'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

1.147.372!

Η ΑΥΓΗ
Δεν πρόκειται για κέρδη του ΛΟΤΤΟ, ούτε για αριθμό που παραπέμπει σε στόχους δημοσιονομικής εξυγίανσης. Δεν πρόκειται για άψυχα νούμερα. Αφορά ψυχές, συγκροτεί τη στρατιά των πολιτών χωρίς δουλειά και χωρίς μέλλον. Κάθε μήνα ολοένα και περισσότεροι, κάθε μέρα κατά χιλιάδες περισσότεροι. Στα επίσημα στοιχεία δεν περιλαμβάνεται ολόκληρη η εφιαλτική πραγματικότητα. Υπάρχουν μικρομεσαίοι που κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και δεν λογίζονται άνεργοι. Το ίδιο και οι υποαπασχολούμενοι, που είναι και εργοδότες του εαυτού τους.
Η στρατιά των ανέργων δεν είναι αποτέλεσμα φυσικού φαινομένου. Είναι προϊόν πολιτικών επιλογών. Η λιτότητα παράγει ανεργία σ’ ολόκληρη την Ευρωζώνη. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα η μνημονιακή λαίλαπα, το πιο ακραίο σενάριο λιτότητας, καταστρέφει την οικονομία και διαλύει την κοινωνία.

Ενώ η ύφεση εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, απειλώντας ακόμη και τον σκληρό πυρήνα της, οι πολιτικές – οικονομικές ελίτ παραδέρνουν. Οι κεντρικοί τραπεζίτες σχεδιάζουν παρέμβαση, την οποία το Βερολίνο δεν έχει αποδεχθεί. Άμα συνεχιστεί η ολιγωρία, θα επισυμβούν πολλά ατυχήματα και η κλινική παρέμβαση θα γίνει επί του πτώματος της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Στην Ελλάδα η τρόικα εσωτερικού συνεχίζει την προσπάθεια να αποδειχθεί ο καλύτερος μαθητής της τρόικας εξωτερικού. Σχεδιάζει μάλιστα μέτρα που θα αυξήσουν την ανεργία, όπως η εφεδρεία – απολύσεις στο Δημόσιο, η υπερφορολόγηση της μικρής επιχείρησης, με κραυγαλέο παράδειγμα τον ΦΠΑ 23% στην εστίαση, τα χαράτσια κ.λπ., κ.λπ.

Η ιστορική εμπειρία διδάσκει ότι η έκρηξη της ανεργίας, ως αποτέλεσμα της διάλυσης των εισοδημάτων και της ζήτησης, αλλά και της έλλειψης αναπτυξιακών στόχων, συχνά αποδεικνύεται αγχόνη για τους κυβερνώντες, καθώς ενεργοποιεί την κοινωνική αυτοσυντήρηση. Μόλις δυο μήνες μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση μοιάζει να έχει διανύσει δύο χρόνια, κατάκοπη, χρεωκοπημένη και ανυπόληπτη. Η ανεργία μπορεί να αποδειχτεί θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων. Δυστυχώς όχι αυτόματα, ούτε μονοσήμαντα, όπως και πάλι διδάσκει η Ιστορία.
 http://kartesios.com/?p=92712#more-92712

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου