'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΘ!

(Τετ. 20/11/13 - 12:00 - 18:33)
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΑΕΙ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΕΚΠΑ ΚΑΙ ΕΜΠ!
Αποφασίστηκε ομόφωνα σήμερα Τετάρτη (20/11) η παραίτηση σύσσωμης της Συγκλήτου του ΑΠΘ, έπειτα και από σχετικό αίτημα των διοικητικών υπαλλήλων.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιάννη Παντή, αντιπρύτανη του ΑΠΘ, στο Ποντίκι: «Εμείς εξετάσαμε τα ζητήματα και τα προβλήματα που θα έχει το ΑΠΘ αν φύγουν οι 169 διοικητικοί υπάλληλοι. Έχουμε πολλά σημαντικά προβλήματα, καθώς αδυνατούμε να λειτουργήσουμε σε κάποια τμήματα, ενώ άλλα ήδη υπολειτουργούν
«Εμείς πρέπει να προασπίσουμε και να διατηρήσουμε την ακαδημαϊκή λειτουργία του ιδρύματος σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο αφού αυτός είναι ο ακαδημαϊκός ρόλος», πρόσθεσε.
«Ουσιαστικά σήμερα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στο υπουργείου γιατί δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ένα πανεπιστήμιο με τέτοιες ελλείψεις».

Η απόφαση της Συγκλήτου ΑΠΘ έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την παραίτηση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ.
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΑΕΙ
Έντονος αγωνιστικός αναβρασμός επικρατεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, καθώς ο κυβερνητικός αυταρχισμός με τις απειλές για αστυνομική επέμβαση συναντά, πέραν του διευρυνόμενου απεργιακού μετώπου των διοικητικών υπαλλήλων, τις αγωνιστικές αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών, οι οποίοι προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης (19/11) σε κατάληψη 6 τμημάτων στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας (Φυσικό, Μαθηματικό, Χημικό, Βιολογικό, Παιδαγωγικό και Πληροφορικής) και της Νομικής Σχολής.
Υπό κατάληψη, μετά από απόφαση των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών, βρίσκονται και 4 σχολές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ναυπηγών, Μεταλλειολόγων ΜηχανικώνΕφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών και Τοπογράφων Μηχανικών).
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση εντείνει τον αυταρχισμό και παρεμβαίνει μέσω της δικαιοσύνης, κηρύσοντας παράνομη για δεύτερη φορά την Τετάρτη (20/11) την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, η οποία συνεχίζεται για 11η εβδομάδα . Η κινητοποίηση των κατασταλτικών μηχανισμών και μάλιστα της διεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας για την αναχαίτηση του απεργιακού αγώνα υπήρξε άμεση, με την Παναγιώτα Φάκου, προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, να διατάζει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, με αντικείμενο τη συνέχιση της κινητοποίησης των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές μέρες, μετά την προσφυγή του Υπουργού Παιδείας Κων/νου Αρβανιτόπουλου, η απεργία κηρύχθηκε παράνομη, ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή των υπαλλήλων με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Την Τετάρτη (20/11) οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών  αλλά και στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Θεσσαλίας, πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου διανύουν σήμερα τη δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας τους, ενώ απόφαση για 48ωρη απεργία έχουν πάρει για την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Τελικά, η σημερινή (Τετάρτη 20/11) Γενική Συνέλευση των συλλόγων των εργαζομένων στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία μέχρι την Παρασκευή (22/11) και νέα ΓΣ την Παρασκευή 22/11/2013 και ώρα 10.00 π.μ..
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσής τους χτες, οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Πάτρας πήραν απόφαση για 48ωρη απεργία από σήμερα. Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με απεργία μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, που στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους θα πραγματοποιήσουν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Νέες Γενικές Συνελεύσεις θα κάνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι.
Θ. ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ: ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
Άμεση αναστολή του μέτρου της διαθεσιμότητας ζητεί με δήλωσή του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, καλώντας το υπουργείο Παιδείας να «αφήσει τις εμμονές του».
«Κάνω έκκληση στο υπουργείο Παιδείας να αφήσει τις εμμονές του, ώστε να λειτουργήσει άμεσα το ΕΚΠΑ και να μην χαθεί το εξάμηνο. Η πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολό της έχει κατ' επανάληψη δηλώσει την αμετάκλητη απόφασή της για 'Ανοιχτό Δημόσιο Πανεπιστήμιο'» ανέφερε ο Θ. Πελεγρίνης.
Ο Πρύτανης καταγγέλλει την ανακοινωθείσα από την κυβέρνηση μοριοδότηση των προς διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων ως μη ανταποκρινόμενη στην πραγματικότητα και εφιστά την προσοχή των αρμοδίων για «τις έννομες συνέπειες ακόμη και ποινικές ευθύνες».
«Ζητώ» τονίζει «την άμεση αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας και διάλογο μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας και του υπουργείου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αρχίσουν άμεσα τα μαθήματα».
Προσθέτει δε ότι «στο Πανεπιστήμιο δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι, η Παιδεία ανήκει στο Έθνος. Ζητώ εκ μέρους της κοινότητας του Πανεπιστημίου μας συγνώμη από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και τις οικογένειές τους για την ταλαιπωρία, την οποία υφίστανται εξαιτίας του αδιέξοδου στο οποίο έχει οδηγηθεί το Ίδρυμά μας. Ορισμένοι, όμως, με άνομα μέσα απεργάζονται την υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας και τον μαρασμό του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ζήτημα αυτό δεν αφορά στη διοίκηση του ΕΚΠΑ, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό» επισημαίνει ο Θ. Πελεγρίνης.
Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου