'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Ελβετοί τραπεζίτες αρνούνται το άνοιγμα λογαριασμών βουλευτών


Δεν πρόκειται ούτε αυτή τη φορά να ανοίξουν οι λογαριασμοί που διατηρούν έλληνες βουλευτές στην Ελβετική Συνομοσπονδία ,καθώς η Ένωση Ελβετών Τραπεζιτών αρνήθηκαν εκ νέου να προχωρήσουν στο άνοιγμα λογαριασμών.
«Όπως έχουμε ήδη απαντήσει με e-mail μας της 25ης Απριλίου και 11ης Μαΐου 2012, δεν είναι πολιτική της Ένωσης Ελβετών Τραπεζιτών να προωθεί αιτήσεις με τέτοιο γενικό περιεχόμενο στο σύνολο των μελών της. Μέλη του Κοινοβουλίου, μπορούν να απευθυνθούν απευθείας στις τράπεζές τους σε περίπτωση που διατηρούν λογαριασμό στην Ελβετία. Οι ελβετικές τράπεζες ωστόσο, δεν είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν διαβεβαιώσεις πως ένα συγκεκριμένο πρόσωπο δεν διατηρεί λογαριασμό σ’ αυτές. Μάλιστα, η πολιτική ορισμένων τραπεζών, ενδεχομένως είναι να μην εκδίδουν τέτοιες αρνητικές διαβεβαιώσεις», αναφέρεται στην απάντηση της Ένωσης, που εκδόθηκε την 24η Ιουλίου 2012, πρωτοκολλήθηκε στη Βουλή τρεις μέρες αργότερα και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται πως το αίτημα του ελληνικού κοινοβουλίου, είχε προωθηθεί κατόπιν εκτιμήσεων του Ελληνοελβετού βουλευτή Ιωσήφ Ζησιάδη, πως η συμφωνία της Ελλάδας με την Ελβετία για τη φορολόγηση των εκεί ελληνικών καταθέσεων, καθυστερεί σκοπίμως.
 http://www.koutipandoras.gr/?p=25372

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου