'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Στη Βουλή η ΜΗΝΥΣΗ κατά των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ που ψήφισαν το Μνημόνιο


Στη Βουλή η ΜΗΝΥΣΗ κατά των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ που ψήφισαν το ΜνημόνιοΤο μπλόκο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, να μην αρχειοθετηθεί η μηνυτήρια αναφορά για εσχάτη προδοσία που έχει υποβάλει ο χειρουργός-ογκολόγος Δημ. Αντωνίου κατά των υπουργών και των βουλευτών που ψήφισαν το Μνημόνιο και των μελών του ΔΝΤ, οδήγησε τη δικογραφία στη Βουλή.
Τον Απρίλιο του 2011 η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χριστίνα Καπαμά με έγγραφό της προς τον εισαγγελέα Εφετών εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν άσκησε ποινική δίωξη, αλλά αντίθετα έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο, άποψη στην οποία συνηγόρησε και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Κατά τη γνώμη της, δεν προκύπτει η τέλεση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, αν και τα πραγματικά περιστατικά που ιστορούνται στη μηνυτήρια αναφορά είναι, όπως αναφέρει, απολύτως αληθή και συνέβησαν. Ομως, στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης αντιτάχθηκε ο εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος δεν την ενέκρινε, αναγνωρίζοντας ότι δεν είναι προδήλως αβάσιμη, με αποτέλεσμα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδης να διαβιβάσει, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, την ποινική δικογραφία στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Στη μήνυσή του ο κ. Αντωνίου υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση, ψηφίζοντας με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας και του ΛΑΟΣ το Μνημόνιο (ν. 3845/2010), παραχώρησε την εθνική μας κυριαρχία σε ξένες δυνάμεις, γεγονός που συνιστά κατάλυση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και εσχάτη προδοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου