'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ «ΠΑΤΟ»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δε θα μπορούσε να είναι πιο – κυνικά – σαφής, αναφορικά με τα σχέδια της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας στη χώρα μας, ο επικεφαλής της «ομάδας δράσης» – που βρίσκεται ως «συμβουλευτική δύναμη» στο πλευρό της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ. εκ μέρους της Κομισιόν – Χ. Ράιχενμπαχ. Μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα και απαντώντας στο πότε θα έλθουν «οι καλοί επενδυτές» στην Ελλάδα, είπε ότι αυτό θα συμβεί όταν πειστούν πως η οικονομία της Ελλάδας «…δεν πάει πιο κάτω, ότι, δηλαδή, βρισκόμαστε πλέον στον πάτο». Και επειδή, όπως πρόσθεσε, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη και, άρα, «η επενδυτική αβεβαιότητα» παραμένει, η σημαντικότερη αποστολή της «ομάδας δράσης» – «taskforce» είναι ο αγγλικός όρος που θα μπορούσε να μεταφραστεί και ως …«ομάδα κρούσης» – είναι να «βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα».


Για τα κοράκια των αγορών, «βελτίωση του επενδυτικού κλίματος» σε μία χώρα σημαίνει πλήρη οικονομική εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της, με μισθούς – φιλοδωρήματα, εργασιακά και άλλα δικαιώματα ανύπαρκτα, με δομές Κοινωνικής Πρόνοιας που θα βασίζονται στη φιλανθρωπία ηλικιωμένων κυριών, στην «εταιρική κοινωνική ευθύνη» και τον «εθελοντισμό» των ΜΚΟ. Με εργαζόμενους αθύρματα, δηλαδή, στα χέρια των αφεντικών, δίχως αξιοπρέπεια κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου και αυτοσεβασμό στα γεράματα.
Αυτήν την Ελλάδα πασχίζουν να φτιάξουν τα κόμματα του «μαύρου μετώπου» – και αυτά που έχουν αναλάβει υπουργικούς θώκους και τα άλλα που κάνουν …«προγραμματική αντιπολίτευση» – γι’ αυτό και με λύσσα χτυπούν τους οργανωμένους μαζικούς αγώνες του λαού, είτε με ΜΑΤ και εισαγγελείς, είτε με την γκαιμπελική προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ. Και επειδή ξέρουν πού βρίσκεται ο πραγματικός τους αντίπαλος, γι’ αυτό και τα πιο φαρμακερά τους βέλη τα κατευθύνουν σε εκείνους που προσπαθούν να οργανώσουν την εργατική τάξη σε «τάξη για τον εαυτό της», που θα έχει στα δικά της χέρια όλο τον πλούτο που παράγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου