'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

              ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ!

ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Πρωτοφανής εργατική λαοθάλασσα πολλών δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων έκανε εντυπωσιακή παρουσία το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη,σε μια από τις μεγαλύτερες εργατικές συγκεντρώσεις και πορείες στην συμπρωτεύουσα!
Παρά τις διαφορετικές εργατικές συγκεντρώσεις, το μέγα εργατικό πλήθος διαμόρφωσε ένα ενιαίο εργατικό-λαϊκό ποτάμι!
Τα χαρακτηριστικά της μεγάλης εργατικής συγκέντρωσης και πορείας στη Θεσσαλονίκη ήταν το πάθος, η μαχητικότητα, η αποφασιστικότητα και η ενωτική θέληση για ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
Το συλλαλητήριο του Σαββάτου μπορεί να είναι μόνο το πρώτο βήμα και να γίνει η αφετηρία μιας μεγάλης φθινοπωρινής εργατικής-λαϊκής αντεπίθεσης που θα συντελέσει σε μια πραγματική προοδευτική ανατροπή για τη ριζική αλλαγή πορείας της χώρας.
Η μεγάλη επιτυχία του εργατικού συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης έστειλε ένα πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα στην κατεύθυνση ενός μεγάλου ενωτικού εργατικού ανατρεπτικού και νικηφόρου κινήματος!
Το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία του Λευκού Πύργου οι ένστολοι,με μαζικό και μαχητικό παρόν .
ΔΗΛΩΣΕΙΣ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Επίθεση στην ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη όπου συμμετέχει στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός ήρθε στην ΔΕΘ σαν τον κλέφτη».
“Ο πρωθυπουργός ήρθε σήμερα στη ΔΕΘ σαν τον κλέφτη, είτε γιατί δεν είχε τίποτα να πει στους παραγωγικούς φορείς του τόπου, που έχουν γονατίσει από την πολιτική του, είτε γιατί ντρέπονταν να έρθει και να μιλήσει εδώ για άφεση αμαρτιών στην πόλη που πριν από ένα χρόνο έδωσε την τελευταία αντιμνημονιακή παράσταση.”, δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας.
Σχετικά με τα όσα ανέφερε ο Α.Σαμαράς περί “λόμπι της δραχμής” ανέφερε τα εξής: “Ας μας πει όμως αλήθεια ποιοι είναι το λόμπι της δραχμής; ΟΙ εργαζόμενοι που χάνουν τους μισθούς τους; Το ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες άνεργοι; Τα συνδικάτα; Οι συνταξιούχοι που μένουν πια χωρίς αξιοπρέπεια και αναμένουν νέες περικοπές στις συντάξεις τους; Ή μήπως επιχειρηματικά συμφέροντα;”

Ενώ στην συνέχεια συμπλήρωσε: “Αν έχει το τελευταίο ίχνος σοβαρότητας ας τα κατονομάσει. Γιατί τα μόνα επιχειρηματικά συμφέροντα που συγκροτούν λόμπι και πιέζουν είναι αυτά που έδωσαν γη και ύδωρ για να γίνει πρωθυπουργός. Πρόκειται για το λόμπι που υποστηρίζει το μνημόνιο. Των φοροφυγάδων, των τραπεζιτών, των εργοδοτών που θέλουν να διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις για να κερδίσουν, των καναλαρχών και όλων όσων έχουν βγάλει αφορολόγητα και ανενόχλητοι τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Ας κατονομάσει λοιπόν ποιους εννοεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα ψέματα δεν μπορεί κανείς να κάνει πολιτική. Γιατί πολύ σύντομα η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας θα αντιδράσει. Ο λαός μας δεν μπορεί πια ούτε να εκβιάζεται, ούτε να εξαπατάται.”
H Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Πρέπει να γλιτώσουμε τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων», εκτιμώντας ότι «η κρίση δεν έχει πιάσει πάτο».
«Δεν μπορεί ο λαός να ζήσει καλύτερα, δεν μπορεί να ανακουφιστεί ακόμη κι από τα βάρη της κρίσης, αν δεν αποφασίσει ένα πράγμα: ότι πρέπει να γλιτώσουμε από τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων τη χώρα μας. Όλα τα άλλα τα φάρμακα είναι δηλητηριώδη» δήλωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσερχόμενη στην πλατεία Αριστοτέλους για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Στην ερώτηση εάν, κατά την εκτίμησή της, τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν θα είναι και τα τελευταία, απάντησε: «Όχι, γιατί η κρίση δεν έχει πιάσει πάτο. Κι όλες οι προτάσεις που ακούμε σήμερα είτε από την κυβέρνηση είτε από την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι προτάσεις που οδηγούν στην ανακύκλωση και στο βάθεμα των προβλημάτων».
ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το κεντρικό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της χώρας και πυροσβέστες.
Στο ίδιο σημείο προγραμματίζει συγκέντρωση το απόγευμα, στις 17:30, του Σαββάτου και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με στελέχη και βουλευτές του κόμματος. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο θα ενωθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Ξεχωριστή συγκέντρωση διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 18:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ την ίδια ώρα στην Καμάρα θα γίνει συλλαλητήριο από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Να σημειώσουμε ότι η Αντιεξουσιαστική Κίνηση έχει προγραμματίσει κινητοποίηση για τις 6 το απόγευμα στο Σιντριβάνι.
Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να οργανωθεί κάποια μεμονωμένη έκτακτη κινητοποίηση το πρωί του Σαββάτου, την ώρα τέλεσης των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
ΣΑΝ “ΚΛΕΦΤΗΣ” ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!
Στους ρυθμούς των εγκαινίων της ΔΕΘ κινείται η Θεσσαλονίκη, καθώς το πρωί του Σαββάτου ανοίγει η αυλαία της 77ης διοργάνωσης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα τελέσει στις 10 το πρωί τα εγκαίνια της έκθεσης και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ.
Ο πρωθυπουργός θα κάνει επίσκεψη-αστραπή στην φετινή ΔΕΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η καθιερωμένη ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, ούτε και η συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.
Την Κυριακή, στις 10 το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόκειται να συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιριών, ενώ μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιήσει ομιλία (συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός»).
Για τη Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ ΑΕ.
Στη μία το μεσημέρι της Τρίτης πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος το απόγευμα της επομένης αναμένεται να συναντηθεί με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ και τους προέδρους των σωματείων των εργαζομένων. Το βράδυ της Τετάρτης, στις 19.30, ο κ.Καμμένος θα πραγματοποιήσει ομιλία (συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης»).
Στις 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου (15 Σεπτεμβρίου) ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει ενώπιον των παραγωγικών φορέων («Ι.Βελλίδης»), ενώ την στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.
Στο πρόγραμμα που διανεμήθηκε δεν υπήρχαν πληροφορίες για την παρουσία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην 77η ΔΕΘ.
ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΛΟΙΟ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με αυξημένες περιπολίες δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ και εντατικούς ελέγχους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η εφαρμογή των μέτρων της ΕΛΑΣ, ενόψει των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ και των επικείμενων διαδηλώσεων.
Στους δρόμους θα βρίσκονται 3.000 με 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.
Το απόγευμα του Σαββάτου, όταν θα είναι σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις των συνδικάτων, σωματείων και φορέων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς επίσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Ανεξάρτητα από τα σημεία όπου θα καταλήξουν οι φετινές πορείες -δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά- αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται τόσο στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, απ’ όπου παραδοσιακά διέρχονταν ή κατέληγαν οι πορείες των διαδηλωτών, όσο και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Σε εφαρμογή μπαίνουν κλιμακωτά και τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει της έναρξης και λειτουργίας της ΔΕΘ, των παράλληλων εκδηλώσεων-ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και πορειών, ενώ το Σάββατο θα απαγορευέται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012.
ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Στους ρυθμούς των εγκαινίων της ΔΕΘ κινείται η Θεσσαλονίκη, καθώς το πρωί του Σαββάτου ανοίγει η αυλαία της 77ης διοργάνωσης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα τελέσει στις 10 το πρωί τα εγκαίνια της έκθεσης και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ.
Ο πρωθυπουργός θα κάνει επίσκεψη-αστραπή στην φετινή ΔΕΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η καθιερωμένη ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, ούτε και η συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.
Το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία του Λευκού Πύργου οι ένστολοι, ενώ δεν έχει αποφασιστεί εάν στη συνέχεια θα γίνει πορεία.
Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της χώρας και πυροσβέστες.
Στο ίδιο σημείο προγραμματίζει συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο θα ενωθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση έχει προγραμματίσει κινητοποίηση για τις 6 το απόγευμα στο Συντριβάνι, ενώ την ίδια ώρα στην Καμάρα θα γίνει συλλαλητήριο από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να οργανωθεί κάποια μεμονωμένη έκτακτη κινητοποίηση το πρωί του Σαββάτου, την ώρα τέλεσης των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Την Κυριακή, στις 10 το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόκειται να συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιριών, ενώ μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιήσει ομιλία (συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός»).
Για τη Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ ΑΕ.
Στη μία το μεσημέρι της Τρίτης πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος το απόγευμα της επομένης αναμένεται να συναντηθεί με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ και τους προέδρους των σωματείων των εργαζομένων. Το βράδυ της Τετάρτης, στις 19.30, ο κ.Καμμένος θα πραγματοποιήσει ομιλία (συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης»).
Στις 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου (15 Σεπτεμβρίου) ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει ενώπιον των παραγωγικών φορέων («Ι.Βελλίδης»), ενώ την στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.
Στο πρόγραμμα που διανεμήθηκε δεν υπήρχαν πληροφορίες για την παρουσία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην 77η ΔΕΘ.
ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΛΟΙΟ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με αυξημένες περιπολίες δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ και εντατικούς ελέγχους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η εφαρμογή των μέτρων της ΕΛΑΣ, ενόψει των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ και των επικείμενων διαδηλώσεων.
Στους δρόμους θα βρίσκονται 3.000 με 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.
Το απόγευμα του Σαββάτου, όταν θα είναι σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις των συνδικάτων, σωματείων και φορέων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς επίσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Ανεξάρτητα από τα σημεία όπου θα καταλήξουν οι φετινές πορείες -δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά- αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται τόσο στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, απ’ όπου παραδοσιακά διέρχονταν ή κατέληγαν οι πορείες των διαδηλωτών, όσο και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Σε εφαρμογή μπαίνουν κλιμακωτά και τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει της έναρξης και λειτουργίας της ΔΕΘ, των παράλληλων εκδηλώσεων-ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και πορειών, ενώ το Σάββατο δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012.
ΠΗΓΗ: ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου