'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Εκλογές… γράφει ο Αντώνης Δελλατόλας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ποιοι δεν θέλουν τις εκλογές;
Δεν εννοώ αυτούς που δεν θέλουν να γίνονται καθόλου (!) εκλογές, αλλά όσους επιθυμούν η κυβέρνηση Παπαδήμου να κρατήσει κάνα εξάμηνο και βλέπουμε.
Είναι διάφοροι διαπλεκόμενοι – και μη – επιχειρηματίες, που με την αρωγή ορισμένων ΜΜΕ θέλουν να δοκιμάσουν αν η κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» μετατραπεί σε κυβέρνηση «ειδικού χειρισμού».
Δηλαδή, με συναίνεση των τριών κομμάτων στη Βουλή, να συμπιέσουμε ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα των εργαζομένων, να δώσουμε την κρατική περιουσία όσο - όσο, με εξασφάλιση ότι δεν θα στηθούν ειδικά δικαστήρια, να αλλάξουμε την εργατική νομοθεσία για να «διευκολυνθούν» οι επενδυτές και να μαζέψουν, όσο μπορούν, το κομματικό πολιτικό σύστημα, που κινδυνεύει να διαλυθεί.
Ποιοι θέλουν;

Η Αριστερά, και ορθώς, γιατί βλέπει να εξελίσσονται όλα τα παραπάνω και ακόμα - ακόμα, για λόγους πολιτικού οφέλους, θέλει να καρπωθεί τη δράση και τη στάση της απέναντι στην πολιτική του μνημονίου. Θεμιτό; Ασφαλώς, αρκεί να μην κρύβει τις δυσκολίες που έρχονται στο μέλλον.
Επίσης, αρχίζει να τις θέλει – επί του πραγματικού – ο Σαμαράς αφού βλέπει ότι κινδυνεύει να μετατραπεί σε μόνιμο συνέταιρο του Καρατζαφέρη και να δώσει χρόνο να ανασυνταχθεί το διαλυμένο ΠΑΣΟΚ.
Ο κόσμος τις θέλει τις εκλογές;
Αν κρίνουμε από τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, η πλειονότητα λέει «όχι».
Αν καταλάβει έγκαιρα τι σημαίνει να εφαρμόζονται οι πολιτικές λιτότητας από κυβερνήσεις «ειδικού σκοπού», είμαι βέβαιος θα μεταβάλει άποψη, πριν είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου