'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΑΙΣΧΟΣ: ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΤ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!


EKTAKTH ΕΚΔΟΣΗ ΤΡΙΜΗΝΩΝ ΕΝΤΟΚΩΝ 3,125 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ 3,2ΔΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤ!
Στην έκδοση εντόκων γραμματίων (ΕΓΔ) τρίμηνης διάρκειας, ύψους 3,125 δισ. ευρώ, θα προχωρήσει το Δημόσιο στις 14 Αυγούστου, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ταμειακές του ανάγκες και τη λήξη του ομολόγου των 3,2 δισ. ευρώ στις 20 Αυγούστου.
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) , ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 17η Αυγούστου. Μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές μπορούν να συμμετάσχουν στην δημοπρασία, ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια.
Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας μπορούν να υποβληθούν μη-ανταγωνιστικές προσφορές έως το 30% του δημοπρατούμενου ποσού, ενώ μέχρι τις 16 Αυγούστου μπορούν να υποβληθούν συμπληρωματικές, μη ανταγωνιστικές προσφορές έως επιπλέον 30% του δημοπρατούμενου ποσού.
'Αγνωστο παραμένει, πάντως, πότε θα υπάρξει νέος σχεδιασμός στο θέμα των εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, ώστε να καλυφθεί ταμιακά η χώρα μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, εν όψει της καθυστέρησης της εκταμίευσης της επόμενης δόσης από το δάνειο των 130 δισ. ευρώ.

Η καθυστέρηση της δόσης προκύπτει από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της ηγεσίας των ελεγκτών. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της τρόικας, η έκθεση των ελεγκτών από την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, ακόμη και με πλήρη συμφωνία στην κατάληξη των διαπραγματεύσεων, δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν από τα μέσα του Σεπτεμβρίου. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από τα εθνικά Κοινοβούλια αλλά και το Δ.Σ. του ΔΝΤ προκειμένου τα εκταμιευτούν τα 31 δισ. ευρώ της δόσης.
Αναφερόμενος αυτή την εβδομάδα στο θέμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επανέλαβε ότι η κατάσταση είναι οριακή: «Τη δόση δεν την πήραμε. Είμαστε σε οριακό σημείο. Εχουμε υποχρεώσεις, ειδικά στις 20 Αυγούστου, απέναντι στην ΕΚΤ. Χειριζόμαστε τα διαθέσιμα με πολλή φειδώ».
Οι τράπεζες πρόκειται να προβούν στην αγορά εντόκων γραμματίων, συνεπώς η ρευστότητα θα διοχετευτεί στην αγορά αυτών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμμία πλέον ρευστότητα για την κάλυψη δανειακών αναγκών φυσικών προσώπων και μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.Η ρευστότητα στην αγορά πνίγεται με σκοπό την πληρωμή του ομολόγου, των 3,2 Δις, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο ληγει στις 20 Αυγούστου!
Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012
http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου