'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟ.ΣΥ.


Ο Ελληνικός λαός βαδίζει προς τις εκλογές  αντιμέτωπος με τους γνωστούς εκβιαστικούς εκφοβισμούς για το δήθεν χάος που θα προκύψει αν δεν ψηφιστούν οι αχθοφόροι και απολογητές του μνημονίου.

Αυτοί όμως  πρέπει να υποστούν μια όσο το δυνατόν  πιο βαρειά ήττα, ώστε να στείλει ο Ελληνικός λαός το μήνυμα ότι όσοι  συνομολόγησαν και προωθούν την πολιτική των μνημονίων, της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και της εθνικής υποτέλειας, δεν τον εκπροσωπούν και δεν τον εκφράζουν.

Πάνω στη βάση αυτή, ο Ελληνικός λαός απορρίπτει με οργή την εκστρατεία του φόβου και των εκβιασμών για τον επηρεασμό της ψήφου του και διαδηλώνει τη θέλησή του για αντίσταση και αγώνα.

Δεν θα δεχτεί το πεπρωμένο που του επιφυλάσσουν με την εσωτερική υποτίμηση, τη φτωχοποίηση, την αρπαγή της δημόσιας  περιουσίας και την κατάλυση της ουσίας της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών δεν περιμένει ότι θα λυθεί το πρόβλημα της χώρας με τις  επερχόμενες εκλογές. Οι επιδιώξεις των συστημικών δυνάμεων, μέσα και έξω από τη χώρα, που προεξάρχουν στην επιβολή των πολιτικών του μνημονίου, επενδύουν σε κοινοβουλευτική πλειοψηφία των μνημονιακών κομμάτων, με τη συμπαράσταση των εξαρτημένων ΜΜΕ. Πιστεύουν ότι θα κατορθώσουν να εξασφαλίσουν μια ελάχιστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με τη βοήθεια του αρπακτικού εκλογικού συστήματος, που κάνει δώρο 50 έδρες στο πρώτο κόμμα.
Ακόμη όμως και αν αυτό επιτευχθεί, πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός στη μεγάλη πλειοψηφία του, είναι  απέναντι, ο αγώνας γι' αυτόν δεν είναι κομματικός. Είναι εθνικός γιατί τίθεται θέμα επιβίωσης για μεγάλο τμήμα του λαού μας και θέμα κοινωνικής συνοχής, ελπίδας για ανάπτυξη, εθνικής ανεξαρτησίας και εθνικού μέλλοντος.

Τα όσα ανάξια υποφέρει ο λαός μας σήμερα αφορούν πρωτ' απ'όλα αυτούς που τον κυβέρνησαν κατά τις τελευταίες δεκαετίες, με αποκορύφωμα τη θλιβερή τελευταία διετία. Τα εγκλήματα  που διεπράχθησαν δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητα. Οι ένοχοι πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν και οι υπεύθυνοι  γι' αυτό το κατάντημα της χώρας να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Το νοσηρό πνεύμα της κομματοκρατίας και της διαφθοράς διέλυσε κυριολεκτικά κάθε έννοια κράτους και δημοκρατικών  θεσμών.

Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει πάλι να παρασυρθεί από τις σειρήνες της κομματικής  προπαγάνδας. Πρέπει να στείλει το μήνυμα ότι απορρίπτει το διεφθαρμένο, ανίκανο και εξαρτημένο σύστημα που κατάντησε την Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγή και περίγελω της οικουμένης. Που εξευτέλισε και διέσυρε τους Έλληνες διεθνώς.

Όχι κύριοι. Η Ελλάδα δεν είναι αυτή που προβάλατε και αυτή που καταντήσατε. Ο Ελληνικός λαός έρχεται από πολύ μακριά. Έχει προαιώνιες μνήμες και κληρονομιά. Είναι υπερήφανος και μπορεί να κάνει θαύματα, όπως το απέδειξε πολλές φορές στην ιστορία.

Όσο όμως και αν καταδικάζουμε τις εσωτερικές παθογένειες και τις ευθύνες του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος της χώρας, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το πρόβλημά μας δεν είναι μόνο εσωτερικό. Κάποιοι έχουν συμφέρον να αποκρύπτουν τις δικές τους ευθύνες και να επιρρίπτουν όλη την ευθύνη στο θύμα. Για ό,τι δηλαδή έχει γίνει στην Ελλάδα φταίνε δήθεν μόνο οι Έλληνες και ότι δεν πρέπει να αιτιώνται κανέναν άλλο παρά μόνο τον εαυτό τους.

Οι ισχυρισμοί αυτοί απέχουν πολύ από την αλήθεια χωρίς καμιά διάθεση να επιδείξουμε οποιαδήποτε επιείκεια απέναντι στους δικούς μας φταίχτες και ανταποκριτές άλλωστε, των ξένων. Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο εσωτερικό, είναι επίσης πρόβλημα της Ευρώπης.
Έχει γίνει σήμερα ξεκάθαρο που οδηγείται η Ευρώπη με τις μονόπλευρες πολιτικές λιτότητας, που σκοτώνουν κάθε προοπτική για απασχόληση και ανάπτυξη και εμπνέονται από τις ιδεολογίες του διεθνούς νεο-φιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να γίνει ο κινητήρας για μια νέα ιστορική προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας, κάνει από χρόνια βήματα σημειωτόν και βρίσκεται σήμερα στη δίνη μιας σταθερά γενικευμένης κρίσης χρέους, που επιτείνεται από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις των ασύδοτων αγορών και από τις πολιτικές λιτότητας και ύφεσης.

Αντί η Ευρώπη να προωθήσει την κοινή ανάπτυξη, τη σύγκλιση και τη συνοχή, προωθεί πολιτικές παγκοσμιοποίησης. Οι τελευταίες αντιμάχονται τους στόχους αυτούς, εκτρέφουν επικίνδυνους οικονομικούς ηγεμονισμούς, με πρώτη τη Γερμανία και οδηγούν σε εξάρτηση και οικονομική κατάκτηση των ασθενέστερων χωρών-μελών, που κατά τ' άλλα είναι, υποτίθεται, ισότιμοι εταίροι.

Δεν μπορεί η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή ιδέα να εκφυλισθούν σε σχέσεις εξάρτησης και αποικιοποίησης μεταξύ των χωρών -μελών ή να γίνουν συνώνυμες παλινδρόμησης και επιστροφής στο παρελθόν, διαψεύδοντας τις ελπίδες και τις προσδοκίες των Ευρωπαϊκών λαών για κοινή ανάπτυξη και ευημερία.
Δεν κτίζεται καμιά πολιτική Ένωση χωρίς ορίζοντα κοινής προοπτικής, κοινά συμφέροντα και κοινό πεπρωμένο.

Τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Ευρώπη είναι σημεία των καιρών και σαφής ένδειξη της εκτροπής της Ευρώπης από την πορεία που διακηρύχθηκε προς τους Ευρωπαϊκούς λαούς. Η υποταγή της Ευρώπης στον ακραίο νεοφιλευθερισμό και η ταύτισή της με την παγκοσμιοποίηση την κατέστησαν όμηρο ανεξέλεγκτων χρηματιστικών δυνάμεων και της ασυδοσίας των αγορών. Εγκλωβισμένη στις πολιτικές αυτές, αφοπλίζεται από την αναγκαία πολιτική εξουσία και πρωτοβουλία για τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τη ρύθμιση των αγορών και την προώθηση αναπτυξιακών πολιτικών.

Η κρίση σε όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο αλλά ακόμη και στην υπερφίαλη Ολλανδία του Ευρωπαϊκού Βορρά και ιδιαίτερα τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γαλλία, δείχνουν τα όρια της ακολουθούμενης σήμερα πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με σύμβολο και πρωτεργάτη τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ.
Είναι προφανές ότι η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα μπροστά σε μία θεμελιακή πρόκληση:είτε να αλλάξει την πορεία της είτε να οδηγηθεί σταδιακά σε αδιέξοδο και αποσάρθρωση.

Η Ελλάδα από την άποψη αυτή κατέχει συμβολική θέση. Ασφαλώς, πρέπει να αντιμετωπίσει η ίδια αυτά που είναι δικά της εσωτερικά προβλήματα. Το πρόβλημά της όμως, όπως ήδη αναφέρθηκε, δεν είναι μόνο εσωτερικό. Είναι επίσης μέρος αυτής της εκτροπής της Ευρώπης που δεν διασφαλίζει κοινή ανάπτυξη και προοπτική για όλες τις χώρες-μέλη και που προβάλλει ως μόνη δήθεν θεραπεία μια άνιση διεθνή ανταγωνιστικότητα, που ισοδυναμεί με υποβάθμιση του επιπέδου ζωής, ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της χώρας και υποθήκευση του εθνικού της μέλλοντος.

Αυτό δεν μπορεί να αποτελεί «προοπτική» για τον Ελληνικό λαό. Η Ευρώπη, η Ευρωζώνη και το Ευρώ δεν μπορούν να γίνουν πρόσχημα και φενάκη για την αποδυνάμωση του Ελληνικού λαού.

Το Ανεξάρτητο Κίνημα Πολιτών αντιδιαστέλλει γι΄ αυτό την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή ενοποίηση από τις σημερινές πολιτικές και από τη θλιβερή κατεύθυνση που έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και την παγκοσμιοποίηση.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι Ευρωπαϊκοί λαοί που δοκιμάζονται από τις ακολουθούμενες Ευρωπαϊκές πολιτικές, την κρίση χρέους και την αβεβαιότητα, την ανεργία και την οικονομική στασιμότητα, θα κινητοποιηθούν, θα αντισταθούν και θα αλλάξουν τις πολιτικές αυτές.

Μέχρι όμως τότε, ο Ελληνικός λαός που βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση και που ανάξιοι ηγέτες του συνέπραξαν για να χαλκευθούν γι' αυτόν τα επαίσχυντα δεσμά των μνημονίων, θα πρέπει να εντείνει την οργάνωση και την αντίστασή του, άσχετα από τα αποτελέσματα των προσεχών εκλογών.

Ο αγώνας του είναι μακρύς και δύσκολος. Είναι όμως μονόδρομος γιατί θα κριθεί απ' αυτόν η εθνική του αντοχή, η καρτερία του και η θέλησή του ν' απορρίψει το ταπεινωτικό και ανάξιο πεπρωμένο που κάποιοι θέλουν να του επιβάλουν.
Ο Ελληνικός λαός αντιμετώπισε πολλές φορές στην ιστορία του δύσκολες καταστάσεις και προκλήσεις. Είδε επίσης πολλές φορές να έρχονται «ντυμένοι φίλοι του οι εχθροί του».Δεν θα λυγίσει και δεν θα εξαπατηθεί. Έχει πίστη και αποφασιστικότητα και θα αγωνιστεί ανυποχώρητα για μια ανεξάρτητη και αναπτυγμένη Ελλάδα, όπως αξίζει στο λαό της, την ιστορία και την κληρονομιά της.

Αθήνα 26 Απριλίου 2012
http://www.spitha-kap.gr/el/records_of_meetings/?nid=2433 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου