'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Σ. ΠΕΡΕΣ ΚΑΙ… ΤΟ ΜΟΝΟΣΤΗΛΟ ΤΗΣ «ΑΥΓΗΣ»*


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΩΖΟY Ένα μονόστηλο αφιερώνει η «Αυγή» την Τετάρτη 7/8/2012 για την επίσκεψη του προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες στην Αθήνα.
Μονόστηλο στην 4η σελίδα δυσκόλως ορατό, που η επικεφαλίδα του μας πληροφορεί, πως ο Σ. Πέρες και η κυβέρνηση συμφώνησαν για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και καταλήγει ότι μετά την υποδοχή που του έγινε και τις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα και τον Ευ. Βενιζέλο
Έτσι απλά, όπως και για έναν καφέ, ή εθιμοτυπικά βάσει κάποιου(;) διπλωματικού πρωτοκόλλου.

Ποια χρονική στιγμή επισκέπτεται ο Σ. Πέρες τη χώρα μας;
Μα φυσικά τη στιγμή που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν όλο και πιο έντονα στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής και που το Ισραήλ και ο Πρόεδρός του, ως αρχιτυμπανιστής, προτρέπουν τους λαούς να τους ακολουθήσουν σε ένα νέο ολοκαύτωμα.
Στενότερη συνεργασία των δύο χωρών, μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο που ετοιμάζουν.
Άλλωστε ο κ. Πέρες είναι ένας από τους μεγαλύτερους σφαγείς του Παλαιστινιακού λαού και δεν διστάζει να αποκαλύπτει τις πολεμοχαρείς προθέσεις του, ασκώντας πιέσεις ακόμα και στις ΗΠΑ, προκειμένου να επιφέρουν ένα στρατιωτικό πλήγμα εναντίον του Ιράν.
Με τη Συρία δε, εμφανίζεται πιο αβρός, επιτρέποντας στον Αραβικό Σύνδεσμο - που αποτελείται από εγκάθετους των ΗΠΑ και των Ισραηλινών - να εισβάλλει στη χώρα, για να επιβάλλει τη Δημοκρατία, Δημοκρατία που έστω και στοιχειωδώς δεν διαθέτουν οι χώρες που τον συναποτελούν.
Και αντί η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στους δρόμους και να διαδηλώνει κατά της επίσκεψης και του επικείμενου πολέμου (που λόγω της οικονομικής και γεωστρατηγικής σημασίας του Ιράν μπορεί να προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις) χαρακτηρίζοντας τον Σ. Πέρες «persona non grata», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντάται μαζί του.
Θέλω να πιστεύω πως σε αυτή τη συνάντηση ο πρόεδρος Α. Τσίπρας θα προσπάθησε να τον πείσει για το μεγάλο αγαθό της Ειρήνης και για το δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν δική τους Πατρίδα και ανεξάρτητο Κράτος.
Δεν καταλαβαίνω σύντροφοι της «Αυγής» γιατί μια τέτοια σημαντική και επίπονη προσπάθεια δεν έγινε κεντρικό θέμα της εφημερίδας.
Μια τέτοιου είδους συνάντηση αποτελεί καινοτομία για τα ήθη της Αριστεράς, προβάλλει νέες μορφές πάλης, μακριά από θορυβώδεις και οχλοκρατικές εκδηλώσεις
O TEMPORA O MORES

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΩΖΟΣ
*Είναι αυτονόητο ότι η Iskra δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί με όλες, ανεξαιρέτως ,τις κριτικές επισημάνσεις του κειμένου.
Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012
http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου