'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

H Κοινωνία σε "νευρική κρίση", η κυβέρνηση ζεί τον έρωτά της με την "σχολή του Σικάγο"


Λουκέτο σε ΕΣΥ, σχολεία δικαστήρια. Φαρμακοποιοί, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ιδιωτικοί και Δημόσιοι σε αντιπαράθεση με την πιο ξενόδουλη κυβέρνηση που είδε ποτέ ο τόπος.

Τελευταίο στήριγμα της κυβέρνησης και της Τρόικας, οι παρακρατικοί της Χρυσής Αυγής.

Παραλύουν από σήμερα τα νοσοκομεία, κέντρα υγείας και δικαστήρια της χώρας, καθώς οι εργαζόμενοι στους πολύπαθους τομείς της Υγείας και της Δικαιοσύνης παίζουν το τελευταίο τους χαρτί, προκειμένου να ανακόψουν τη λαίλαπα που έρχεται.

Γιατροί και δικαστικοί ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί, με αποκορύφωμα το διάστημα κατά το οποίο το πακέτο των νέων μέτρων θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Απεργιακό μέτωπο 

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα 22.000 γιατροί που υπηρετούν σε όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, ζητώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Στη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επανακαθοριστούν.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: «Εξαιτίας της κωλυσιεργίας του Υπουργείου Υγείας να αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στις Διοικήσεις πολλών νοσοκομείων να σφαγιάζουν τα προγράμματα εφημέρευσης, κινδυνεύουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα επείγοντα των νοσοκομείων».

Όπως τονίζει επίσης η Ομοσπονδία, η περικοπή κατά 18% στο ιατρικό μισθολόγιο, το οποίο έχει ήδη υποστεί μειώσεις της τάξεως του 40%, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στο ιατρικό σώμα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ προγραμματίζουν -από κοινού με τους εργαζομένους στα νοσοκομεία- γενικές συνελεύσεις και συλλαλητήρια.

Μπλόκο φαρμακοποιών

Συνεχίζεται η μη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει από τους φαρμακοποιούς της Αθήνας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ υποστήριξε πως οι φαρμακοποιοί του Λεκανοπεδίου θα συνεχίσουν επ' αόριστον τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση, μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές που έχει ο ΕΟΠΥΥ από το 2011 και να οριστεί πλήρες χρονοδιάγραμμα εξόφλησης όλων των οφειλών του 2012.

«Παραλύουν» τα δικαστήρια

Την ίδια ώρα, «παραλύουν» όλα τα δικαστήρια της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί πανδικαστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Επίσης, οι δικαστές ξεκινούν από σήμερα πανελλαδικές στάσεις εργασίας (από τις 10.00 έως τις 15.30) με παράλληλη αναστολή δημοσίευσης αποφάσεων. Στις στάσεις εργασίας δεν συμμετέχουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τη συνταύτιση των κινητοποιήσεών τους με αυτές των δικαστών αποφάσισαν σε γενική συνέλευσή τους και τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων. Ομόφωνα, με ψήφισμά τους, οι εισαγγελείς αποφάσισαν τη διακοπή των συνεδριάσεων όλων των Ποινικών δικαστηρίων (από τις 10.00 έως τις 15.00), από σήμερα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Το διάστημα αυτό, οι εισαγγελείς δεν θα υποβάλλουν εισαγγελικές προτάσεις προς τα δικαστικά συμβούλια (εξαιρούνται οι περιπτώσεις προσωρινά κρατούμενων, υποθέσεις στις οποίες τίθεται θέμα παραγραφής, κ.λπ.), δεν θα ολοκληρώνουν τις δικογραφίες που είναι στο στάδιο της προδικασίας (ανακρίσεις, κ.λπ.) και δεν θα αρχειοθετούν υποθέσεις.

Ακόμη, σταματούν να εργάζονται πλέον στο σπίτι τους και θα εργάζονται μόνο στις Εισαγγελίες και μέσα στο προβλεπόμενο ωράριο, ενώ παύουν να ασχολούνται και με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες (γήπεδα, κ.λπ.).

Παράλληλα, προανήγγειλαν ότι θα προσφύγουν στο Μισθοδικείο αλλά και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών τους, ενώ θα ζητήσουν από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να λάβουν αποφάσεις για τις νέες μειώσεις.

«Οι κινητοποιήσεις των δικαστών και εισαγγελέων πρέπει να είναι δυναμικές και να μην έχουν καμία σχέση με τις προηγούμενες» τόνισε κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος της Ένωσης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ρούσσος Παπαδάκης, προσθέτοντας ότι επιχειρείται με τις προωθούμενες μειώσεις να υποβαθμιστεί η Δικαιοσύνη.

Προς νέες κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ
Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), το οποίο ήδη αποφάσισε ότι οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Συγχρόνως, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προτείνει:

- νέα 24ωρη ή 48ωρη απεργία το διάστημα της κατάθεσης, συζήτησης και ψήφισης των νέων αντιλαϊκών μέτρων στη Βουλή, σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και με ενσωμάτωση σε αυτές ενδεχόμενες γενικές απεργίες

- συλλαλητήρια στην Αθήνα με κατάληξη στο Σύνταγμα, αλλά και σε άλλες πόλεις, καθώς και απεργιακές κινητοποιήσεις

- επιπλέον διοργάνωση απογευματινών συλλαλητηρίων ή συλλαλητηρίων τα Σαββατοκύριακα, ανάλογα με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη συζήτηση και ψήφιση των μέτρων, κ.λπ..

Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των τοπικών Ενώσεων των Καθηγητών (ΕΛΜΕ), που θα πάρει και τις οριστικές αποφάσεις, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29/9 στην Αθήνα.

ρεπορτάζ από zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου