'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Βάζουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!

Ημερομηνία: 11/08/2012
Πηγή: www.avgi.gr

Η μάχη κατά της διαφθοράς κατά κανόνα χρησιμοποιείται από τις πολιτικές - οικονομικές ελίτ, που εμπλέκονται με διαφόρους τρόπους σε υποθέσεις διαφθοράς, για να διαλύσουν κοινωνικές συλλογικότητες, όπως τα συνδικάτα, και να εξανεμίσουν τη δημόσια περιουσία.

Η διαφθορά εμφανίζεται ως συνώνυμη του Δημοσίου και η ιδιωτικοποίηση ως γιατρικό!

Φαινόμενα διαφθοράς υπάρχουν στον σύγχρονο κόσμο, όπου η προτεραιότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, δηλαδή ο "αέρας", πριμοδοτεί την αρπαχτή, το καθεστώς των μεσαζόντων, κι όλα αυτά εις βάρος της πραγματικής οικονομίας και, βεβαίως, της εργασίας. Φαινόμενα διαφθοράς διαπιστώνει κανείς σε όλο το ύψος της κοινωνικής πυραμίδας. Μόνο που όσο πηγαίνει κανείς προς τα πάνω τόσο μεγαλύτερα είναι τα σκάνδαλα διαφθοράς.

Συμψηφίζοντας μικρή, μεσαία και μεγάλη διαφθορά, η εξουσία επιχειρεί να δημιουργήσει σχέσεις συνενοχής με πλατιά λαϊκά στρώματα, ώστε να κρύψει το μέγεθος της μεγάλης διαφθοράς και να διαφυλάξει στο απυρόβλητο τις πολιτικές - οικονομικές ελίτ. Χαρακτηριστική είναι η φράση του Θ. Πάγκαλου "Όλοι μαζί τα φάγαμε!".

Το Μνημόνιο επεβλήθη στην Ελλάδα μετά τη διεθνή εκστρατεία του τότε πρωθυπουργού που διέσυρε τη χώρα ως διεφθαρμένη. Έκτοτε σταθερό ρεφρέν είναι η διάλυση του κοινωνικού κράτους και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας εν ονόματι του αγώνα κατά της διαφθοράς.

Έχει ενδιαφέρον σε ποια πρόσωπα εμπιστεύεται η διεθνής κοινότητα τον ρόλο του αδιάφθορου επιτηρητή. Πρόσωπα μπλεγμένα σε ύποπτες συναλλαγές, εκτεθειμένα και ελεγχόμενα, από τα άδυτα του συστήματος. Πρόσφατη η περίπτωση της Σλοβάκας αξιωματούχου Μπουμπανίκοβα, η οποία προχθές αναγκάστηκε σε παραίτηση από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα επέβλεπε τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα.

Παρά τη διαμαρτυρία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση ανέχθηκε τον διορισμό της εν λόγω κυρίας, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι η Αθήνα λειτουργεί ως υπάλληλος των πιστωτών.
 http://www.left.gr/article.php?id=5640

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου