'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΑ 13 ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ


Το αργότερο μέχρι την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα παραδώσει στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά τις οριστικές προτάσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την περικοπή δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία 2013-2014.
Τα μέτρα αυτά να και φαίνεται πως έχουν σχεδόν βρεθεί, δεν έχουν «κλειδώσει» οριστικά, αφού όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», «μέχρι την τελευταία στιγμή μελετάμε τα μέτρα. Υπάρχουν κι άλλα στη φαρέτρα μας, όμως τα κρατάμε μέχρι τελευταία στιγμή».
Μάλιστα,ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει τη διαδικασία ανεύρεσης των μέτρων «δύσκολη άσκηση», η οποία, όπως λέει «μας έβγαλε την ψυχή».
Μέσω των μέτρων αυτών, τα οποία πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση από το 2013 και τα οποία οδηγούν στη μείωση αποδοχών και στην έξοδο 150.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο επιχειρείται η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στον Προϋπολογισμό. Μέσω αυτών το Δημόσιο θα πρέπει να εξοικονομήσει 11,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013 – 2014 περιλαμβάνονται:

1. Μείωση στις συντάξεις από 700 ευρώ και πάνω από 2% έως και 15%
2. Αύξηση του κατώτατο χρόνου για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τα 15 χρόνια που ισχύει σήμερα στα 20.
3. Κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης
4. Μείωση του εφάπαξ έως 45%, ανάλογα με τις εισφορές που έχουν καταβάλει οι εργαζόμενοι
5. Περικοπές στα προνοιακά επιδόματα στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων
6. Εφεδρεία για 40.000 έως και 45.000 δημοσίους υπαλλήλους
7. Μείωση του μισθολογικού κόστους σε κάθε υπουργείο έως 25%
8. Μείωση του ΕΚΑΣ
9. Μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ
10. Περικοπές στα ειδικά μισθολόγια
11. Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε ΟΓΑ- ΟΑΕΕ
12. Επιβολή εισφορές για τους ανέργους του Δημοσίου
13. Μείωση του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, μέσω της εφαρμογής έως και το 2015 του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτό κατά 115.000 άτομα.
Την στιγμή, πάντως, που η κυβέρνηση βρίσκεται ένα βήμα πριν κλειδώσει τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, σαν βόμβα έσκασε το Σάββατο το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο ανέφερε ότι τα μέτρα αυτά… δεν αρκούν και ότι θα πρέπει να ληφθούν και άλλα, ύψους 2,5 δισ. Ευρώ.
Μάλιστα, όπως ανέφερε το «Der Spiegel» το γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει μέτρα 14 δισ. ευρώ, αναφέρεται και στην αναμενόμενη έκθεση της Τρόικα για την ελληνική οικονομία.
πηγή: iefimerida.gr
 http://kartesios.com/?cat=5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου