'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Στοιχεία-φωτιά έβγαλε η έφοδος στο «στρατηγείο»




Στοιχεία-φωτιά έβγαλε η έφοδος στο «στρατηγείο»Αποδείξεις εισιτηρίων για ταξίδια στην Ευρώπη και αλλού, βάουτσερ διαμονής σε πολυτελή ξενοδοχεία, παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών, συμβόλαια από αγοραπωλησίες ακινήτων, αποδεικτικά από τη δημιουργία των offshore εταιρειών, εκατοντάδες χειρόγραφα σημειώματα.
Το ογκωδέστατο αρχείο του Τσοχατζόπουλου «ξεψαχνίζουν» οι ειδικοί, προκειμένου να εντοπίσουν τα επίμαχα έγγραφα που σχετίζονται με τις υποθέσεις του πρώην υπουργού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη εντοπίσει σημαντικά στοιχεία για τις υπεράκτιες εταιρείες Torcaso, Nobilis, Blue Bell και Morelia Trading, καθώς και για τις αγοραπωλησίες των ακινήτων.
Την περασμένη Παρασκευή, οι ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαβίβασαν μεγάλο μέρος του υλικού στην εισαγγελία, προκειμένου να ελεγχθούν από τις δικαστικές αρχές. Ολα τα έγγραφα -για τα οποία αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι χρειάστηκε… φορτηγάκι για να μεταφερθούν!
- θα αναλυθούν προκειμένου να διαπιστωθεί η σημασία τους, αλλά και να «δεθούν» με τα υπόλοιπα στοιχεία.
Τις προηγούμενες μέρες, κατά τις «εφόδους» στα σπίτια του Ακη Τσοχατζόπουλου, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία που έβρισκαν. Για οτιδήποτε άλλο έβρισκαν και ενέτασσαν στον φάκελο της υπόθεσης, συνέτασσαν τις σχετικές εκθέσεις κατάσχεσης, οι οποίες μάλιστα συμπεριελήφθησαν ήδη στη δικογραφία.
Εκεί όμως που χρειάστηκαν τον περισσότερο χρόνο ήταν στο κτίριο της οδού Κομνά Τράκα στην Κυψέλη, στο οποίο οι εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος «κόλλησαν». Στο σπίτι αυτό, βρήκαν ολόκληρο το αρχείο που κρατούσε ο πρώην υπουργός από τον πολιτικό βίο του, αλλά και τα έγγραφα που σχετίζονται με τις δικαστικές υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αν και οι επικεφαλής τηρούν σιγήν ιχθύος σε σχέση με το τι ακριβώς έχει βρεθεί, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο σπίτι-στρατηγείο της Κομνά Τράκα έχουν βρεθεί στοιχεία-φωτιά για επιλήψιμες συναλλαγές, ύποπτες συνεννοήσεις και αμαρτωλές επενδύσεις του πρώην υπουργού.
Εγγραφα τέτοια, που οι δικαστικοί λειτουργοί εκτιμούν ότι θα δώσουν νέα ώθηση στην έρευνα για τις ύποπτες δραστηριότητες του Α. Τσοχατζόπουλου, αφού πλέον τα ευρήματα από τους τραπεζικούς ελέγχους και τις δικαστικές συνδρομές θα μπορέσουν να συνδυασθούν με έγγραφα του προσωπικού αρχείου του.
«Είναι τόσο πολύ το υλικό, που χρειάζεται ολόκληρη… μελέτη για να καταλήξει κανείς στο ποια έγγραφα είναι όντως σχετικά με το θέμα», είπε στο «Εθνος της Κυριακής» υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας. Ακόμη και χαρτιά που εκ πρώτης όψεως δεν «μαρτυρούν» σχέση, στην πιο προσεκτική ανάγνωση, παραπέμπουν σε κρίσιμα στοιχεία.
Ο όγκος των εγγράφων αλλά και η περιπλοκότητα των υποθέσεων εξηγούν και τον λόγο που η έκθεση κατάσχεσης των ακινήτων στην Κομνά Τράκα δεν είχε συνταχθεί μέχρι την Παρασκευή από τους αξιωματικούς της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Μάλιστα, ο πλήρης έλεγχος θα έχει «σφραγιστεί» οριστικά μέσα στο Σαββατοκύριακο. Από εκεί και πέρα, οι δικαστικές αρχές θα χρειαστούν κι αυτές με τη σειρά τους κάποιες μέρες για να μπορέσουν να διαβάσουν τα έγγραφα και να τα συνδέσουν με τα στοιχεία της δικογραφίας.http://www.tsantiri.gr/politiki/stichia-fotia-evgale-i-efodos-sto-%C2%ABstratigio%C2%BB.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου