'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ασφαλίτικες μεθόδους αναβιώνει ο Μουρούτης


Σοβαρό νομικό θέμα τίθεται έπειτα από την αποκάλυψη του αληθινού ονόματος του Πιτσιρίκου από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού. Ο Γιώργος Μουρούτης παραδέχθηκε μέσω twitter πως έψαξε στην είσοδο της Βουλής για την αληθινή ταυτότητα του γνωστού blogger, την ώρα που ο τελευταίος έπαιρνε συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα.
Είναι πρωτοφανές το πρωθυπουργικό γραφείο να ελέγχει και να παρακολουθεί τους επισκέπτες της αντιπολίτευσης κατ” αυτόν τον τρόπο. Οι ταυτότητες που παραδίδονται για λόγους ασφαλείας στην είσοδο της Βουλής αποτελούν προσωπικά δεδομένα και σε καμία περίπτωση τα στοιχεία αυτά δεν πρέπει να δημοσιεύονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολιτικά πρόσωπα.
Το θέμα δεν είναι τόσο η αποκάλυψη ενός blogger που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, το οποίο είναι δικαίωμά του, αλλά το γεγονός ότι η ελληνική αστυνομία παραδίδει στο πρωθυπουργικό γραφείο προσωπικά δεδομένα, όπως και το ότι το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο ζητά στοιχεία ανθρώπων που μπαίνουν στη Βουλή και έχουν επαφές με βουλευτές και στελέχη αντίπαλων κομμάτων, πόσο μάλλον με τον ίδιο τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζήτησε πριν από λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του:

«Η δήλωση του κ. Μουρούτη, εξέχοντος στελέχους της ομάδας μονταζιέρας της ΝΔ, ότι γνωρίζει το όνομα συγκεκριμένου δημοσιογράφου που μέχρι σήμερα αρθρογραφεί και σχολιάζει με ψευδώνυμο, από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, δημιουργεί μείζον θέμα.
Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις.
Πως και με ποια διαδικασία είναι δυνατόν ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού να γνωρίζει, τον ημερήσιο κατάλογο επισκεπτών του γραφείου του κ. Τσίπρα στη βουλή;»
Το θέμα δεν εκθέτει μόνο το πρωθυπουργικό γραφείο αλλά και την ίδια την αστυνομία, η οποία φαίνεται πως μπαίνει σε ένα ρόλο παράνομης λειτουργίας, διάδοσης προσωπικών δεδομένων και υποταγής σε άνομες πολιτικές παρεμβάσεις.
Η απάντηση του Γιώργου Μουρούτη
Πριν από λίγη ώρα, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως δεν έψαξε στην είσοδο της Βουλής για την αληθινή ταυτότητα του blogger. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κρύβεται πίσω από το περιοδικό UNFOLLOW (στο οποίο αρθογραφεί ο Πιτσιρίκος) «που δεν δίστασε, ανάμεσα σε τόνους λάσπης, να παρουσιάσει τον πρωθυπουργό λιντσαρισμένο».
Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει που βρήκε τα στοιχεία του blogger, παρά το γεγονός ότι δεν δίστασε να τα δημοσιοποιήσει αλλά και να αποκαλύψει την πηγή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
Ανέφερε μόνο πως «σε ό,τι αφορά την δήθεν «αποκάλυψη της ταυτότητας του blogger» αυτήν ο ίδιος την έχει διαφημίσει μέσω επίσημου δελτίου Τύπου που έχει αναπαραχθεί στις εφημερίδες από το 2007, όταν συμμετείχε στη συγγραφή θεατρικού έργου».

http://www.koutipandoras.gr/35632

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου