'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΑΧ ΜΑΡΙΑ, ΑΧ ΜΑΡΙΑ

( Τετ. 20/11/13 - 08:55)
Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Προφανώς και η ανοησία του Βενιζέλου περί προσκλήσεως των βουλευτών του σε αποστασία έχει το σκοπό της. Φέρνει κάπως στα γαβγίσματα για να κρατηθεί το κοπάδι στην επιθυμητή τάξη και πορεία. Γαβ-γαβ! Ο εστί μεθερμηνευόμενο καθίστε καλά, ψηφίστε καλά, μιλήστε καλά, γιατί αλλιώς έρχεται δάγκωμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο στιγματισμός ότι είστε αποστάτες, η σπίλωση ότι είστε εξαγορασμένοι, η ηθική εξορία από το βασίλειο του Σαμαρά στην έρημο της προδοσίας.
Όλα αυτά σαφή και προκαταβολικώς δηλητηριώδη, συσκευασμένα ωραία-ωραία από το αποστάτη-μη-με-λησμόνει Συγκρότημα, και τηλεοπτικώς εικονογραφημένα για τους πιο χαζούς, απεστάλησαν ήδη σε όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και εν γένει της συγκυβέρνησης. Να ξέρουν τις προδιαγραφές του λυντσαρίσματος τους αν δεν συμμορφωθούν προς τις υποδείξεις. Και αν ο μοι γένοιτο δεν στηρίξουν την πορεία της πατρίδας τόσο προς τα υψηλά πεπρωμένα, όσο και προς τα υποβρύχια πεπραγμένα.
Εκτός όμως από το στοιχείο του τραγικού, από το δράμα των ομήρων βουλευτών, υπάρχει στην υπόθεση κι ένα στοιχείο ιλαρό. Μια κάποια εμπαθής και χαμογελαστή απόλαυση για όλους τους σχεδόν-πενήντα-χρόνια-βάσανα-και διωγμοί της αριστεράς, οι οποίοι έβλεπαν κάθε τόσο επώνυμους κι ανώνυμους να εγκαταλείπουν τις σκοτεινές γραμμές της γοητευμένοι από τα φώτα του ΠΑΣΟΚ. Να γίνονται βουλευτές, υπουργοί, επίτροποι, διοικητές και υποδιοικητές, χωρίς η συνείδηση των Παπανδρέου να ενοχλείται και η συνείδηση των Βενιζέλων να αναστατώνεται.

Και μένανε οι από δω κάθε φορά μες στην υπόγεια την ταβέρνα παρέα με το άσμα αχ Μαρία, αχ Μαρία, μόνος μου στη μπιραρία. Και πλήρωναν οι ιδέες, το ήθος, η αφοσίωση και η σταθερότητα μιας ολόκληρης παράταξης το εμπόριο και τη μαύρη αγορά του ΠΑΣΟΚ στις γραμμές της. Εμπόριο και μαύρη αγορά συστηματικά, οργανωμένα, με εκπτώσεις και προσφορές, με διαφημίσεις και τηλεοπτική κάλυψη, με θεσμική θωράκιση και έξτρα μπόνους.
Ε, όσο και να 'ναι, εκείνοι που τα λούστηκαν αυτά τόσο χρόνια, έχουν δικαίωμα τώρα να καγχάζουν με τη βενιζελειάδα της αποστασίας -έστω κι αν αυτό δεν είναι πολιτικά ορθόν. Και να απολαμβάνουν χαιρέκακα τις θρηνώδεις φαντασιοπληξίες και τις οργίλες καταγγελίες για εξώθηση σε αποστασία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από το ΣΥΡΙΖΑ! Του ΠΑΣΟΚ από το ΣΥΡΙΖΑ!! Αν δεν γελάσει το χειλάκι μας μ' αυτό, με τι θα γελάσει;
*Δημοσιεύθηκε στην "ΑΥΓΗ" την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου