'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 67-ΣΥΝΤΑΓΗ "ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ" ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 67 ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» 600 ΕΚΑΤ. ΣΤΟ ΙΚΑ!
H πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να παραταθεί ο χρόνος εργασίας κατά δύο χρόνια, πέραν των τρομερών επιπτώσεων που θα έχει στη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, θα καταφέρει ακόμα ένα  συντριπτικό χτύπημα στην οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων
Με ανακοίνωσή του, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), προειδοποιεί ότι οι απώλειες στα έσοδα του ΙΚΑ θα φτάσουν τα 600 εκατ. ευρώ ετησίως, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα εντείνουν τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα του κόσμου της εργασίας.



Όπως αναφέρεται σχετικά, με επίσημη πρόβλεψη (χωρίς τα νέα μέτρα) για 1.205.000 συνταξιούχους το 2012 (από 1.168.730 το 2011, επιπλέον 36.270 άτομα) και τη μετριοπαθή εκτίμηση ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί εν αναμονή των νέων μέτρων στις 50.000, μόνο το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα χάσει εισφορές 150 εκατ. ευρώ και επιπλέον 450 εκατ. ευρώ (το ποσό που αντιστοιχεί στην καταβολή των συντάξεων στους 50.000 νέους συνταξιούχους), δηλαδή σε ετήσια βάση συνολικά 600 εκατ. ευρώ.


H Iskra, προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της, παραθέτει ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΣΕ ΙΚΑ για την πρόσθετη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η ΠΟΣΕ ΙΚΑ καταγγέλλει ως κοινωνικά άδικη, αναποτελεσματική και επικίνδυνη για το Ασφαλιστικό και τους ασφαλισμένους την αξίωση της τρόικας που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση (!) για πρόσθετη - πέραν των αυτόματων αυξήσεων του ν. Λοβέρδου - και βίαιη αύξηση κατά 2 έτη των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Πρόκειται για μια "συνταγή" χρεοκοπίας του Ασφαλιστικού και των ασφαλισμένων που όχι μόνο θα εντείνει τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα του κόσμου της εργασίας αλλά θα ακυρώσει τα όποια δημοσιονομικά οφέλη υποτίθεται ότι εξυπηρετεί. Με επίσημη πρόβλεψη (χωρίς τα νέα μέτρα) για 1.205.000 συνταξιούχους το 2012 (από 1.168.730 το 2011, επιπλέον 36.270 άτομα) και τη μετριοπαθή εκτίμηση ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί εν αναμονή των νέων μέτρων στις 50.000, μόνο το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα χάσει εισφορές 150 εκατ ευρώ και επιπλέον 450 εκατ ευρώ (το ποσό που αντιστοιχεί στην καταβολή των συντάξεων στους 50.000 νέους συνταξιούχους) δηλ σε ετήσια βάση συνολικά 600 εκατ ευρώ! Η ΠΟΣΕ - ΙΚΑ καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα τα οποία την στηρίζουν να σταματήσουν κάθε διαπραγμάτευση για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και για νέες περικοπές σε βάρος των "εύκολων" στόχων, των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

Σχετικά με την προωθούμενη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:
τρικομματική κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε σφαγέα των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων, όχι μόνο κόβοντας «με τον μπαλτά» ως σύγχρονος Προκρούστης συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και αυξάνοντας κατά δυο χρόνια τα γενικά όρια συνταξιοδότησης.
Οι προωθούμενες από την κυβέρνηση περικοπές των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εξυπηρετούν μόνο τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας και όχι τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, που οι μνημονιακές πολιτικές, οδηγώντας σε μείωση των εσόδων του, έχουν βάλει «μπουρλότο» στα θεμέλιά του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο αγώνα, σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 26/9 για να μην περάσει τον νέο πακέτο αντιασφαλιστικών και αντεργατικών μέτρων."

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου