'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την αποδέσμευση της τακτικής κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων, βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος του νομοσχεδίου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η τροπολογία έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί διεξοδικά και να ψηφιστεί την προσεχή Δευτέρα και, όπως προανήγγειλε ο ΛΑΟΣ, θα υποβληθεί αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, προκειμένου κάθε βουλευτής να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη του.
Στην Ολομέλεια που συζητείται το νομοσχέδιο, πήρε πριν από λίγο το λόγο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για μια τροπολογία- ντροπή. «Αυτή η τροπολογία θα εξοργίσει ακόμη περισσότερο τον λαό. Δυστυχώς, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αλλάζουν μυαλό και εξακολουθούν να προκαλούν την κοινωνία. Την ίδια στιγμή που εξαθλιώνετε με την πολιτική σας τους πολίτες, χαρίζετε δάνεια 250 εκατομμυρίων ευρώ των κομμάτων από τις τράπεζες» είπε η κ. Μπακογιάννη. Κατήγγειλε επίσης ότι δίνονται, κάτω από τραπέζι, από 20 εκατομμύρια ευρώ στα κόμματα, την ίδια ώρα που το κράτος χρωστά 7,5 δισ. ευρώ στους ιδιώτες, δεν επιστρέφει τον ΦΠΑ και την ώρα που οι «κρατικές» διοικήσεις των τραπεζών στερούν δυνατότητα δανειοδότησης στις επιχειρήσεις, δίνουν δάνεια στα κόμματα με εγγύηση την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων.


Η συζήτηση του νομοσχεδίου αξιοποιήθηκε από τα κόμματα προκειμένου να επικρίνουν τον τρόπο που προχώρησε η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, μια μεταρρύθμιση που, όπως η πλειονότητα των βουλευτών επισήμανε, προχώρησε χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι. Ωστόσο και η πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναγνώρισαν ότι οι προωθούμενες διατάξεις του κ. Γιαννίτση επιχειρούν να διορθώσουν ατέλειες του Καλλικράτη. Στην αιχμή του δόρατος βρέθηκαν, όμως και οι διατάξεις για τη μπλε κάρτα. Αρκετοί βουλευτές αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ενσωματώσει την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την είσοδο, διαμονή και απασχόληση στη χώρα μεταναστών, με υψηλή εξειδίκευση από τρίτες χώρες. Επισήμαναν, όμως, ταυτόχρονα, ότι η ανεργία έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στην Ελλάδα, αναγκάζοντας πολλούς νέους με υψηλή μόρφωση να φύγουν στο εξωτερικό στην προσπάθεια αναζήτησης εργασίας.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Αρβανιτίδης εξήγησε ότι το κόμμα του στηρίζει το νομοσχέδιο διότι περιλαμβάνει ρυθμίσεις που επιδιώκουν την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των στόχων που είχε θέσει ο Καλλικράτης.
Ο εισηγητής της ΝΔ, Γρηγόρης Αποστολάκος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του ψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο και ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έκανε διεξοδικό διάλογο με τους συναρμόδιους φορείς. Ωστόσο, κατήγγειλε ότι ο Καλλικράτης θεσμοθετήθηκε με προχειρότητα και σε λανθασμένη χρονική στιγμή, καθώς είχε ξεσπάσει ήδη η οικονομική κρίση που επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τα οικονομικά των ΟΤΑ.
Το νομοσχέδιο, δήλωσε ότι καταψηφίζει ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Ιωάννης Ζιώγας, εκτιμώντας ότι από τον Ιούνιο έρχονται πιο άγρια μέτρα. Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι θεσμοθετούνται διατάξεις υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, ιδίως στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των έργων που προχωρούν με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημοσίου- Ιδιωτικού Τομέα, ενώ για την ενσωμάτωση της Οδηγίας κατήγγειλε ότι η ΕΕ προωθεί νέο, πιο σκληρό σχέδιο στην αναζήτηση φθηνών εργαζομένων.
Ούτε και ο ΛΑΟΣ ψηφίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, κυρίως για το κομμάτι που αναφέρεται στη δυνατότητα απασχόλησης μεταναστών από τρίτες χώρες με υψηλή εξειδίκευση, αλλά και για την τροπολογία που αφορά την τακτική κρατική επιχορήγηση των κομμάτων. Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης κάλεσε την κυβέρνηση να στείλει ως απαράδεκτη στις Βρυξέλλες την οδηγία για τη μπλε κάρτα, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο και πρέπει άμεσα να απελαθούν οι λαθρομετανάστες.
Αντιθέτως, ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης είπε ότι το νομοσχέδιο μιλά για την περιφερειακή ανασυγκρότηση ενός κράτους που είναι πληγωμένο, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει. Αναφέρθηκε, όμως, στην εγκατάλειψη της υπαίθρου και διερωτήθηκε «πού να είναι σήμερα άραγε οι μικροί πρωθυπουργοί της Περιφέρειας που θα είχαν θέση με τον Καλλικράτη».
Το νομοσχέδιο καταψηφίζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διότι, όπως είπε η ειδική αγορήτρια Μίκα Ιατρίδη, προσπαθεί να διορθώσει τις ατέλειες του Καλλικράτη με τρόπο που δεν είναι επαρκής. «Είναι σα να κινδυνεύει να πέσει το σπίτι σου και αντί να ενισχύσεις τα θεμέλια, κοιτάς απλώς κάποιες ατέλειες» είπε η βουλευτής ενώ, αναφερόμενη στις διατάξεις για τη μπλε κάρτα, αναγνώρισε ότι πρέπει να ενσωματωθεί. Προειδοποίησε, όμως, ότι το μεταναστευτικό είναι πλέον σαν την ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας.
πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου