'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΪΚΑ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΠΟ ΔΕΗ-ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ-ΔΩΡΟ (ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ) 50 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!
Τη συμφωνία εισαγωγής στο τέταρτο μνημόνιο, χαριστικής βολής στη χώρα, ανάμεσα σε κυβέρνηση και τρόικα (στην ουσία τις διαταγές της τελευταίας) παρουσίασε σήμερα Τρίτη(16/4) ο Γ. Στουρνάρας.
Στην συμφωνία-τελεσίγραφο της τρόικας- περιλαμβάνονται 15.000 απολύσεις έως το τέλος του 2014 και 4.000 εντός 2013, επέκταση είσπραξης και για το 2013 (τουλάχιστον) του χαρατσιού από τη ΔΕΗ, ελαφρά μειωμένου (έως 15%;), ρύθμιση κατά περίπτωση και κατά ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών πολιτών προς το δημόσιο, κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη της ποινικής δίωξης για χρέη πάνω από 5.000 (!!!), που ενδεχομένως γίνει πάνω από 10.000 και σύντομη ολοκλήρωση του απίστευτου δώρου των 50 δις (!!!), που θα προσφέρει απλόχερα το δημόσιο, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Τέλος, το ίδιο το οικονομικό επιτελείο αναγνώρισε ότι θα υπάρξει υψηλό δημοσιονομικό κενό τη διετία 2015-16 (πέραν των προβλημάτων που θα εμφανιστούν το 2013-14 και τα οποία προσπάθησαν να συγκαλύψουν οι υπουργοί), αν και προσπάθησε να το περιορίσει στα 2,5 δις, προαναγγέλοντας έτσι το νέο "μποναμά" μέτρων των επόμενων χρόνων.


Στη συνέχεια η Iskra παρουσιάζει σε σχέση με τη συνέντευξη Γ. Στουρνάρα και τα μέτρα της συμφωνίας κυβέρνησης-τρόικας, ρεπορτάζ, λεπτεπίλεπτα εξωραϊσμένα, από διάφορες ιστοσελίδες.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στις νέες ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, στις αλλαγές στο χαράτσι των ακινήτων αλλά και στις τράπεζες αναφέρθηκε ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε.
ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΕΩΣ 5.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ
Aναφορικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο για τα φυσικά πρόσωπα με χρέη έως 5.000 ευρώ, δεν υπάρχει περιορισμός στις δόσεις, αλλά ο αριθμός τους θα διαμορφώνεται με βάση την οικονομική κατάσταση του υπόχρεου.
Αντίθετα, για τους επαγγελματίες και τα νομικά πρόσωπα γενικότερα οι δόσεις θα είναι έως 48. Όσοι βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση η οποία εξελίσσεται κανονικά χωρίς προβλήματα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση.
Για χρέη άνω των 75.000 ευρώ θα απαιτείται πιστοποιητικό λογιστή για τη ρύθμιση των χρεών, ενώ για 300.000 και πάνω θα απαιτούνται και εμπράγματες εξασφαλίσεις.
Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν και όσοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε παλαιότερες ρυθμίσεις.
Όσον αφορά στο ελάχιστο ύψος της δόσης, στο υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζονται να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα, δηλαδή στα 15 ευρώ.
Για τον καθορισμό της ελάχιστης δόσης θα λαμβάνεται υπόψη το μηνιαίο εισόδημα (για παράδειγμα 5% επί του μισθού).
Παράδειγμα:
- Έγγαμος χρωστά στην εφορία: 3.000 ευρώ.
- Έχει μηνιαίο εισόδημα: 500 ευρώ.
- Ελάχιστη δόση: 500 ευρώ Χ 5% ποσοστό δόσης = 25 ευρώ.
- Συνολικές δόσεις αποπληρωμής: 120 μηνιαίες δόσεις (3.000 ευρώ συνολική οφειλή/25 ευρώ μηνιαία δόση).
Όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση και αποφασίσουν να πληρώσουν εφάπαξ όλο το ποσό που χρωστούν στην εφορία ή και τα ασφαλιστικά ταμεία, μπορούν να γλυτώσουν το 50% των προσαυξήσεων.
Το υπουργείο οικονομικών στο πλαίσιο των νέων ρυθμίσεων για τα ληξιπρόθεσμα εξετάζει αύξηση του ορίου για την άσκηση ποινικής δίωξης από τις 5.000 ευρώ στις 10.000 ευρώ.
Όπως επισημάνθηκε από το οικονομικό επιτελείο:
 
-Ο στόχος για φέτος είναι για μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα ή ακόμα και θετικό για να μπορέσει η χώρα να ενεργοποιήσει τη ρήτρα για νέα αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.
 
-Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό από τη στιγμή που εφαρμόζονται όλες οι δεσμεύσεις και υλοποιείται κανονικά ο προϋπολογισμός, ο οποίος στο α΄ τρίμηνο του 2013 κινήθηκε καλύτερα από τους στόχους, όπως και το 2012, όπου το έλλειμμα έκλεισε καλύτερα από τις προβλέψεις.
 -Ουδέποτε τέθηκε θέμα για δημοσιονομικό κενό της τάξεως των 4 δισ. ευρώ τη διετία 2015 - 2016. Το ποσό αυτό υπολογίζεται στα 2,5 δισ. ευρώ.
 ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προχωρά κανονικά, ενώ είναι θέμα ημερών και η εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ που προορίζονται για τον σκοπό αυτό, σημείωσε ο Γ. Στουρνάρας.

Όπως είπε, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα μπορούν μετά την ανακεφαλαιοποίηση και μέχρι τον Ιούλιο να λειτουργήσουν ως «ενσωματωτές» μικρότερων τραπεζών.

Αναφερόμενος ειδικά στην Εθνική, και απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πουληθεί, αρκέστηκε να σημειώσει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους, μακάρι να υπήρχε. Η Εθνική εδρεύει Σοφοκλέους και Αιόλου και "είναι εκεί".

Σημείωσε ότι από τον περασμένο Ιούνιο επέστρεψαν στις τράπεζες 20 δισ. καταθέσεις. Ακόμη και τον Μάρτιο επέστρεψαν καταθέσεις, παρά την κρίση στην Κύπρο.
 

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
Το χαράτσι θα εισπραχθεί και το 2013 από τη ΔΕΗ, μειωμένο κατά 15%, ενώ από το 2014 θα ισχύσει ο ενιαίος φόρος ακινήτων, ο οποίος θα προβλέπει και αφορολόγητο όριο.

Από την άλλη πλευρά, προχωρά κανονικά η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες. Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου έπεσαν στην αγορά άλλα 200 εκατ. ευρώ, ενώ στο σύνολο του μήνα υπολογίζεται ότι οι πληρωμές θα φτάσουν τα 600-700 εκατ.
Τρίτη 16 Απριλίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου