'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΦΩΤΟ – Παπανδρέου: Έντονες αποδοκιμασίες κατά την διάρκεια της Ανάστασης


ΦΩΤΟ – Παπανδρέου: Έντονες αποδοκιμασίες κατά την διάρκεια της ΑνάστασηςΣε πραγματικό Γολγοθά εξελίχθηκε η τριήμερη απόδραση του Γιώργου Παπανδρέου στην Γορτυνία της Αρκαδίας για τον εορτασμό του Πάσχα.
Ο τέως πρωθυπουργός δεν γνώρισε μόνο την απόλυτη περιφρόνηση των κατοίκων της περιοχής, αλλάδέχτηκε και φραστικές επιθέσεις ακόμη και τη νύχτα της Ανάστασης εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Τρύφωνα στην Βυτίνα.
Εξοργισμένοι πιστοί που τον είδαν να φτάνει συνοδευόμενος από την σύζυγό του Άντα και φρουρούμενος από δέκα περίπου άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας άρχισαν να του φωνάζουν «ντροπή σου, έχεις το θράσος και κυκλοφορείς».

Αν και ο ίδιος δεν συνηθίζει να απαντά αντέδρασε μόνο την στιγμή που κάποιος πιστός του φώναξε: «Τι δουλειά έχει ένας άθεος μέσα στην εκκλησία….». Ο Γ. Παπανδρέου εμφανώςενοχλημένος με την κουβέντα που του είπε αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί: «Δεν είμαι άθεος είμαι χριστιανός ορθόδοξος, όπως και εσύ».
Τα χειρότερα όμως ειπώθηκαν πίσω από την πλάτη του και τα άκουγαν οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, που τον είχαν περικυκλώσει για να μην υπάρξει κανένα άλλο απρόοπτο. Την Μεγάλη Παρασκευή που παρακολούθησε την περιφορά του επιταφίου όσοι τον έβλεπαν να παριστάνει ότι ψέλνει σχολίαζαν δηκτικά: «Είναι προκλητικό να ψάλλει την ζωή εν τάφω ο άνθρωπος που ενταφίασε την Ελλάδα…».
Ο Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στην Βυτίνα την Μεγάλη Παρασκευή το απόγευμα και έμεινε στο πιο ακριβό ξενοδοχείο που υπάρχει στην περιοχή και είναι ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από το ξενοδοχείο πέρασε το Μεγάλο Σάββατο και ο Γ. Καρατζαφέρης και φέρεται να είχε φιλική συζήτηση με τον διαμένοντα εκεί τέως πρωθυπουργό.Άλλωστε η συνεργασία τους ήταν αγαστή από την εποχή που και οι ίδιοι υπερασπίζονταν με θέρμη το πρώτο μνημόνιο. Εκείνη που επίσης είχε κλείσει στο ίδιο ξενοδοχείο, αλλά τελικώς ακύρωσε μόλις έμαθε ότι θα βρίσκεται τις ίδιες ημέρες ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου.
Το γεγονός ότι και τις τρείς ημέρες έβρεχε ακατάπαυστα στην Αρκαδία δεν επέτρεψε στον Γιώργο Παπανδρέου να απολαύσει με το ποδήλατο του τις ειδικές διαδρομές που υπάρχουν στο όρος Μαίναλο. Έτσι λοιπόν τις περισσότερες ώρες τις πέρασε εντός του ξενοδοχείου μαζί με την σύζυγο του Άντα και την κόρη τους Μαργαρίτα που επίσης ήταν μαζί, αλλά δεν τους ακολουθούσε στο υπόλοιπο πρόγραμμα. Μόνο το Μεγάλο Σάββατο μάνα και κόρη Παπανδρέου βγήκαν για ένα καφέ στο κέντρο της Βυτίνας.
Πάντως εκείνο που έκανε τρομερή εντύπωση ήταν πως ο τέως πρωθυπουργός ένεκα και του κακού καιρού το έριξε για τα καλά στη μάσα. Πήγε σε όλες τις ταβέρνες της Βυτίνας και δοκίμασε τα πάντα. Οι πιατέλες με τα κοντοσούβλια, τα κοκορέτσια και το αρνί πηγαινοέρχονταν με καταιγιστικούς ρυθμούς στο πασχαλινό τραπέζι της κυριακής. Ωστόσο ο κόσμος δεν έδειξε να ενθουσιάζεται από την παρουσία του στην περιοχή.
Χαρακτηριστικό είναι πως την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του αφού ολοκλήρωσε το δείπνο με τα νηστίσιμα ζήτησε ο ίδιος από τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας να φωτογραφηθούν μαζί του. «Δεν θέλετε να βγάλουμε καμιά φωτογραφία» τους είπε φεύγοντας.
Πάντως με κάποιους που τον πλησίασαν και προσπάθησαν να συζητήσουν μαζί του τις πολιτικές εξελίξεις ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να δικαιολογήσει την αποτυχία του, αποδίδοντας την εκπαραθύρωση του από την πρωθυπουργία σε συμφέροντα που δεν τον ήθελαν. «Δεν έφταιγα εγώ. Με πολέμησαν τα συμφέροντα» φέρεται να είπε.

ΦΩΤΟ από dete.gr
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου