'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η 6Η ΔΟΣΗ ΤΗΣ… ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ!

Η ΑΥΓΗ
Στην αρχή επρόκειτο να δοθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, με την καθυστέρηση όμως καταβολής της 5ης δόσης, η 6η δόση μετατέθηκε για τον Οκτώβριο. Ως διά μαγείας τα ταμειακά αποθέματα του κράτους ανακοινώθηκε ότι έφταναν μέχρι τότε. Στη συνέχεια ζητήθηκαν και δεσμευτικές επιστολές που εστάλησαν από τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο προς το ΔΝΤ και την Κομισιόν.
Ήρθε η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, η δήλωση Σόιμπλε ότι η Ελλάδα δεν είχε να πληρώσει πολλά τοκοχρεωλύσια τον Δεκέμβριο, που προϊδέαζε για το σίριαλ, ο νέος υπολογισμός ότι τα ταμειακά αποθέματα του κράτους αρκούν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, η κυβέρνηση Παπαδήμου και η αξίωση των Βρυξελλογερμανών για τις δηλώσεις νομιμοφροσύνης των κομμάτων που συγκυβερνούν.
Η 6η δόση, που αφορά 8 δισ. ευρώ, ποσό συγκριτικά μικρό, εξελίσσεται σε συνώνυμο της καταρράκωσης της εθνικής αξιοπρέπειας. Η αξίωση όμως των Βρυξελλογερμανών δεν έχει μόνο συμβολική αξία. Έχει και πραγματική. Ο Αντ. Σαμαράς έχει ψηφίσει την κυβέρνηση Παπαδήμου, τον Προϋπολογισμό και τη δανειακή σύμβαση, που ουσιαστικά δεσμεύει μέχρι το 2015. Η κυβέρνηση Παπαδήμου όμως έχει τρίμηνη διάρκεια.


Η αξίωση συνίσταται στη ρητή δέσμευση ότι οποιαδήποτε Βουλή προκύψει μετά τις εκλογές δεν θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την πολιτική που ψηφίζει η παρούσα Βουλή. Τέρμα τα περί επαναδιαπραγμάτευσης! Πρόκειται για μεθόδευση με την οποία καταργείται η αυτονόητη δυνατότητα του λαού να επιλέγει με την ψήφο του διαφορετική πολιτική.
Χαρακτηριστική της μεθόδευσης είναι η ξεδιάντροπη παραδοχή Καρατζαφέρη ότι είπε στους τροϊκανούς πως, αν δεν γινόταν η συγκυβέρνηση και γίνονταν εκλογές, θα έβγαινε ενισχυμένη η αριστερά. Πρόκειται για ανοιχτή πρόκληση, καθώς ένα ακροδεξιό – τηλεοπτικό κατασκεύασμα επιχειρεί να ανακαθορίσει τους όρους της δημοκρατικής λειτουργίας, προπαγανδίζοντας τον αποκλεισμό της αριστεράς μέσω της αναβολής των εκλογών!
Ο εκβιασμός θα συνεχιστεί και για τις επόμενες δόσεις. Ο Καρατζαφέρης λειτουργεί και πάλι ως λαγός των τροϊκανών, την ώρα που ο Ευ. Βενιζέλος ξεκίνησε τη συζήτηση για τη “μεγάλη δόση του Μαρτίου”, ύψους 80 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 60 δισ. αφορούν τη “σωτηρία των τραπεζών”. Ποιος θα αντισταθεί τότε, εάν τώρα έχει υποκύψει για τα 8 δισ. ευρώ; Η 6η δόση λειτουργεί… προκριματικά! Δεν αφορά μόνο τα δημόσια οικονομικά, αφορά και τις κυοφορούμενες ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου