Ε. και εντάσσονται σε μια πολιτική υποτέλειας και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων μεγάλων ξένων και εγχώριων ιδιωτικών - κρατικοδίαιτων συμφερόντων με στόχο την πλήρη άλωση του χώρου της ηλεκτρικής ενέργειας από το ιδιωτικό κεφάλαιο.
Η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να εκχωρήσει σε ιδιώτες τις βασικές εθνικές υποδομές όπως είναι τα Δίκτυα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, της οποίας τα πάγια, τα οποία κατά τους μετριότερους υπολογισμούς αποτιμώνται περίπου στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, έχουν δημιουργηθεί με το μόχθο και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.
Απευθύνουμε προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση: δεν πρόκειται να αποδεχθούμε το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Καλούμε όλο τον Ελληνικό Λαό , τους φορείς, τα συνδικάτα, με πρώτα αυτά των εργαζομένων στη ΔΕΗ, να οικοδομήσουμε ένα πανίσχυρο πλατύ μέτωπο αντίστασης και αγώνα που θα φράξει το δρόμο για τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ πρέπει να είναι ενιαία και 100% δημόσια επιχείρηση.
Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου