'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΑΤ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΚΕΕΡΦΑ


metanastis_mat_kakopoiisiΤον ξυλοδαρμό του μετανάστη Αμίρ Χουσείν το βράδυ της Δευτέρα από αστυνομικό μέσα στο ΑΤ Πειραιά καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, ο αστυνομικός ήθελε «να διακόψει την απογευματινή προσευχή ομάδας μεταναστών», ενώ απείλησε τον Αμίρ Χουσείν ότι δεν θα βγει ποτέ από το τμήμα αφού «μπορεί να του προσθέσει κατηγορίες».
Όπως αναφέρει η Κίνηση στην καταγγελία της, τέσσερις μέρες πριν, στις 18 Απριλίου ανάλογη μεταχείριση είχε ο Ασίφ Ικμπάλ. «Αστυνομικός διέκοψε προσευχή μεταναστών, έβγαλε έξω από το κελί τον ο Ασίφ Ικμπάλ και τον χτύπησε μπροστά σε όλους. Είναι μια ανήθικη και ασεβής ενέργεια σε βάρος ανθρώπου που πενθούσε τη μητέρα που είχε πεθάνει τέσσερις μέρες πριν και στην απελπισία του χρησιμοποίησε τηλεκάρτα και χαρακώθηκε», σημειώνει η ΚΕΕΡΦΑ.

Δώδεκα μετανάστες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές ξεκίνησαν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τη ρατσιστική συμπεριφορά και τους ξυλοδαρμούς.

«Τα κολαστήρια των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των αστυνομικών τμημάτων στα οποία ο Δένδιας έκλεισε πάνω από 5.000 μετανάστες έχουν γίνει κέντρα βαρβαρότητας και κτηνωδίας. Είναι ώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι του Ξένιου Δία, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες και να τιμωρηθούν οι ρατσιστές αστυνομικοί.
Καλούμε τα συνδικάτα, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, την αριστερά να καταδικάσουν το νέο ρατσιστικό κρούσμα, την απανθρωπιά και την ασέβειας σε ανθρώπους που θέλουν να θρηνήσουν τους νεκρούς τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.
πηγή: tvxs.gr
http://kartesios.com/?p=123080#more-123080

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου