'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Εξώσεις εξπρές! Ξεσπιτώνονται άρον – άρον χιλιάδες φτωχές οικογένειες!

http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_0267.jpeg
 

ΡΥΘΜΙΣΗ-ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ!
Με την ύφεση σε επίπεδα πολέμου και την ανεργία καιτην «μισοαπασχόληση» να βυθίζουν στην εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, η συγκυβέρνησηΠΑΣΟΚ και ΝΔ με επαίσχυντη ρύθμιση του υπ. Δικαιοσύνης επιταχύνει τις διαδικασίες εξώσεων από τα ακίνητα. Μάλιστα υπό προϋποθέσεις, είναι δυνατόν η έξωση να γίνει ακόμα και χωρίς εκδίκαση της υπόθεσης!

Η συγκεκριμένη ρύθμιση υποδαυλίζει με τον χειρότερο τρόπο τον κοινωνικό κανιβαλισμό! Στην ίδια δύσκολη θέση δεν βρίσκονται μόνο οι ενοικιαστές(μισθωτοί και συνταξιούχοι) αλλά και οι μικροϊδιοκτήτες, που λόγω της φορολεηλασίας (μέσω των χαρατσιών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ κλπ.), βλέπουν το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά τους ναεξανεμίζεται.
Η σχετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης περιλαμβάνεται στον νόμο 4055/2012 και συνοπτικά προβλέπει τις εξής τις τρεις διαδικασίες:

Οι ιδιοκτήτες που αντιμετωπίζουν ενοικιαστές που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, θα μπορούν να προβαίνουν σε εξώσεις ακόμα και χωρίς τη διεξαγωγή δίκης. Προϋπόθεση αποτελεί η προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τον ιδιοκτήτη, βάσει των οποίων θα εκδίδεταιδιαταγή άμεσης απόδοσης του ενοικίου δηλαδή άμεση εξίσωση!
Για να εκδοθεί μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να υπάρχει καθυστέρηση καταβολής του ενοικίου, να κοινοποιηθεί εξώδικο στον ενοικιαστή μέσα σε 15 ημέρες και να κατατεθούν στο δικαστήριο τα απαραίτητα έγγραφα. Συνολικά, η διάρκεια της διαδικασίας μπορεί να κρατήσει περί τις 50 ημέρες.
Η δεύτερη διαδικασία προβλέπει καταγγελία της μίσθωσης από τον ιδιοκτήτη, είτε με εξώδικο, είτε με το δικόγραφο της αγωγής. Σε αυτή την περίπτωση ο ενοικιαστής θα έχει δικαίωμα 30 ημερών, ώστε να πληρώσει τα οφειλόμενα. Σε διαφορετική περίπτωση, λύνεται αυτοδικαίως η μίσθωση και προσδιορίζεται δικάσιμος. Η υπόθεση θα συζητείται με μάρτυρες και έπειτα από 3-4 μήνες εκδίδεται απόφαση.
Ο τρίτος τρόπος διεκδίκησης των οφειλών και έξωσης του ενοικιαστή, αφορά την κατάθεση αγωγής απότον ιδιοκτήτη για δυστροπία. Με αυτόν τον τρόπο δεν καταγγέλλεται η μίσθωση, αλλά ζητείται να διαταχθεί η απόδοση του ακινήτου. Ο ενοικιαστής έχει προθεσμία μέχρι τη συζήτηση της αγωγής να πληρώσει τα ενοίκια. Αν αυτό γίνει, η δίκη καταργείται, αν αυτό όμως έχει ξανασυμβεί, τότε ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να ζητήσει να συνεχιστεί η δίκη και να εκδοθεί απόφαση έξωσης.
ΠΗΓΗ: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου