Σήμερα 21 Απριλίου, είναι ημέρα που σημάδεψε την ιστορία αυτής της χώρας, που γέννησε και δίδαξε την Δημοκρατία. Όλοι μηδενός εξαιρουμένου (πλην του κόμματος της Χρυσής Αυγής, των φίλων των εργαζομένων  της Εldorado), καταδικάζουν το καθεστώς της επταετίας και με παράθεση κάθε αποδεικτικού στοιχείου υπερασπίζουν ότι εκείνη η κυβέρνηση  δεν ήταν νόμιμη, ήταν αντισυνταγματική.
Οι ίδιοι όμως αυτοί λατρεύουν και φυλάνε ως «κόρη οφθαλμού» το νομοθετικό έργο που εκείνη παρήγαγε, όπως είναι ο Μεταλλευτικός Νόμος και Κώδικας, που εξυπηρετεί απολύτως και μόνο τα οικονομικά συμφέροντα των εργολάβων και υπονομεύει κατάφωρα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, και όχι μόνο τον «λατρεύουν» και «φυλάνε», αλλά και τον προστατεύουν με ορδές ΜΑΤ, και αγριότητα παρόμοια με εκείνη (ίσως και χειρότερη) που επέδειξαν οι Συνταγματάρχες, υπερασπίζοντας τότε την χούντα. Μπορείτε να μας απαντήσετε πώς καταδικάζετε, φυλακίζετε ισοβίως τον νομοθέτη ως παράνομο, φασίστα και καταλύτη του Συντάγματος, και την ίδια στιγμή με «κάθε κόστος» υπερασπίζεσθε το νομοθετικό έργο που αυτός παρήγαγε; Αξίως επισύρετε εις εαυτούς το: «ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ».
Η «Δημοκρατία» σας είναι η γενεσιουργός αιτία της κάθε «χρυσής» Αυγής, και είναι τόσο φθηνή η «Δημοκρατία» σας, που φοβάται και τρέμει να δώσει ακόμα και το λόγο στα εξ υμών γεννηθέντα «τέκνα» σας, και όταν κάποιος δημοσιογράφος τους δώσει την ελευθερία να μιλήσουν, η «Δημοκρατία» σας (βλέποντας τα ποσοστά σας να καταποντίζονται), επαναστατεί και έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα ο ένας στους τρεις Έλληνες να νοσταλγεί απαραδέκτως την χούντα και τον φασισμό (προτιμώντας τον από την «Δημοκρατία» σας) και οι άλλοι δύο να σας βρίζουν και να σας καταρώνται.

Η «Δημοκρατία σας» σάς επιβάλλει να μην απαντάτε ούτε καν στην ερώτηση μιας βουλευτoύ που τίμια θέλει να κάνει τη δουλειά που εσείς της αναθέσατε, και αν τυχόν βλέπει να αποκρύπτετε την αλήθεια και να μην απαντάτε και σας ξαναρωτήσει, την καταγγέλλετε ότι σας υποβάλλει σε ψυχολογικό βασανιστήριο και για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σας.
«Αξιότιμοι» κύριοι, αυτό που γεννά το κακό (η γενεσιουργός αιτία) είναι το όντως κακό, και αυτή η γενεσιουργός αιτία όλων των κακών που κατέστρεψαν την πατρίδα μας, είσθε το πολιτικό διεφθαρμένο σύστημα που εσείς χτίσατε, και υπηρετείτε και υπερασπίζεσθε «με κάθε κόστος».
Επί τη επετείω της 21ης Απριλίου, «Χρόνια σας Πολλά» στην επίγεια ζωή σας  και «επιχρυσωμένα» και όσο το δυνατόν λιγότερες μέρες στην πολιτική σας ζωή.
 http://vasilinos.wordpress.com/