'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ Η ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ!


Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΚΗ
Οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων με αποκορύφωμα αυτές στις 19-20 Οκτώβρη, τα κινήματα των πλατειών, τα πολυποίκιλα κινήματα «δεν πληρώνω», δημιούργησαν ένα μεγάλο και συνεχόμενο κύμα λαϊκής αντίστασης απέναντι στην πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΤΡΟΪΚΑ και απαίτησης να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε πια απαξιωθεί και φθαρεί στη συνείδηση του λαού.
Οι δυναμικές πολύμορφες παρεμβάσεις στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη, που είχαν πανελλαδική εμβέλεια, με αποκορύφωμα την παρέλαση της Θεσσαλονίκης και τη γνωστή αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κάτω από την πίεση του μεγάλου όγκου των διαδηλωτών, ήταν το κομμάτι του παζλ που οδήγησε στην κατάρρευση της κυβέρνησης ΓΑΠ.
Το σύστημα όμως ανασυντάχθηκε σε μια πιο σκληρή και συμπαγή μορφή, με την «εθνική κυβέρνηση», τη λυκοσυμμαχία ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ, σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά της Ε.Ε. κυβερνητική συμμαχία σοσιαλδημοκρατίας (έστω και κατ΄όνομα) και ακροδεξιάς (οποία αυταπάτη για όσους απαγγέλονταν το ευρωπαϊκό κεκτημένο!!). Η νέα κυβέρνηση θα επιδιώξει να «κλειδώσει» τη νέα δανειακή σύμβαση, την εφαρμογή όλων των ήδη συμφωνηθέντων μνημονίων, μεσοπρόθεσμου και σχετικής νομοθεσίας, με όποιο κόστος και με όποια μέτρα.
Ήδη από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησής της έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις της. Επιχειρεί την ποινική δίωξη 17 διαδηλωτών στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, τους οποίους στοχοποίησε η Αστυνομική Δ/νση Ασφάλειας Θεσ/κης μέσα από φωτογραφικό υλικό (η σύγχρονη εκδοχή των κουκουλοφόρων της κατοχής) και ξεκινά τη σχετική προανακριτική διαδικασία.
Επιχειρεί έτσι να ποινικοποιήσει τους αγώνες, να οδηγήσει πιθανά σε υποδειγματική τιμωρία τους συγκεκριμένους διαδηλωτές, προκειμένου να σπείρει στο λαό τον τρόμο ώστε να αναστείλει τους αγώνες που ήδη συνεχίζονται σε όλη τη χώρα με τα κινήματα ενάντια στα χαράτσια και απεργίες στους χώρους όπου περπατά η εργασιακή εφεδρεία, και θα ξανακλιμακωθούν κάτω από την ασφυκτική πίεση μιας βάρβαρης πολιτικής που εντείνεται όλο και περισσότερο. Πιο πρόσφατο παράδειγμα εξάλλου είναι και η ποινική δίωξη των 15 συλληφθέντων συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και πολιτών στην κατάληψη του Κέντρου Διαχείρισης Εντολών Διακοπής Ρεύματος της ΔΕΗ στη Μεσογείων
Η τρομοκρατία τους δε θα περάσει!
Ήδη στη Θεσσαλονίκη συγκροτείται ένα μεγάλο κίνημα υπεράσπισης των διωκομένων, υπεράσπισης στην ουσία του δικαιώματός μας να αγωνιζόμαστε, το οποίο ξεκίνησε μέσα από μια μαζική συνέλευση που πήρε αποφάσεις για κλιμάκωση των δράσεών της, όπως η πανελλαδική συλλογή υπογραφών σε κείμενο δημόσιας δήλωσης συνευθύνης με τίτλο «ήμουν κι εγώ εκεί». Γιατί όλοι οι συμπολίτες μας, είτε ήμασταν εκεί είτε παρακολούθησαν από τα ΜΜΕ τα γεγονότα, ήμασταν συμμέτοχοι, παρόντες σε έναν δικό μας αγώνα, σε μια παλλαϊκή διάθεση να πούμε το δικό μας «ΟΧΙ» στη σύγχρονη ευρωγερμανική κατοχή και στην υποδούλωσή μας στις ορέξεις του κεφαλαίου και των εκφραστών του.



Η κλιμάκωση θα συνεχιστεί με μια πλατιά λαϊκή συνέλευση την Κυριακή στις 27/11 στην ΕΔΟΘ και με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών τη Δευτέρα 28/11 στις 1 μ.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Και θα συνεχίσουμε, πιο μαζικά, πιο δυναμικά, σε όλη τη χώρα. Με επιδίωξη να μη γίνουν ποτέ αυτές οι δίκες. Να πάνε οι φάκελοι στο αρχείο.
Να μη δικαστεί, και πολύ περισσότερο να μην καταδικαστεί κανένας από τους 17 διαδηλωτές.
Ας αντισταθούμε! Ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη, την πόλη της δολοφονίας του Λαμπράκη, του Τσαρουχά και άλλων αγωνιστών και πιο πρόσφατα της ζαρντινιέρας με τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή, ας μην επιτρέψουμε άλλο φόβο, άλλη καταστολή.
Ας υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε τις πολιτικές των μνημονίων, της φτώχειας και της καταλήστευσης του δημόσιου πλούτου, του αυταρχισμού και της καταστολής, της ξενοδουλείας και της υποταγής στις ορέξεις του κεφαλαίου. Για μιαν άλλη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου εμείς θα καθορίζουμε τις τύχες μας.
*Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου