'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣ ΜΕΡΚΕΛ: DEUTSCHLAND UBER ALLES!


ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΑΚΗΣ ΣΤΙΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ!
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΣ «ΔΟΥΛΟΦΡΟΣΥΝΗΣ» ΑΠΟ ΣΑΜΑΡΑ!
Ο Σαμαράς έσπευσε στο Βερολίνο προσφέροντας ένα σκανδαλώδες «δώρο» πρώτης τάξης στη Μέρκελ, το οποίο έστειλε στους Γερμανικούς κυρίαρχους κύκλους ένα ηχηρό μήνυμα απεριόριστης δουλοφροσύνης!
Συγκεκριμένα, ο Σαμαράς έβαλε τον Στουρνάρα να υπογράψει λίγες ώρες πριν τη συνάντηση με τη Μέρκελ την κατάπτυστη συμφωνίαπλυντήριο» που απαλλάσσει τη Siemens από τα δύσοσμα έργα και τις ημέρες της στην Ελλάδα.

Αυτή η κίνηση απέραντης υποταγής της χώρας μας προς τη Γερμανική πολιτική και οικονομική ελίτ, αντί να κατευνάσει τη Μέρκελ και να ενισχύσει τη θέση του Σαμαρά, συνέβαλε στο ακριβώς αντίθετο. Ο μεν Σαμαράς όχι μόνο δεν τόλμησε στη συζήτηση με τη Μέρκελ να πει έστω και μια λέξη για την, ατελέσφορη, έτσι κι αλλιώς, επαναδιαπραγμάτευση, αλλά παρέπεμψε στις καλένδες και αυτήν ακόμα την ανούσια, αν όχι και επιζήμια, επιμήκυνση.
Αντίθετα η Μέρκελ, έχοντας στα χέρια της το «συγχωροχάρτι» της Siemens, ως δείγμα της γερμανικής επικυριαρχίας στη χώρα μας, πέρασε στην αντεπίθεση.
Στην ουσία η Γερμανίδα καγκελάριος απευθύνθηκε προσβλητικά και περιφρονητικά στον Έλληνα πρωθυπουργό, ζητώντας να σταματήσει τα λόγια και να περάσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις σε πράξεις πλήρους και απόλυτης εφαρμογής του χρεωκοπημένου μνημονίου, ενώ παρέπεμψε το μέλλον της χώρας στην έκθεση των τροϊκανών υπαλλήλων!
Ο Α. Σαμαράς όχι μόνο δεν έδειξε την παραμικρή αντίδραση απέναντι στην περιφρόνηση και την νεοαποικιακή νοοτροπία της Μέρκελ αλλά, σκύβοντας υποτακτικά το κεφάλι, υποσχέθηκε «πράξεις που έχουν μεγαλύτερη αξία από τα λόγια», πράγμα που μεταφράζεται ότι θα γίνουν τα «πάντα» , όσο και αν υποφέρει ο λαός και ο τόπος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πιστωτές και το γερμανικό διευθυντήριο!

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ότι ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα «δεν ζητάει άλλα χρήματα» (δάνεια μας δίνουν με το αζημίωτο κ. Σαμαρά!) αλλά ζητάμε «ανάπτυξη», λες και μπορούν να υπάρξουν αναπτυξιακές επιλογές χωρίς χρήματα! Εκτός και αν ως ανάπτυξη ο Α. Σαμαράς εννοεί τις ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα της χώρας.
Το μόνο που, γελοιοποιούμενος στην κυριολεξία, ζήτησε από τη Γερμανία ο Α. Σαμαράς, ήταν να σταματήσουν οι Γερμανοί αξιωματούχοι τις δηλώσεις για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, διότι, όπως είπε, τέτοιες δηλώσεις αποτελούν εμπόδιο για τις «ιδιωτικοποιήσεις» στην Ελλάδα!!! Ευρώ, δηλαδή, και «ξερό ψωμί», αν θέλουμε να ξεπουληθεί η χώρα, ξεπούλημα το οποίο θα ανακοπεί ακόμα και με την υποψία της δραχμής!!!
Γίνεται σαφές ότι μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ, η Ελλάδα της θλιβερής συγκυβέρνησης οδεύει ολοταχώς, χωρίς στοιχειώδεις προστατευτικές ζώνες, στη συντριβή που εξασφαλίζει η άνευ όρων και ορίων μνημονιακή προσήλωση και πειθαρχία!
Με ένα πακέτο λεηλασίας ύψους περίπου 20 δισ. και την τυφλή υποταγή στους πιο σκληροπυρηνικούς γερμανικούς κύκλους, η Ελλάδα στέλνει ευθέως το μήνυμα, ακόμα και στις λεγόμενες «αγορές», ότι τρέχει ιλιγγιωδώς στη χειρότερη καταστροφή που θα υποστεί χώρα σε καιρό ειρήνης (ή μήπως χειρότερη και από τυφλό πόλεμο;).
Η Αριστερά, όλων των αποχρώσεων, έχει αίσθηση αυτής της τραγωδίας;
Και αν έχει, γιατί δεν εγκαταλείπει γρήγορα τους φραστικούς υπερεπαναστατικούς ακροβατισμούς και την αδιέξοδη προσκόλληση στην «ευρωλαγνεία»;
Γιατί δεν ανοίγει άμεσα στους δρόμους του διαλόγου, της κοινής δράσης, της συμπόρευσης και της συμπαράταξης;

Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών, η Iskra παραθέτει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, επίκαιρο ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες, τα οποία έχουν ως εξής:

ΠΡΩΤΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΔΙΕΜΗΝΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΜΕΡΚΕΛ
«Περιμένουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί. Στα λόγια το ακούσαμε και στο παρελθόν» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ επανέλαβε ως χρονικό ορόσημο της έκθεσης της τρόικας για μελλοντικές αποφάσεις. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα θα φέρει αποτελέσματα και θα εξαλείψει τα δύο ελλείμματα, το δημοσιονομικό και της αξιοπιστίας της χώρας. Ερωτηθείς εάν ετέθη το θέμα της επιμήκυνσης, ο κ. Σαμαράς ουσιαστικά παρέπεμψε το θέμα για μετά την έκθεση της τρόικας.
Η κ. Μέρκελ δήλωσε πεπεισμένη ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεράσει η χώρα τις δυσκολίες, ενώ σημειώσε ότι γνωρίζει πως οι Έλληνες πολίτες τραβούν τα πάνδεινα και πως χρειάζονται υποστήριξη σε αυτή την έρημο ανάπτυξης.
Υπογράμμισε πως θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και το ευρώ δεν είναι μόνο ένα νόμισμα αλλά μια ιδέα για την ολοκληρωμένη Ευρώπη.
Σε αυτή τη βάση πρέπει να κινηθούμε όλοι, συμπλήρωσε.
Συνεχίζοντας στην ουσία του ελληνικού προβλήματος, ανέφερε ότι από κάθε βήμα περιμένουμε και ένα αποτέλεσμα και πως η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία της στην ευρωζώνη.
«Περιμένουμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί. Στα λόγια το έχουμε ακούσει και στο παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια επανέλαβε ότι η έκθεση της τρόικας θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις και πως η Γερμανία θα συνεχίσει να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ
Το σχέδιό μας βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή και θα αποδώσει σύντομα, δήλωσε με τη σειρά του ο Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας και το τρίπτυχο, πάνω στο οποίο θα επιχειρήσει να κινηθεί: το αίτημα για ανάπτυξη, οι προσπάθειες για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του ελλείμματος αξιοπιστίας και ο στόχος της ανάκαμψης της οικονομίας.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους της σύντομα και θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο, ενώ ανέφερε αρκετές φορές ότι οι πράξεις έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια.
Ερωτηθείς εάν έθεσε το θέμα της επιμήκυνσης, ο κ. Σαμαράς ουσιαστικά είπε ότι θα τεθεί μετά την έκθεση της τρόικας. «Σήμερα κυρίως θέσαμε τη μεγάλη προτεραιότητα που λέγεται ανάπτυξη, η αρχή της οποίας είναι η ανάκαμψη. Δεν ζητάμε άλλα χρήματα, ζητάμε ανάκαμψη. Ζητάμε αναπνοές σε ένα μεγάλο μακροβούτι που κάνουμε, αναπνοές για να φτάσουμε μακρύτερα, στο στόχο μας. Άλλωστε, όπως είπε και η κ. Μέρκελ, θα υπάρξει και έκθεση της τρόικας και τότε θα τα δούμε όλα».
Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η έκθεση της τρόικας σηματοδοτεί πως η νέα κυβέρνηση συντομα θα φέρει αποτελέσματα.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Είμαστε υπερήφανος λαός, δεν μας αρέσει να εξαρτόμαστε από δανεικά, θέλουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Η Ελλάδα έχει φυσικούς πόρους, τεράστια αναναξιοποίητη περιουσία και συγκριτικά πλεονεκτήματα, σημαντική, αλλά μέχρι τώρα αδρανή, δημόσια περιουσία, και κυρίως δυναμικούς και μορφωμένους ανθρώπους».
Και οι δύο ηγέτες έκαναν λόγο για μια νέα αφετηρία στις διμερείς σχέσεις, ενώ επισήμαναν και τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν τα δυσμενή σχόλια για την Ελλάδα.
«Την ώρα που ένας λαός περνά τόσο μεγάλες θυσίες χωρίς ακόμη να έχει δει σημεία ανάκαμψης, τοξικές δηλώσεις απ' όπου κι αν προέρχονται μόνο κακό μπορούν να κάνουν» επισήμανε ο πρωθυπουργός, ζητώντας να σταματήσουν τέτοιες δηλώσεις όποια προέλευση κι αν έχουν.
Η Γερμανίδα καγκελάριος από πλευράς της μίλησε για «δύο πραγματικότητες που υπάρχουν, τις οποίες πρέπει να κάνουμε μία». Η Μέρκελ μίλησε για την πραγματικότητα της Ελλάδας, όπου οι άνθρωποι υποφέρουν, αλλά και την πραγματικότητα στη Γερμανία, όπου διακινείται από πολλούς ότι έχουν δοθεί πολλά χρήματα, και δεν φθάνουμε σε κάποιο αποτέλεσμα, με συνέπεια να καλλιεργείται ανυπομονησία.
Στο σημείο αυτό σημείωσε πως η αποστολή των ανθρώπων που φέρουν την πολιτική ευθύνη σε μία κοινή Ευρώπη είναι να ενώσουν τις δύο πραγματικότητες, επισημαίνοντας πάντως πως ζούσε σε ελεύθερες χώρες και δεν μπορούμε να εμποδίσουμε αυτές τις γνώμες.

ΜΕΡΚΕΛ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ
Θεμέλιο για οποιεσδήποτε μελλοντικές αποφάσεις για την Ελλάδα χαρακτήρισε την έκθεση της τρόικας η γερμανίδα καγκελάριος, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της περί τήρησης των δεσμεύσεων από τη χώρα μας.
«Περιμένουμε από την Ελλάδα να τηρήσει τις υποχρεώσεις της», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ανγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά, προσθέτοντας ότι η εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την Αθήνα θα οδηγήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε ολόκληρη την ευρωζώνη.
Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αντ. Σαμαρά θα κάνει «τα πάντα» για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.
Η γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει μάλιστα από την εμπειρία της όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις σε διάφορους τομείς. «Θα κάνω τα πάντα ώστε να βοηθήσει η Γερμανία την Ελλάδα για να τηρήσει τις υποχρεώσεις της», πρόσθεσε.
Αναγνώρισε τέλος τα βάρη που υφίστανται οι Έλληνες και σημείωσε ότι δεν πρέπει να υποφέρουν οι άνεργοι και τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά αυτοί που έχουν επωφεληθεί από την Ελλάδα και δεν έχουν κάνει πολλές θυσίες.
Θα φέρουμε αποτελέσματα, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της.
«Οι πράξεις έχουν μεγαλύτερη αξία από τα λόγια, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «τα αποτελέσματα είναι πιο πειστικά από τα επιχειρήματα».
«Δεν ζητάμε άλλα χρήματα, ζητάμε ανάπτυξη, ζητάμε "αναπνοές" σε ένα μεγάλο μακροβούτι που κάνουμε για να φτάσουμε στο στόχο μας…. Είμαστε υπερήφανος λαός, δεν μας αρέσει να εξαρτόμαστε από δανεικά», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.
Τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα εξαλείφει ταυτόχρονα το δημοσιονομικό της έλλειμμα αλλά και το έλλειμμα αξιοπιστίας που έχει αποκτήσει, ενώ έδωσε έμφαση στη σημασία της ανάπτυξης ώστε να πετύχει η χώρα τους στόχους της. «Υπάρχουν οι προϋποθέσεις της επιτυχίας. Χρειαζόμαστε μια ευκαιρία για ανάπτυξη», υπογράμμισε.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σαμαράς ζήτησε να σταματήσει η «κακοφωνία» και οι «τοξικές δηλώσεις» ευρωπαίων αξιωματούχων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. «Την ώρα που ένας λαός περνάει επί τόσα χρόνια τόσες θυσίες χωρίς να έχει δει σημεία ανάκαμψης, τέτοιες τοξικές δηλώσεις από όπου κι αν προέρχονται μόνο κακό μπορούν να κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Διερωτήθηκε μάλιστα πώς μπορούν να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, την ώρα που ένας αξιωματούχος κάνει μια δήλωση ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012.
http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου