'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ


Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της χώρας κ.Σαμαράς στις 30/8 τα είπε όλα:
«…κλείνουμε το πακέτο περικοπής κρατικών δαπανών, όπως ξέρετε, κατά 11,5 δισεκατομμύρια, πράγμα που είναι συμβατική μας υποχρέωση. Μερικές- πολλές να πω καλύτερα- απʼ αυτές τις περικοπές είναι δύσκολες, επώδυνες, πονάνε. Αλλά είναι και αναπόφευκτες. Γιατί χωρίς αυτές, η χώρα θα επέστρεφε ξανά στο σημείο μηδέν της αναξιοπιστίας και ουσιαστικά θα έβγαινε από το ευρώ. Πράγμα που θα ήταν ασύγκριτα πιο οδυνηρό για όλους. Και καταστροφικό για τη χώρα. Πρόκειται για το τελευταίο τέτοιο πακέτο περικοπών! Άλλο δεν αντέχει η Ελληνική Οικονομία….»
Σπάνια στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου ,μια κυβέρνηση χάνει την πολιτική νομιμοποίηση που της πρόσφεραν οι εκλογές, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την διεξαγωγή τους. Αφού , εκβίασαν , απείλησαν , είπαν ψέματα, αφού υφάρπαξαν την ψήφο του λάου , μας κάθισαν στον σβέρκο μια κυβέρνηση παρωδία με κύριο μέτοχο της το ΠΑΣΟΚ του 12% , το οποίο ήταν αυτό  που έδεσε την χωρά χειροπόδαρα με τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια και ξεκίνησε την εξαθλίωση του Ελληνικού Λάου.

Ακόμη ηχούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις των εταίρων της άθλιας συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, όχι άλλες οριζόντιες περικοπές κ.α. Όμως το τρομακτικό δεν είναι η απάτη ως τέχνη της πολιτικής που ασκείται ανελλιπώς απʼ όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα δελφίνους επί δεκαετίες. Το αληθινά τρομακτικό είναι ότι ο Σαμαράς και η συμμορία του ευρώ αποδέχονται να επιβάλλουν πακέτα μέτρων που ξέρουν ότι θα αποτύχουν, ότι θα καταστρέψουν και θα εκποιήσουν την χώρα και θα οδηγήσουν έναν λαό στην σφαγή ,μόνο και μόνο γιατί «είναι συμβατική μας υποχρέωση» απέναντι  στη τρόικα της Μέρκελ και τους διεθνείς τοκογλύφους μόνο και μόνο για να παραμείνουμε στο ευρώ. Δεν έχει σημασία ποιος και τι υπέγραψε σε βάρος της χώρας.
Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Από πού κι ως πού το συγκεκριμένο πακέτο των 11,5 δις ευρώ είναι το «τελευταίο πακέτο περικοπών», γιατί «άλλο δεν αντέχει η ελληνική οικονομία»; Δηλαδή αυτό το «αντέχει»;
Αντέχει η ελληνική οικονομία και κοινωνία άλλους 382 χιλιάδες ανέργους, οι οποίοι θα εκτινάξουν επίσημα την ανεργία στα τέλη του 2014 γύρω στο 1.600.000 ανέργους; Αντέχει η ελληνική οικονομία και κοινωνία επίσημη ανεργία της τάξης του 32%, όσο θα φτάσει μετά την εφαρμογή των νέων περικοπών και μειώσεων;
Η ανεργία στους νέους αναμένεται για τις ηλικίες 15-24 ετών να υπερβεί το εντυπωσιακό 70% στα τέλη του 2014, ενώ για τις ηλικίες 25-34 ετών θα υπερβαίνει το 44%! Μπορείτε να φανταστείτε το ποσοστό μετανάστευσης των νέων με τέτοια επίπεδα ανεργίας; Ένα στα δύο νέα παιδιά ηλικίας έως 34 ετών θα αναγκαστούν να αναζητήσουν μεροκάματο στο εξωτερικό. Ποια κοινωνία και ποια οικονομία αντέχει τέτοια επίπεδα ανεργίας; Ποια οικονομία και ποια κοινωνία αντέχει μια τέτοια μαζική έξοδο; Ειδικά των νέων της.
Αντέχει η ελληνική κοινωνία το επίπεδο εξαθλίωσης όπου ,περίπου το 40% ελληνικού λαού επιβιώσει με συσσίτια, ενώ ένα άλλο 60% του πληθυσμού θα βρίσκεται σε κίνδυνο να πέσει κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας επιβιώνοντας με φτηνοδουλειές χωρίς μέλλον;
Τι θα γίνει με τις συντάξεις;
Σε τέτοιες συνθήκες ανεργίας και φτώχειας θα μπορέσει να σταθεί ασφαλιστικό ταμείο και σύνταξη; Το νέο πακέτο, έρχεται να μεγαλώσει την «τρύπα» των ασφαλιστικών ταμείων με πάνω από 2,2 δις ευρώ! Και μόνο αυτό εγγυάται ότι ασφαλιστικό σύστημα δεν θα υπάρχει μέχρι το τέλος του 2014, ίσως και πολύ νωρίτερα.
ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ;
Όπως και να έχει κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχει την διάθεση να συγκρουστεί μετωπικά με το κυρίαρχο σύστημα. Θα γκρινιάξουν για το νέο πακέτο μέτρων, θα καταγγείλουν σφοδρά την συγκυβέρνηση μέσα στο κοινοβούλιο και θα καλούν τον λαό σε αγώνες, κινητοποιήσεις και εξεγέρσεις. Αν χρειαστεί θα βάλουν τις ηγεσίες των συνδικάτων που ελέγχουν και τα κομματικά παραμάγαζα για να δούμε ξανά τις ίδιες 24ωρες απεργίες  και διαδηλώσεις χωρίς νόημα να επαναλαμβάνονται . Κι αν τους καθίσει, και ο κόσμος κατέβει μαζικά σε καμιά από αυτές θα τον οδηγήσουν ήσυχα-ήσυχα στην γνωστή κατάληξη. Ξύλο και χημικά….
Αυτοί θα εξαντλούν την εικονική τους αντιπολίτευση μέσα στο κοινοβούλιο και στα πάνελ των βολικών ΜΜΕ, ενώ θα καλούν τον κόσμο στο δρόμο να βάλει το κεφάλι του στο ντορβά. Απώτερος στόχος όλων τους είναι ένας. Να ηττηθεί ξανά η διάθεση αγώνα του κόσμου μπροστά στην αδιαλλαξία της συμμορίας του ευρώ, να συντριβεί κάτω από τα ρόπαλα και τα χημικά των πραιτοριανών και έτσι να λουφάξουν για να μπορούν να γίνουν στημένες εκλογές όπως οι προηγούμενες. Τώρα στην ΔΕΘ θα τους δούμε όλους να παρελαύνουν, ο καθείς με το μαγαζάκι του. Και μόλις κλείσουν τα φώτα της ΔΕΘ, θα αποχωρήσουν πανευτυχείς αφού έκαναν το καθήκον τους.
Όμως τα ψέματα τελείωσαν. Γνωριζόμαστε πια όλοι μεταξύ μας. Αυτός που θέλει αγώνα, δεν καλεί απλά τον κόσμο στο δρόμο, αλλά βάζει πρώτα αυτός το κεφάλι του στον ντορβά. Παίρνει πρώτα αυτός τα ρίσκα του απέναντι στο καθεστώς με μόνο σκοπό να οργανώσει την μαζική αντίσταση του λαού. Αν θέλει η αποκαλούμενη «αντιμνημονιακή» αντιπολίτευση να σταματήσει το νέο πακέτο μέτρων, έχει τον τρόπο. Αφού εξαντλήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες εναντίον της ψήφισης του νέου πακέτου, να παραιτηθεί, να καταθέσει ως κόμμα, το κάθε κόμμα την κοινοβουλευτική του ιδιότητα και να κατέβει στην κοινωνία για να προετοιμάσει οργανωμένα την εξέγερση του λαού.
Μέχρι να γίνουν όλα αυτά η μόνη επιλογή του ελληνικού λαού είναι και πρέπει να είναι η αντίσταση, να μην περάσουν τα νέα μέτρα και να ανατραπεί το παρών καθεστώς με όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά στηρίγματά του. Και ο λαός κινείται: Ήδη οργανώνονται πρωτοβουλίες ανά γειτονιά από κινήματα βάσης, λαϊκές συνελεύσεις και απλούς πολίτες με σκοπό να μην επιτρέψουν την επιβολή των μέτρων, να μην πληρωθούν τα κερατιάτικα που επιβάλλονται για να εξοντωθεί η μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Βασικός στόχος πρέπει να ειναι να μην περάσουν τα νέα μέτρα και να ανατραπεί το ταχύτερο δυνατό το παρόν καθεστώς με όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά στηρίγματα του. Οι πρωτοβουλίες αυτές πρέπει να οργανώσουν την αλληλεγγύη ανάμεσα στους πολίτες, να παρέμβουν στις γειτονιές  και να συντονιστούν  σε επίπεδο πόλης, νομού και πανεθνικά ,για προετοιμάζουν ο έδαφος  για την τελική επίθεση του κόσμου που είναι η προκήρυξη γενικής πολιτικής απεργίας , που θα παραλύσει την Αθήνα και τα άλλα μεγάλα  αστικά κέντρα  για όσο χρειαστεί ,για να πέσει η κυβέρνηση και να διαλυθεί η βουλή. Δημιουργία προσωρινής κυβέρνησης από τις δυνάμεις που συμμετείχαν στην οργάνωση της γενικής πολιτικής απεργίας ,προσωρινή κυβέρνηση που θα κυβερνά με συντακτικές πράξεις μέχρι να υπάρξει νέο σύνταγμα.  Με την ψήφιση νέου συντάγματος η εθνοσυνέλευση διαλύεται και προκηρύσσονται εκλογές με τους νέους συνταγματικούς κανόνες.
Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ή μήπως μπορεί αυτός ο Λάος να ελπίζει σε μια εκλογική επίλυση των προβλημάτων του; Οι επικυρίαρχοι της Τρόικας . οι τοκογλύφοι και οι ντόπιοι υπηρέτες  δεν θα επιτρέψουν νέα προσφυγή στις κάλπες. Θα προτιμήσουν μια κάποιου τύπου βολική εκτροπή – το παράδειγμα της κυβέρνησης Παπαδήμιου είναι ακόμη νωπό – για να κάνουν πιο εύκολα της δουλίτσα τους. Και το επίσημο πολιτικό σύστημα θα παρακολουθεί, διαμαρτυρόμενο.
Η μόνη ελπίδα είμαστε εμείς. Ο λαός . Και   από εμάς θα το βρουν ακόμη κι αν χρειαστεί να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας  όπως έκαναν  οι παππούδες μας στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας αυτού του τόπου. Ετούτη η γη ανήκει στο λαό μας, και εκτός από τα ομόλογα που έχουν υπογράψει οι εγκάθετοι κυβερνήτες για να μας έχουν αλυσοδεμένους οι ντόπιοι και ξένοι ληστοσυμμορίτες, υπάρχει και ένα ομόλογο που από τον εποχή του Κολοκοτρώνη έχει μείνει ανεκπλήρωτο: το ομόλογο της ελευθερίας της Ελλάδας.
ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ.
Θεσσαλονίκη 8/9/2012


Ε.ΠΑ.Μ. ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  epamditikithess@gmail.com
Ε.ΠΑ.Μ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   epamanatolikisthess@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου