'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής καταγγέλλει την τρομοκρατία στη Β. Χαλκιδική

ΕΛΜΕ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
E-Mail: elmechalkidikis@gmail.com
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ceb5cebbcebcceb5Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής καταγγέλλει τις τρομοκρατικές συλλήψεις και την προφυλάκιση των δύο κατοίκων της Ιερισσού οι οποίοι κατηγορούνται για τα γεγονότα στις Σκουριές. Οι συλλήψεις τους στις 3 τα ξημερώματα, από πάνοπλους αστυνομικούς οι οποίοι έσπασαν τις πόρτες  μπρος στα μάτια των έντρομων συζύγων και παιδιών τους, το κατασκευασμένο και διάτρητο κατηγορητήριο, η ενοχοποίηση τους από το Δένδια  πριν από την ανάκριση και η παρωδία ανάκρισης μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μας γυρίζουν πίσω σε σκοτεινές εποχές και ξυπνούν μαύρες μνήμες από την ιστορία της χώρας μας.

Η έξαρση του αυταρχισμού και η ακραία καταστολή που βιώνουν εδώ και μήνες οι πολίτες της Ιερισσού και της Β. Χαλκιδικής, με τις εισβολές των ΜΑΤ στα χωριά, την ανεξέλεγκτη χρήση χημικών (ακόμα και σε σχολεία) , τις απαγωγές πολιτών, τις κλήσεις ανηλίκων μαθητών στην ασφάλεια, τις λήψεις DNA κλπ, δεν είναι τυχαία, ούτε μεμονωμένα περιστατικά αλλά εντάσσονται στο συνολικότερο πλαίσιο της αυταρχικής θωράκισης  του κράτους και των μηχανισμών του. Πάνε χέρι – χέρι με την επιστράτευση των απεργών, τα πειθαρχικά που στήνονται για τους δημοσίους υπαλλήλους, τη γενικότερη ποινικοποίηση των αγώνων. Η τρικομματική συγκυβέρνηση για να υλοποιήσει την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, δεν διστάζει να θυσιάσει δημοκρατικά δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα.
Απέναντι σε αυτόν τον κατήφορο εμείς απαντάμε λέγοντας ότι ο λαός έχει το δικαίωμα να αγωνίζεται για τη ζωή και το μέλλον του και ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο κρατούμενων
Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η Πρόεδρος Στινη Ιωάννα
Ο Γ.Γραμματέας, Ιωαννίδης Ιωάννης
 http://antigoldgreece.wordpress.com/2013/04/25/elme-halk-kataggelia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου