'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ

alt
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
«Το θέμα είναι τώρα τι λες
Καλά φάγαμε καλά ήπιαμε
Καλά τη φέραμε τη ζωή μας ως εδώ
Μικροζημιές και μικροκέρδη συμψηφίζοντας
Το θέμα είναι τώρα τι λες.»
Μανόλης Αναγνωστάκης,
Κάποιοι θεώρησαν ότι έτσι θα πάρουν την εξουσία.
Κάποιοι άλλοι ότι θα επανέλθουν σ’ αυτή με ένα καινούργιο όχημα.
Κάποιοι είδαν φως και μπήκαν.
Κάποιοι είναι απλώς απελπισμένοι και τα περί δημοκρατικών διαδικασιών και οι ιστορικές διαδρομές τούς φαίνονται ψιλά γράμματα.
«Να φύγουν οι άλλοι να έρθουμε εμείς. Ό,τι νομίζουμε ότι μας εμποδίζει το παραμερίζουμε, όποιον δεν μας αρέσει τον γιουχάρουμε(ποιος είναι ο Λαφαζάνης; τον ξέραμε κι από χτες;)»
3500 άνθρωποι ,εκλεγμένοι αντιπρόσωποι. Οι πιο πολλοί δεν έβλεπαν την αλαζονεία , δεν άκουγαν τις ομιλίες, σήκωναν απλώς το χέρι. Ήταν πολλοί, ήταν συντριπτική πλειοψηφία. Ευτυχία!!! Κάποιοι άλλοι ήξεραν, αλλά « ο σκοπός…».
«Τι πάει να πει λίστες, ενιαίο είπε ο πρόεδρος, αυτός θα είναι αύριο ο πρωθυπουργός, τελείωσε». «Και τι το κακό έχει το ενιαίο; τι πάει να πει χαρτάκια; τι θα πει μονομελές όργανο; Συνέδριο δεν είμαστε;». Ότι γουστάρουμε κάνουμε, πα να πει. Ποια δικαιώματα της μειοψηφίας; « Η χώρα καταρέειιιιι» που λέει ή μάλλον γράφει κι Κούλογλου.
Κάναμε συνέδριο ενώ έξω γίνεται χαμός για να διαλυθούν οι συνιστώσες. Μπα! Σαν επίδειξη δύναμης μου φαίνεται. Ομνύουμε στο ενιαίο κόμμα και διακινδυνεύουμε τη διάλυση του. Κάκιστοι οι σύμβουλοι του Αλέξη.


Και τώρα; Ε όχι, δεν θα τους γίνει το χατίρι, δεν τα παρατάμε. Λάθος εποχές διάλεξαν κάποιοι για να ξεμπερδεύουν με τα «αριστερά βαρίδια» του κόμματος. Δεν είμαστε στο 1976. Η μάχη για την ανατροπή της κατάστασης στην οποία έχει φτάσει η χώρα θα κριθεί στο δρόμο κι όχι στο γυαλί. Αυτά τα «βαρίδια» θα μας κρατήσουν για να μη μας πάρει ο αέρας, για να μην πω ο διάολος.
Μπήκα στο ΚΚΕ στις 19 Οκτώβρη 1981, 20 χρονών, όταν κάποιοι συνωστίζονταν στις πόρτες των κλαδικών του ΠΑΣΟΚ. Άσπρισαν τα μαλλιά μου και μυαλό δεν έβαλα. Έτσι είμαι πάλι με τη μειοψηφία .Θα μετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Αριστερής Πλατφόρμας, όπως διευρύνθηκε μετά τις απαράδεκτες και εκβιαστικές χτεσινές ενέργειες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν συμφωνώ με όλους , ούτε σε όλα . Ούτε διεκδικώ εκλογή. Παίρνω θέση . Όπως έπαιρνα πάντα. Και καλώ όσους πιστεύουν στο ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύσουν τα αριστερά του αντίβαρα. Γιατί όπως είπα και προχτές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δε λύνονται με σοσιαλδημοκρατικές ασπιρίνες, χρειάζονται αριστερές ριζοσπαστικές λύσεις. Και τις αριστερές λύσεις τις παίρνουν αριστερά κόμματα.
Άλλοι , πολλοί φίλοι ανάμεσά τους, έχουν άλλη άποψη. Μακάρι να έχουν δίκιο, αλλά ας δουν και τις πρακτικές που εφαρμόστηκαν χτες . Απόλυτη κυριαρχία, ούτε μια υποχώρηση, στο παραμικρό, σε μια εποχή που τους θες όλους στον αγώνα. Γιατί; Για να «σοβαρευτούμε» όπως μας προτρέπει ο Ψυχάρης; Αυτός έχει τους λόγους του να μας ζητάει «σοβαρότητα». Εμείς ;
Γι αυτό χρειάζεται αύριο να πάρουν κάποιοι την απάντηση από τις κάλπες. Να καταλάβουν ότι λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Κι από Δευτέρα μαζεύουμε τα κομμάτια μας και βγαίνουμε στους δρόμους , όσοι τουλάχιστον το συνηθίζουμε, όπου υπάρχουν κάποιες χιλιάδες απολυμένοι. Αυτοί που περιμένουμε να μας στηρίξουν όχι μόνο για να πάρουμε αλλά και να κρατήσουμε την εξουσία. Γιατί με τα μυαλά που κουβαλάνε ορισμένοι θα τους μείνουν τα υπουργικά κουστούμια στην ντουλάπα. Και γι αυτούς δε λυπάμαι καθόλου. Γι άλλους πονεί η ψυχή μου γι άλλους κλαίει για να παραφράσω και τον ποιητή.
συντροφικά (για όσους αισθάνονται έτσι)
Δημήτρης
Υ.Γ. Λυπάμαι αν στενοχωρώ κάποιους αλλά προτιμώ να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια αύριο. Αν πάλι έχω άδικο, μικρό το κακό.
Κυριακή 14 Ιουλίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου