'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ακόμη και να μη χρωστάς, επιστροφή φόρου δεν παίρνεις


Ένα έξυπνο τρικ βρήκαν στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μπλοκάρει τις επιστροφές ΦΠΑ σε χιλιάδες φορολογουμένους. Ενώ μέχρι πρότινος κάποιος μισθωτός που δικαιούνταν επιστροφή ΦΠΑ αρκούσε να καταθέσει τα δικαιολογητικά και μια απλή διασταύρωση απο τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αρκούσε για να πάρει πράσινο φως για την επιστροφή των χρημάτων, τώρα τα πράγματα αλλάξαν.
Ο φορολογούμενος πρέπει απαραίτητα να περάσει αυτοπροσώπως στις εφορίες, να δείξει τα δικαιολογητικά και οι αρμόδιες ΔΟΥ να τα διασταυρώσουν.
Το θέμα είναι ότι οι φορολογούμενοι που δικαιούνται επιστροφή φόρου είναι εκατοντάδες χιλιάδες και οι εφοριακοί που έχουν απομείνει στις αρμόδιες ΔΟΥ δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια σχεδόν οι μισοί εφοριακοί έχουν αποχωρήσει. Με τον τρόπο αυτό ο φορολογούμενος εισπράττει την απάντηση οτι καθυστερούμε λόγω έλλειψης προσωπικού και η επιστροφή των χρημάτων πάει επ” αόριστον.

Την ίδια ώρα που για όσους δικαιούνται επιστροφή ΦΠΑ και χρωστούν στο δημόσιο έχει ενεργοποιηθεί διάταξη νόμου του 2012 που επιτρέπει στις εφορίες να συμψηφίζουν ποσά που δικαιούνται οι φορολογούμενοι με οφειλές προς το δημόσιο οι οποίες δεν είναι ληξιπρόθεσμες.
Πιο απλά σε όσους χρωστούν το υπουργείο οικονομικών κρατά πρώτα το ποσό της οφειλής, αντίθετα σε όσους δεν χρωστούν βρίσκει δικαιολογίες για να καθυστερεί την επιστροφή των χρημάτων τους. Και μετά μιλάμε για κοινωνική δικαιοσύνη στην Ελλάδα των μνημονίων.
 http://www.koutipandoras.gr/47322

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου