'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΑΤΕΓΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΤΣΑΪ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!



ΠΑΚΕΤΟ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 14 ΔΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΣΑΜΑΡΑΣ: ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ
Μειλίχιος στα λόγια αλλά άτεγκτος, σχεδόν κυνικός, στην ουσία εμφανίστηκε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ μετά την συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά, της οποίας προηγήθηκε η άρνησή του να έχει συνάντηση με τον Α. Τσίπρα.

Από την άλλη ο Α. Σαμαράς εμφανίστηκε όσο ποτέ παραδομένος και πρόθυμος να ικανοποιήσει ότι του ζητηθεί, στο όνομα της «αξιοπιστίας» της χώρας και της παραμονής της στο ευρώ, για την οποία κάθε θυσία της ελληνικής κοινωνίας στη μεγάλη πλειοψηφία της πρέπει να θεωρείται μικρή. Μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Γιούνκερ ένα πράγμα έχει γίνει σαφές: αντί η κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, θα το πράξουν, μάλλον, οι εταίροι της, επιβάλλοντας νέους, πρόσθετους και σκληρότερους όρους και απαιτήσεις!
Σεπτέμβριος και Οκτώβριος θα είναι μήνες καθοριστικών ανατρεπτικών εξελίξεων για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Προς ενημέρωση των αναγνωστών, παραθέτουμε ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες που αφορά την συνάντηση των Ζ. Κ. Γιούνκερ και Α. Σαμαρά:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ «ΠΕΡΝΑΕΙ» Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ
Προτροπές για την προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων απηύθυνε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ήρθε στη χώρα μας «ως φίλος και όχι για να παραδώσει μαθήματα» στον ελληνικό λαό.
Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι η Ελλάδα «πάσχει σε επίπεδο αξιοπιστίας», παραδεχόμενος πάντως ότι η χώρα μας έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για τη δημοσιονομική της εξυγίανση, κάτι που όπως είπε, δεν αναγνωρίζεται πάντα από άλλα μέλη της Ευρωζώνης.
Επανέλαβε παράλληλα ότι η επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής θα εξαρτηθεί από την έκθεση της τρόικας που επιστρέφει στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, ενώ δήλωσε «σθεναρά αντίθετος» ως προς την έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, κάτι που, όπως ανέφερε, «δεν θα βοηθούσε καθόλου την Ελλάδα». Σημείωσε μάλιστα ότι αν αυτοί που συνηγορούν υπέρ της εξόδου από το ευρώ τηρούσαν πιο χαμηλούς τόνους, τότε θα ηταν πολύ πιο ευκολο να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα.
«Στέκομαι στο πλευρό της Ελλάδας», υπογράμμισε στη συνέχεια, παραδεχόμενος ότι τα χαμηλά εισοδηματα «έχουν υποφέρει πολύ» από τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής, συμπληρώνοντας ότι καλό θα ήταν να μην υπάρξουν «υπερβολικές απαιτήσεις» από τις συγκεκριμένες μερίδες πληθυσμού.
Βέβαιος ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς. «Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, βαδίζουμε με αποφασιστικότητα στο δρόμο της σταθεροποίησης, δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε όλους τους στόχους για να βγούμε από την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε προτεραιότητα στο θέμα της ρευστότητας και επεσήμανε την ανάγκη να μπούμε στην ανάπτυξη το ταχύτερο δυνατό γιατί, όπως είπε, μια οικονομία σε συνεχή ύφεση δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της.
Αλλωστε, υπογράμμισε ότι το μήνυμα του ελληνικού λαού στις τελευταίες εκλογές ήταν η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Απευθυνόμενος σε όσους «ποντάρουν στην έξοδο από το ευρώ», ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι θα διαψευστούν με έργα και όχι με λόγια.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ. Γιούνκερ «αληθινό φίλο της Ελλάδας» και «παλιό προσωπικό του φίλο».
Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι ενημέρωσε τον επικεφαλής του Eurogroup πως άλλαξαν πολλά τους τελευταίους δυο μήνες αλλά και ότι θα αλλάξουν ακόμα περισσότερα.
Επιπλέον, εξήγησε ότι έχουμε διευρύνει την ατζέντα των αποκρατικοποιήσεων, έχουμε επισπεύσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και ότι θα κλείσουμε πακέτο 11,7 δισ. στις επόμενες εβδομάδες.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις αποφασισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή, να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών και παράλληλα να αντιμετωπιστεί η λαθρομετανάστευση.
Πέρα όμως από θέματα οικονομίας, πρόσθεσε, συζητήθηκαν και άλλα ζητήματα όπως η λαθρομετανάστευση ενώ χαρακτήρισε «σημαντικό βήμα τη συζήτησή του με τον Γιούνκερ πριν από τη συνάντησή του με τη Μέρκελ.
Τέλος ο πρωθυπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία της στήριξης της ασκούμενης πολιτικής από τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση.
Ο κ. Γιούνκερ μεταβαίνει αυτή την ώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του.
ΣΥΡΙΖΑ: ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΠΡΕΠΕΙΑ
Kατά την παραμονή του στη χώρα μας ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, παρά το σχετικό αίτημα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτη να κάνει λόγο για «διπλωματική απρέπεια και ολίσθημα» του προέδρου του Eurogroup.
Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε ότι η απόφαση αυτή, εκ μέρους του κ. Γιούνκερ, είναι αποτέλεσμα πιέσεων και παρέμβασης κύκλων και από μεριάς της κυβέρνησης, αλλά και εκ μέρους του Πoλ Τόμσεν.
Για «μέγιστη θεσμική απρέπεια και προσβολή της Δημοκρατίας» από τον πρόεδρο του Eurogroup, έκανε λόγο από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απευθύνει εδώ και μία εβδομάδα επίσημο αίτημα στον κ. Γιουνκέρ, αλλά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτιμά να συνομιλεί με όσους θεωρεί βολικούς».
Η άρνησή του να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί τουλάχιστον διπλωματική απρέπεια και ολίσθημα, παρατήρησε με τη σειρά του ο Πάνος Σκουρλέτης σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, εκτιμώντας ότι η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα πιέσεων. Για μας σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τον ρόλο του, πρόσθεσε και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει έντονο διάβημα από την κυβέρνηση.
ΚΚΕ: ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ»
Για ένταση της «αντιλαϊκής θύελλας» ανεξάρτητα από την όποια διαπραγμάτευση κανει λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας τη συνάντηση Σαμαρά - Γιούνκερ και την κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν.
«Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γιούνκερ και οι προκλητικές δηλώσεις τους επιβεβαιώνουν ότι μόνο ένταση της αντιλαϊκής θύελλας θα υπάρξει ανεξάρτητα από την όποια διαπραγμάτευση, ανεξάρτητα από την επιμήκυνση ή όχι του χρέους», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα το ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους να αντιταχθούν «στον εμπαιγμό» της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που με την κοκορομαχία για το ποιος κάνει και ποιος δεν κάνει διαπραγμάτευση αποπροσανατολίζουν το λαό, την ίδια στιγμή που η χρεοκοπία του προχωρεί ακάθεκτη όλο και περισσότερο».
Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012.
http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου