'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Μπενίνι: Όλοι χρωστάνε στην Ελλάδα



Δε χρωστάει η Ελλάδα, αλλά όλοι οι υπόλοιποι χρωστάνε σε αυτήν, δήλωσε ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρομπέρτο Μπενίνι, ο οποίος αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Δεν είναι η Ελλάδα που χρωστάει. Όλος ο κόσμος, η Ευρώπη χρωστάνε στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Ρομπέρτο Μπενίνι φαινόταν ενθουσιασμένος ανεβαίνοντας μάλιστα πάνω στα έδρανα καταχειροκροτούμενος από τους φοιτητές ενώ ξεκίνησε την ομιλία του στα ελληνικά, λέγοντας: «Καλησπέρα! Γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι! Θέλω να σας φιλήσω όλους στο στόμα. Ευχαριστώ.»
«Για μια εξόχως σημαντική στιγμή» για το πανεπιστήμιο μίλησε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι με την αναγόρευση διευρύνεται ο πνευματικός πλούτος του ιδρύματος.

Επίσης, η ομότιμη καθηγήτρια του τμήματος, Κατερίνα Ευαγγέλου, επισήμανε ότι ο Ρομπέρτο Μπενίνι αποτελεί τον επιφανέστερο απόγονο της μακράς παράδοσης των γελωτοποιών της ιταλικής αυλής και της κομέντια ντελ άρτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου