'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΤΙΠΟΤΑ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ


Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Να καλλιεργήσουν προσδοκίες για τις συναντήσεις και τα ταξίδια του πρωθυπουργού σε Βερολίνο και Παρίσι επιχειρούν οι εταίροι της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Οι επαφές του Αντ. Σαμαρά με τον επικεφαλής του Γιούροκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αύριο στην Αθήνα και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολάντ έχουν μετατραπεί σε «κορωνίδα» της κυβερνητικής προπαγάνδας, η οποία προσπαθεί να «κουκουλώσει» το νέο καταιγισμό μέτρων χρεοκοπίας του λαού, που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ότι ο Αντ. Σαμαράς θα θέσει στους Ευρωπαίους ηγέτες το «αίτημα» για επιμήκυνση της δανειακής συμφωνίας και του μνημονίου κατά δύο χρόνια, μέχρι το 2016, αντί του 2014.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ακόμα ότι ο ίδιος θα επιζητήσει μια «θετική δήλωση» (!) από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για την πορεία του ελληνικού «δημοσιονομικού προγράμματος» και ισχυρίζονται ότι η περιοδεία του μπορεί να σηματοδοτήσει την αφετηρία για πιο «ήπια προσαρμογή». Ποια είναι όμως η πραγματικότητα πίσω από την επικοινωνιακή βιτρίνα της κυβέρνησης; Πρώτον, οποιαδήποτε συζήτηση για «επιμήκυνση», προϋποθέτει -το έχουν ξεκαθαρίσει από κοινού συγκυβέρνηση και ΕΕ- την ψήφιση και την εφαρμογή μέχρι κεραίας των μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ του μνημονίου της περιόδου 2013 – 2014. Δεύτερον, κανενός είδους επιμήκυνση δεν πρόκειται να συνοδευτεί από «χαλάρωση» των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά μόνο από την επέκταση της εφαρμογής τους σε βάθος χρόνου.


Με δεδομένο ότι η καπιταλιστική κρίση θα βαθαίνει, η συγκυβέρνηση είτε με δίχρονη είτε με τετράχρονη εφαρμογή του μνημονίου, θα προσθέτει συνεχώς καινούργια μέτρα για να καλύπτει τις «τρύπες» των προϋπολογισμών και ταυτόχρονα για να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Ηδη στο πακέτο των μέτρων των 11,6 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσθέσει επιπλέον 2,5 μέχρι 4 δισ. ευρώ. Τρίτον, η οποία «θετική δήλωση» πιθανά αποσπάσει ο Αντ. Σαμαράς από τους Ευρωπαίους ηγέτες, θα αποτελεί επιβράβευση για την κλιμάκωση της σφαγής του λαού. Τέταρτον, οι συναντήσεις του πρωθυπουργού δεν αποτελούν κανενός είδους «διαπραγμάτευση» για «ηπιότερη προσαρμογή» προς όφελος του λαού, αλλά κομμάτι των ευρωενωσιακών παζαριών -στο φόντο των σεναρίων για χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδο από το ευρώ- για τη διαχείριση της κρίσης και τον επιμερισμό των ζημιών μεταξύ των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και μονοπωλίων.
Γίνεται αντιληπτό ότι με ή χωρίς επιμήκυνση του μνημονίου, τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα κληθούν να πληρώσουν βαρύ φόρο «αίματος» για να διασφαλιστούν οι συνθήκες επαναφοράς της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Οι εξοντωτικές περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση σε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, στην Υγεία, την Παιδεία, το Φάρμακο, τις κοινωνικές παροχές και τα επιδόματα, οι μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και υλοποιούν τις φιλομονοπωλιακές ευρωενωσιακές κατευθύνσεις. Η πολιτική δέσμευση του Αντ. Σαμαρά ότι στη διάρκεια των συναντήσεών του θα προτάξει την αποφασιστικότητα της συγκυβέρνησης να λάβει «όσα μέτρα χρειάζονται για να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ», για το λαό πρέπει να αποτελέσει ακριβώς το πεδίο της ταξικής σύγκρουσης, με δικό του στόχο το εμπόδισμα των μέτρων, στην πάλη για αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους.
 http://kartesios.com/?p=93439#more-93439

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου