'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Τα χειρότερα τα έχουν ετοιμάσει

http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_0228.jpeg
Και… έσχιζε τα ρούχα του στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης λέγοντας:

«Δεν υπάρχει θέμα δέκατου τρίτου και δέκατου τέταρτου μισθού. Δεν υπάρχει θέμα μείωσης των αποζημιώσεων ή κατάργησης των αποζημιώσεων. Δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα. Οπως, επίσης, δεν υπάρχει και θέμα μείωσης του χρόνου αδείας. Είναι σαφές ότι αυτά τα θέματα δεν είναι όχι μόνο συμφωνημένα, αλλά ούτε καν ανοιχτά αυτή τη στιγμή για συζήτηση…»
Και χτες «έσκασε» η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα που ευθέως μιλάει για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του «κόστους εργασίας» στον ιδιωτικό τομέα κατά 15%!

Προφανώς, λοιπόν, …υπάρχει θέμα και μάλιστα πολύ σοβαρό που είτε ο υπουργός δεν το γνώριζε (πράγμα απίθανο) είτε είπε για μία ακόμη φορά ψέματα (πράγμα εξαιρετικά πιθανό).
Άλλωστε, ο ίδιος ομολόγησε στην ίδια τοποθέτηση ότι «η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει αποφάσεις σε κάτι το οποίο είναι δεδομένο: δηλαδή, τα 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, ούτως ώστε να ενταχθούν στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για το 2013 – 2014».
Τα πράγματα, λοιπόν, είναι απλά: Ξέρουμε τι θέλει η Κομισιόν, ξέρουμε τι πρόκειται να κάνει η επόμενη κυβέρνηση και ξέρουμε, επίσης, ότι για να καλύψουν και να «περάσουν» τους σχεδιασμούς τους δε θα διστάσουν να πούνε ό,τι ψέμα χρειαστεί, έστω και το πλέον απροκάλυπτο.
Είναι, λοιπόν, καιρός να τελειώνουμε και με αυτούς και με τα ψέματά τους.



ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου