'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ!


ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ!
Κύμα λαϊκών κινητοποιήσεων σηκώνουν τα μέτρα της φτωχοποίησης και του ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου. Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες στη ΔΕΘ και το κάλεσμα πολλών συνδικαλιστών και συνδικάτων σε γενική απεργία, το θερμό φθινόπωρο για τους εργαζόμενους της χώρας συνεχίζεται με αγωνιστικές κινητοποιήσεις από πολλούς κλάδους σε απάντηση των αντιλαϊκών μέτρων τρικομματικής κυβέρνησης και τρόικας.Από σήμερα οι πρώτες απεργίες στα ΑΕΙ τη Τετάρτη παίρνουν τη σκυτάλη εκπαιδευτικοί, γιατροί του ΕΣΥ και στρατιωτικοί!
ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ!
Δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις από τους πανεπιστημιακούς και τους καθηγητές στα ΤΕΙ, εν μέσω εξεταστικής περιόδου, από σήμερα Δευτέρα.Αντιδρούν στις περικοπές των αποδοχών τους και στα σχέδια πλήρους διάλυσης της δημόσιας παιδείας.
Σε 24ωρη απεργία αύριο Τρίτη προχωρούν οι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο ΑΠΘ. Σήμερα και αύριο απεργεί το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό της Ιατρικής του ΕΚΠΑ πραγματοποιεί απεργία από σήμερα έως και την Πέμπτη. Εναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων από σήμερα έχουν ανακοινώσει και οι καθηγητές του Ιατρικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και της Ιατρικής του ΑΠΘ. Από Δευτέρα έως Τετάρτη απεργούν οι πανεπιστημιακοί στη ΝΟΠΕ του Πανεπιστημίου Αθήνας.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι πανεπιστημιακοί σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας, ενώ σε πενθήμερη αποχή προχωρούν έως την Παρασκευή και οι καθηγητές των ΤΕΙ.
Με απεργιακές κινητοποιήσεις υποδέχονται τη νέα σχολική χρονιά οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αντιδρώντας στις περικοπές των μισθών τους και στις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία. Την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά το «πρώτο κουδούνι», οι δάσκαλοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία και οι καθηγητές σε τρίωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ. - 5 μ.μ.). ΟΛΜΕ και ΔΟΕ καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ΟΙΕΛΕ. «Ηπολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ενέπαιξε τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αποφασίζοντας εν κρυπτώ τη ληστρική μείωση των αποδοχών τους μέχρι 40%», υποστηρίζουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
Σήμερα στις 15.00 το δ.σ. της ΔΟΕ θα έχει πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιντόπουλο και νωρίτερα στις 12.00 είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα.
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: "Αύριο ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά και η κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση στη χώρα μας είναι χειρότερη από κάθε άλλη φορά. Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι γυρνάμε πίσω πολλά χρόνια. Και ίσως στις δύσκολες δεκαετίες του ΄50 και του ΄60. Ο εκπαιδευτικός, απαξιωμένος επαγγελματικά κα επιστημονικά, οι τάξεις πολλές φορές χωρίς δασκάλους, με τεράστια προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής. Φέτος το Υπουργείο πανηγυρίζει γιατί θα έχουμε βιβλία. Όμως αυτό είναι το αυτονόητο. Το χειρότερο είναι ότι πολύ σύντομα οι γονείς και ιδιαίτερα οι λαϊκές οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους, από το υστέρημά τους όμως, τις τεράστιες ελλείψεις, καθώς οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο, τα σπασμένα τζάμια, να πληρώσουν για την καθαριότητα και τη σίτιση στα σχολεία."
Επιπλέον συμπλήρωσε:"Ακόμα περισσότερο πρέπει να υπολογίσουμε ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της UNICEF πάνω από 460 χιλιάδες παιδιά βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Που σημαίνει ότι θα πηγαίνουν στα σχολειά πολλές φορές δίχως επαρκή σίτιση, δίχως επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,, πράγμα που σημαίνει ότι και η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ πρέπει να επιληφθούν της ανάγκης να υπάρξουν, μαζί με τους τοπικούς φορείς, και τα απαραίτητα εκείνα δίκτυα αλληλεγγύης απέναντι στις οικογένειες και τα παιδιά που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Πάνω απ΄ όλα όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η εκπαίδευση και η παρεχόμενη ποιότητα εκπαίδευσης είναι ο καθρέφτης του μέλλοντος για μια κοινωνία.Θέλουν να υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε μια χώρα που δεν θα έχει μέλλον, σε μια χώρα που δεν θα έχει προοπτική. Κι αυτό, ανεξάρτητα από την πολιτική εκτίμηση του καθενός, οφείλουμε όλοι μας να ενωθούμε προκειμένου να μην αφήσουμε αυτή την εξέλιξη να περάσει έτσι. Χρειάζεται ένα ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο. Δεν έχουν σήμερα να χωρίσουν τίποτα οι δάσκαλοι της δημόσιας από την ιδιωτική εκπαίδευση. Οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σ' ένα υποβαθμισμένο δημόσιο σχολειό. Χρειάζεται και ένα ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο και ταυτόχρονα ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο αντίστασης στη φτωχοποίηση της πατρίδας μας."
Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Μαντάς Κομνηνός δήλωσε με την σειρά του: "Συναντηθήκαμε σήμερα με τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για τη χειρότερη χρονιά που αυτή τη στιγμή περιμένει τα σχολειά μας που ανοίγουν αύριο, με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, με χιλιάδες διδακτικές ώρες που θα χαθούν από την πρώτη μέρα από τα παιδιά μας, με τους εκπαιδευτικούς με μισθούς πείνας να καλούνται να υπηρετήσουν την εκπαίδευση και με τα σχολεία να μην έχουν χρήματα ούτε να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες σε πετρέλαιο, σε κοινωνικά δίκτυα, σε ΔΕΗ, σε ΟΤΕ, σε κιμωλίες, σε χαρτί.
Κάνουμε έκκληση σε όλη την ελληνική κοινωνία να συμπαρασταθεί στον αγώνα των δασκάλων για μια καλύτερη παιδεία γιατί δεν αφορά μόνο εμάς, αφορά το μέλλον συνολικά τόπου. Σε αυτή την κινητοποίηση καλούμε όλη την κοινωνία, στα συλλαλητήρια την Τετάρτη το μεσημέρι στα Προπύλαια στην Αθήνα και στο Άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη."
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ!
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και στον νευραλγικό χώρο της Υγείας. Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ενώ σε επίσχεση εργασίας παραμένει και η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ μέχρι την Τετάρτη  οπότε και οι γιατροί αναμένεται να επανεκτιμήσουν τη στάση, οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη και από τις 17 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!
Κάλεσμα συμμετοχής σε ένστολη διαμαρτυρία την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 16.30, στην πλατεία Κολοκοτρώνη (παλαιά Βουλή, επί της οδού Σταδίου), απευθύνουν οι φορείς των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ενάντια στα προωθούμενα από την κυβέρνηση μέτρα.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που απευθύνεται σε όλους τους στρατιωτικούς, «την τετραετία 2009 –-2012 είδαμε τα εισοδήματά μας να υφίστανται απώλειες της τάξεως από 52,5% (ΕΠΟΠ Στρτης) έως 79,7% (Α/ΓΕΕΘΑ)» και «τα συνταξιοδοτικά – ασφαλιστικά μας δικαιώματα να αλλάζουν προς το δυσμενέστερο, χωρίς ουδόλως να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα τους λειτουργήματός μας», ενώ σχεδιάζεται «νέα επέλαση που θα συνθλίψει την περηφάνια και την αξιοπρέπειά μας.
«Θα μείνουμε και τώρα απαθείς;» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση με την οποία καλούνται όλοι οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικοί να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση της Τετάρτης, για «να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που έρχονται», με την επισήμανση ότι η κινητοποίηση δεν έχει κομματικό χαρακτήρα.
Οι φορείς που υπογράφουν το κάλεσμα, είναι:
- Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ)
- Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΑ)
- Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ)
- Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κρήτης (ΕΣΠΕΚ)
- Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΑ/ΣΜΥΝ)
- Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας ΣΑΣ
- Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας
(ΣΑΣΥΔΑ)
- Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών
Πολεμικού Ναυτικού (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ)
- Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ)
- Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ!
Οι εφοριακοί έχουν προκηρύξει 4ωρη στάση εργασίας στις 13 Σεπτεμβρίου και 24ωρη απεργία την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και συντονισμό με άλλους κλάδους.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ!
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αντιδρώντας στην δρομολογούμενη  ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα.
«Οι εργαζόμενοι όλοι μαζί θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου», τονίζει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ (ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!) ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Την πανελλαδική διακοπή των συνεδριάσεων των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων για πέντε μέρες από την έναρξη του νέου δικαστικού έτους (17 Σεπτεμβρίου) αποφάσισε ομόφωνα το απόγευμα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Οι διακοπές των συνεδριάσεων θα ξεκινούν στις 10:00 και θα διαρκούν έως το τέλος του ωραρίου, δηλαδή έως τις 15.30.
Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο δικαστικός κόσμος καταφεύγει, παρά τη σχετική απαγόρευση, σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να προασπίσει τα δικαιώματά του!
Αυτό το πρωτοφανές γεγονός, αν συνδυαστεί με το ότι και το ένστολο προσωπικό κάθε μορφής του κράτους βρίσκεται αυτή τη περίοδο στους δρόμους, διαμορφώνουν μιά εντελώς νέα κατάσταση κρίσης του αστικού κράτους και των πιο νευραλγικών και δυναμικών μηχανισμών του.
Και ας μη ξεχνάμε ότι τέτοιες κρίσεις αποτελούν το έδαφος και συνιστούν, συχνά, προπομπό επαναστατικών καταστάσεων και εξελίξεων!
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές των αποδοχών τους οι δικαστές αποφάσισαν παράλληλα την αναστολή δημοσίευσης δικαστικών αποφάσεων εκτός των κατεπειγουσών. Οι δικαστές θα υποβάλουν επίσης στους διευθύνοντες τα δικαστήρια (προϊσταμένους τους) αίτημα για διάθεση υλικοτεχνικής υποστήριξης (γραφεία, βιβλία, χαρτί, κ.λπ.), έτσι ώστε να εργάζονται στα δικαστήρια και όχι στα σπίτια τους. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει προγραμματίσει ακόμη έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της για τις 22 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα κατέλθει, ή όχι, σε απεργία το δικαστικό σώμα.
Ενδεικτικό του κλίματος αναβρασμού που επικρατεί στον δικαστικό κλάδο είναι ότι τις προσεχείς μέρες οι ενώσεις των δικαστών συγκαλούν συνελεύσεις προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου με αντικείμενο τις επικείμενες μεταβολές του ειδικού μισθολογίου των δικαστικών.
Δύο μέρες μετά, στις 14 Σεπτεμβρίου, τα μέλη της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών σε Γενική Συνέλευση θα καθορίσουν τη στάση των διοικητικών δικαστών.
Παράλληλα, στις 16 Σεπτεμβρίου (10:00) στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κατά την οποία θα αποφασισθεί η μορφή των κινητοποιήσεων των εισαγγελέων, σε περίπτωση που η πολιτεία προβεί σε περαιτέρω περικοπές των αποδοχών τους.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει αποφασιστεί η διοργάνωση πανδικαστικών συγκεντρώσεων στις 17/9 στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις εφετειακές έδρες της χώρας με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων και διακοπή λειτουργίας των εισαγγελικών γραφείων.
Το πρωί εκπρόσωποι του κλάδου επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Οι δικαστές έθεσαν υπ' όψιν του κ. Σαμαρά ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί η μείωση των αποδοχών τους, τα οποία είχαν θέσει υπόψη και στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν μαζί του.
«Ο Πρωθυπουργός μας άκουσε με προσοχή. Θεωρούμε ότι τουλάχιστον έδωσε την προσοχή, την οποία έπρεπε να δώσει. Είχαμε τη σωστή αντιμετώπιση, εννοούμε από πλευράς σεβασμού του θεσμικού μας ρόλου», δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι «θα φανεί πλέον εκ του αποτελέσματος ποια θα είναι η έκβαση».
Τελευταία ελπίδα των δικαστών παραμένει η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου.
ΣΤΗ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!
Παρατηρούμε ότι τα νευραλγικότερα τμήματα του αστικού κράτους θίγονται πλέον και αυτά από τις μειώσεις τρόικα και τρικομματικής συγκυβέρνησης. Ένστολοι, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί κλπ, ο πυρήνας δηλαδή της αστικής τάξης, θίγεται βάναυσα από τις προωθούμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και η κατάσταση μοιάζει από έκρυθμη έως μη-αναστρέψιμη. Άλλωστε γι'αυτό και η σπουδή της κυβέρνησης να βρει ισοδύναμα σε σχέση με τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια (τα οποία, όμως, δεν βρέθηκαν ποτέ!).
Για να ξεσπάσει εντονότερα η λαϊκή οργή, ιστορικά αποδεδειγμένο είναι ότι δεν αρκεί τα κάτω στρώματα να μη θέλουν, αλλά χρειάζεται ακόμη και οι κορυφές να μη μπορούν να ζήσουν όπως παλιά.
Το φθινόπωρο αναμένεται πιο θερμό από ποτέ!
Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου