'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑΙΠΕΔ: "ΜΠΑΝΑΝΙΑ" H ΕΛΛΑΣ, "ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ



ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ:ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΟΣΟ ΟΣΟ ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ,ΕΛΠΕ,ΕΥΑΘ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ,ΛΑΡΚΟ,ΟΔΙΕ,ΕΛΤΑ,ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ,ΜΑΡΙΝΕΣ
Η Ελλάδα μπορεί να γίνει Ελ Ντοράντο για τους επενδυτές, καθώς προωθεί αποφασιστικά το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, δήλωσε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times.
Η προώθηση της ιδέας η Ελλάδα να γίνει Ελ Ντοράντο ξένων επενδυτών έρχεται να προστεθεί στις προτάσεις Χατζηδάκη και Σούλτς για Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ), εντός της ελληνικής επικράτειας ή ακόμα και στην πρόταση του Γερμανού πανεπιστημιακού Ράλφ Ρόμπερ στην Zeit online,όλη η Ελλάδα να γίνει μια ΕΟΖ εντός της ΕΕ και της ευρωζώνης αλλά και στις μνημονιακές πολιτικές κατεδάφισης των εργασιακών-ασφαλιστικών διακαιωμάτων.
Το ερώτημα που γεννάται είναι τι είδους ανάπτυξη επιδιώκει ο Τ.Αθανασόπυλος και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι της τρικομματικής;
Σίγουρα με το ξεπούλημα δημόσιων οργανισμών και την βίαιη μετατροπή της χώρας σε εργασιακή "Mπανανία", δεν επιδιώκουν παρά μόνο μια περαιτέρω ενίσχυση των κερδών του ξένου αλλά και του εγχώριου κεφαλαίου.
«Αν μπορέσουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία, η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει Ελ Ντοράντο για τους επενδυτές. Το πλεονέκτημά μας είναι ότι η χώρα δεν είναι κορεσμένη σε κανέναν τομέα, ιδιαίτερα στον τουρισμό», δήλωσε ο επικεφαλής του Ταμείου.

Σύμφωνα με τον T.Αθανασόπουλο το (ξε)πούλημα της ΔΕΠΑ (Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου) και της ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) θα δώσει ώθηση για την άντληση εσόδων ύψους 19 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015 από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, όπως έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους διεθνείς τοκογλύφους-δανειστές της.
Δεν αναφέρει καν,όμως,πόσα είναι τα κρατικά έσοδα από τις δύο αυτές δημόσιες επιχειρήσεις και βέβαια ούτε λόγος δεν γίνεται για την στρατηγική τους σημασία!
ΔΕΠΑ: ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ πιστεύει ότι μπορεί να επιτύχει αυτή την πώληση - "ορόσημο", όπως την χαρακτηρίζει, στις αρχές του 2013, ανοίγοντας τον δρόμο για μία σειρά συμφωνιών για υποδομές που θα δημιουργούσαν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης και θα προωθούσαν την οικονομική ανάκαμψη. Οικονομική ανάκαμψη με βάση την εργασιακή ανασφάλεια, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τα φθηνά εργατικά χέρια και πάντα με γνώμονα τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.
«Αναμένουμε 4 ή 5 εταιρείες να φθάσουν στο τελικό στάδιο (του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ) και να καταλήξουμε σε συμφωνία έως το τέλος του Ιανουαρίου», δήλωσε.

ΤΙΜΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ!!!
Ο Τ. Αθανασόπουλος αρνήθηκε να αποκαλύψει τον στόχο όσον αφορά στην τιμή της συμφωνίας για την πώληση της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ, αλλά ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει ρεαλισμό σχετικά με τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, δεδομένης της -χωρίς προηγούμενο- πενταετούς ύφεσης και της ανησυχίας των επενδυτών για το αν η χώρα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Παραδέχεται κατ'ουσία ότι έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για το όσο όσο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
«Δεν είναι οι καλύτερες εποχές για την Ελλάδα [...] Πρέπει να ξεφύγουμε από το σύνδρομο της ανησυχίας για το πόσο θα κρατήσει αυτή η ύφεση, πόσο καιρό η χώρα θα μείνει στην αφάνεια», δήλωσε.
Ο ίδιος παραδέχεται ότι δύο συμφωνίες είναι πιθανό να ολοκληρωθούν εφέτος: Η ενοικίαση για 90 χρόνια του ολυμπιακού κέντρου IBC, ενός ακίνητου "φιλέτου" και η πώληση των κερδοφόρων κρατικών λαχείων. Οι δύο αυτές συμφωνίες θα έφερναν, κατά τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, έσοδα 300 εκατ. ευρώ.

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ-ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΕΛΠΕ,ΕΥΑΘ,ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ,ΛΑΡΚΟ,ΟΔΙΕ,ΕΛΤΑ,ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ,ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ,ΜΑΡΙΝΕΣ!
 Παράλληλα, μιλώντας από το βήμα του Ελληνοκινεζικού Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας, την Τρίτη, είπε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν η έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για τα ΕΛΠΕ, την ΕΥΑΘ, την «Εγνατία Οδό», την ΛΑΡΚΟ, τον ΟΔΙΕ, τα ΕΛΤΑ, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς και για την "αξιοποίηση" των περιφερειακών αεροδρομίων και μαρινών.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ "ΟΣΟ ΟΣΟ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ
Ο T.Αθανασόπουλος, απηύθυνε πρόσκληση σε επενδυτές από την Κίνα να επενδύσουν στην χώρα μας. «Η Κίνα τα τελευταία 30 χρόνια προσφέρει ένα λαμπρό παράδειγμα θεαματικής οικονομικής μεταμόρφωσης. Η Ελλάδα απευθύνεται στην Κίνα αναζητώντας επενδυτές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, δέσμευση στις ιδέες τους, επενδυτές που πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί πραγματικά να προσφέρει σημαντικές υπεραποδόσεις σε συγκεκριμένους τομείς», τόνισε.
ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ(!!!) ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ COSCO!!
«Οφείλουμε να αποδείξουμε ότι το πετυχημένο παράδειγμα της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας που ξεκίνησε η Cosco στον Πειραιά δεν θα είναι το μοναδικό», ανέφερε.
Βέβαια, ο Τ.Αθανασόπουλος μάλλον παρέλειψε, να αναφερθεί στις συνθήκες εργασίας στο λιμάνι της COSCO, οι οποίες είναι απερίγραπτες και δεν εμπίπτουν σε κανένα κανονισμό ασφάλειας και υγιεινής ούτε καν στον ελάχιστο βαθμό (Π.Δ. 16/96 Ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας σε συμμόρφωση με την οδηγία 89/654 ΕΟΚ.) και στις συνθήκες δουλείας που βιώνουν οι εργαζόμενοι (υπέρβαση του ωραρίου μεταφράζεται ως οικειοθελής προσφορά, αμοιβή είναι 40 ευρώ την ημέρα μαζί με τα επιδόματα, τις πρόσθετες αμοιβές για νυχτερινή εργασία, τις αργίες και τα εκτός έδρας,η εταιρεία έχει δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης, αν παραβιαστεί ένας όρος ή ο εργαζόμενος απουσιάσει χωρίς άδεια 3 ημέρες, σε διάστημα ενός έτους,σε περίπτωση ασθένειας του εργαζομένου, η εταιρεία δικαιούται να ελέγχει με γιατρό δικής της επιλογής τον ασθενή,υπάρχει καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, με αποδοχές 300-400 ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων είναι επινοικιασμένοι στη θυγατρική της COSCO, την ΣΕΠ, από την εταιρεία "Διακίνηση ΑΕ", θυγατρική της κατασκευαστικής εταιρείας ΕΛΓΕΚΑ κλπ).
Tρίτη, 18 Σεπτέμβρη 2012
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου